Selecteer een pagina

Zie je gevoel als je navigatiesysteem

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Zie je gevoel als je navigatiesysteem” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”14174″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Je kent het ongetwijfeld dat bepaalde situaties een bepaalde emotionele reactie bij je oproept. De collega die bijvoorbeeld altijd alles beter weet of je partner die zijn of haar was ergens heeft laten slingeren. Of je wordt boos over het feit dat iemand op een bepaalde manier met mensen omgaat. Er borrelt frustratie en irritatie bij je op welke je vervolgens verwijt aan de ander.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Wat vertelt je gevoel over jezelf?

Echter, alles is zoals het is. Alle mensen zijn zoals ze zijn en situaties zijn ook zoals deze zijn. Dat betekent overigens niet dat je dan nergens iets van mag vinden en dat je alles maar moet laten gebeuren. Het ligt genuanceerder dan dat. Het feit dat iets in een bepaalde situatie een gevoel bij jou oproept vertelt je veel over jezelf. Als jij je ergens boos over maakt kan dat betekenen dat jij in de kern verschilt met de ander op dat vlak. Wanneer jij euforisch wordt over iets en veel energie krijgt, kan dit betekenen dat je iets met jouw talenten aan het doen bent.

[dt_gap height=”8″ /]

Hoe kun je via je gevoelens inzichten opdoen?

En zo mag je jouw gevoel zien als een navigatiesysteem. Iedere keer dat jij een bepaald gevoel ervaart, heb je de mogelijkheid te leren over jezelf. Je mag een inzicht opdoen. Dit is wat je kan doen:

  • Constateer dat je een bepaalde emotie ervaart.
  • Vraag je af wat in deze situatie ervoor zorgt dat je een bepaalde emotie ervaart.
  • Vraag je af waarom je dit zo vervelend vindt.
  • Vraag je af welke gebeurtenis in het verleden ervoor zorgt dat jij deze emotie op dit moment ervaart.
  • Vraag je af wat deze emotie je in tegengestelde richting vertelt over jou in de kern.

[dt_gap height=”8″ /]

De wegwijzer van jouw persoonlijke groei

Misschien vraag jij je af waarom het interessant is om dit toe te passen. Het draait hier in het leven om de ontwikkeling van de mens. Jouw lessen leren, lichter worden, persoonlijk groeien. Zodra jij een les geleerd hebt, zal de les niet meer terugkomen. Met andere woorden: Wanneer jij van jouw gevoel hebt geleerd, zal het ongewenste gevoel niet meer terugkomen in een soortgelijke situatie. Jij hebt namelijk jouw inzicht en les eruit onttrokken, zodat je door kan naar het volgende ‘level’. Dit maakt dat jij je letterlijk lichter en rustiger in je lichaam voelt. Stressreacties dalen en je ervaart kalmte, eenheid en liefde.

[dt_gap height=”8″ /]

Kom steeds dichter bij jouw kern

Het is dus interessant jouw gevoel te zien als wegwijzer in jouw persoonlijke groei. Je hebt ongelimiteerd de mogelijkheid te leren wat de emotie met jou doet en waarom je dit ervaart. Naarmate je dit vaker doet, merk je dat je er handiger in wordt en merk je dat je lichter wordt. Je gaat van een wirwar aan emotionele reacties naar meer rust. Je bent in staat steeds onbevooroordeelder naar situaties te kijken, omdat je inziet dat iedere menselijke reactie iets vertelt over die persoon zelf. En dát is groei![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Benieuwd hoe je steeds dichter bij je kern kan komen en lichter wordt?

Neem dan deel aan de workshop Your Revolution op de oneven weken op de zaterdag van 11.30-13.00. Renee Westerbaan begeleidt je graag in dat proces en kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen!

[dt_gap height=”5″ /]

Meer lezen of luisteren van Renee Westerbaan?

3 basiselementen jij nodig hebt om Your Revolution te laten intreden
Instant Guiding 15 min podcast: Hoe jij je zelfvertrouwen kan laten groeien
Breng je spirit, mind & body in balans

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!