Selecteer een pagina

13.04.2017 | blog, Online School

Zo wil ik niet meer leven

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Zo wil ik niet meer leven – Chantal Bakker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5092″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Daar was het weer, dat bange stemmetje in mijn hoofd die zich als een ademteug zo kan infiltreren in en verspreiden door al mijn lichamen. Emotioneel en energetisch is het voelbaar, maar ook mijn fysieke gesteldheid laat me merken dat ik een gedachtestroom heb gevolgd die haaks staat op wie ik ben en waar ik eigenlijk in geloof…

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]De laatste tijd ben ik op een dieper niveau bezig met het uitbalanceren van ‘doen’ en ‘zijn’. Iets wat echt van essentieel belang is. Want als ik niet BEN, wie is het dan die DOET? Sterker nog, in het ZIJN huist mijn authentieke liefdevolle zelf, dus het gaat dan niet eens meer alleen om wie, maar ook: met welke intentie?

Liefde of angst?

Mede dankzij Marieke (oprichtster van De Bewustzijn School) vraag ik me regelmatig af of ik iets uit liefde of angst doe. Zo houd ik mezelf scherp. Echter, op de momenten dat ik toch even van de glijbaan van oude patronen af gegleden ben, zit ik er al middenin. En als ik dan heel hard op mijn billen land, voel ik heel sterk: ‘zo wil ik niet meer leven’. Dit kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden, en dat doet mijn mind dan ook al te graag. In het allerergste geval wil ik ook echt niet meer leven, dan lijkt niets het waar om nog hier te vertoeven in deze vorm.

Levend script

Naar het idee van mijn mind wordt er zoveel van me verwacht in alle rollen die ze me zelf heeft aangemeten. Sterker nog, ze heeft zelf het script levende gehouden door elke keer weer op te dagen bij de audities en tijdens de opnames op de set, denkende dat iedereen van alles van me verwacht. Het is mijn bewustwording, de regisseur van mijn leven. die ervoor zorgt dat ik even een stapje terug kan doen om mezelf af te vragen of ik mezelf daadwerkelijk nog zo wil profileren. En zo niet, hoe dan wel… Maar bovenal om te beseffen dat er eigenlijk helemaal niets van me wordt verwacht.

Zelfliefde?

Ook weet ik dan dat het betekent dat ik gewoonweg een bepaalde identificatie die mij niet meer dient, aan het ontstijgen ben. Toch moet ik het blijkbaar toelaten, dat het er mag zijn. Anders zeg ik tegen mezelf dat ik er niet mag zijn in alle volledigheid. Met alles wat ik op dat moment voel en ervaar. En dan is er weer ruimte voor een gevoel van bevrijding en zelfwaardering, ofwel simpelweg: liefde.

Toch lijkt dat helemaal niet zo simpel altijd. Wat is zelfliefde nu eigenlijk écht? Beslissingen maken om beter voor jezelf te zorgen, is dat niet gewoon zelfzorg? Of om meer te geloven in jezelf, te vertrouwen op je unieke capaciteiten… Valt dat dan niet onder de noemer zelfvertrouwen? En om welke ‘zelf’ gaat het eigenlijk, waar je dan van houdt, voor zorgt en in vertrouwt?

Voor mij is dat dus die balans tussen doen en zijn. Stabiliteit in hoe ik mezelf toelaat om te creëren, manifesteren, expanderen. Dat de inspiratie door mij heen mag stromen omdat ik daarvoor open sta. Omdat ik de kanalen open heb gezet door te geven om hoe ik me voel, dat ik erken dat ik hier en nu mag zijn zoals ik ben. In alle volledigheid. Dat de levensenergie door me heen vloeit, me omringt, ondersteunt, me begeleidt, maar vooral onvoorwaardelijk van me houdt.
Dat is wat zelfliefde is voor mij. En dat is hoe ik wél wil leven, ten volle!

Hoe balanceer jij ‘doen’ en ‘zijn’? Voel je vrij om het te delen!

~Chantal Bakker~

FemmeChantal, intuïtieve expressie en begeleiding. Chantal vertaalt in deze huidige levenservaring o.a. de rol van moeder, schrijfster en spiritueel coach, allemaal als onderdeel van haar zielsdoel. Het allerbelangrijkste vindt zij de verbinding met de Zelf, en van daaruit zowel creatie als connectie met anderen. Met haar is alles bespreekbaar, dus voel je vrij om contact op te nemen. Dit is de link naar haar website: https://www.femmechantal.com/, Facebookpagina: https://www.facebook.com/FemmeChantal/ Facebookgroep Consciousness Expansion: https://www.facebook.com/groups/SpiritualClarity/.


Maandag 8 mei start De Bewustzijn School met het Premium Program: Meesterschap in Succes. Dit programma van 4 maanden is de opvolger van het eerste succesvolle 8-week program ‘Meesterschap in Zelfvertrouwen’. Maar moet je dan eerst dat programma volgen voor je aan deze tweede module begint? Nee, dat hoeft helemaal niet! Het geeft je wel de extra verdieping, dat jouw persoonlijke reis meer flow kan bieden. En daar is iedereen welkom voor: http://www.debewustzijnschool.nl/meesterschap-in-succes/.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Eigenwaarde versus Zelfafwijzing.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!