Selecteer een pagina

Zeven stappen voor meer richting in jouw levensmissie

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Zeven stappen voor meer richting in jouw levensmissie” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”15229″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Je hebt het gevoel dat je voor iets groots bestemd bent. Je weet dat je hier op aarde bent voor een reden, misschien meerdere redenen. Er is iets belangrijks dat je te doen hebt op deze wereld. Maar je hebt het gevoel dat je vastloopt in je werk, studie of relatie. Je mist richting en fundament.
Hoe ga je dit verder aanpakken?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Wat is een levensmissie?

Je levensmissie is wie jij bent en tot wie je je ontwikkelt. Het ontvouwt zich gedurende jouw leven. Je levensmissie ben jij en de hele setting om jou heen, op elk moment van de dag. Het is een interactie tussen jouw ziel en jouw fysieke zelf hier op Aarde. Je levensmissie ben jij, terwijl je je ontwikkelt als individu en als mens.

Voorbestemd?

Enerzijds is je levensmissie al voorbestemd. Je bent geboren met een bepaald pakket aan een fysieke en andere eigenschappen. Je komt in een omgeving terecht waardoor je bepaalde eigenschappen ontwikkelt. Door je individuele eigenschappen, maak je keuzes waardoor je groeit en je ontwikkelt. Het is een terugkerende cyclus: jij ervaart, ontwikkelt je, maakt nieuwe keuzes, ervaart leert, ontwikkelt je etc.

Vrije wil

Anderzijds heb je de keuze om te leven hoe je wil. We zijn wezens met een onmetelijke potentie en kunnen dingen waarvan we niet eens weten dat we ze kunnen. Helaas vergeten we dat vaak, omdat de omgeving waarin we zijn ons eraan herinneren dat we beperkte wezens zijn. We vergeten dan dat we de keuze hebben om niet altijd met de omgeving mee te gaan en laten ons meeslepen door andermans gevoelens of regels.

Levenslessen

Echter, het universum werkt eraan om jou de ervaringen te geven waardoor je je kan ontwikkelen tot de persoon die je hoort te worden. Daarom komen we vaak in uitdagende situaties terecht. Deze situaties bevatten juist onze belangrijkste levenslessen. Onze ziel wil leren van de ervaringen hier op Aarde. De beste versie van jezelf kun je zien als je ziel, hoger zelf of deel van het universum dat uit jouw essentie bestaat en dus ook een onderdeel is van het universum. Jij bent onderdeel van het universum en dus ook het universum.

Je levensmissie is dus verweven in je set kwaliteiten waar je mee geboren wordt. Door je leven heen ontwikkel je je, vergaar je kennis en doe je nieuwe vaardigheden op, waardoor je steeds meer wordt wie je hoort te worden. Tegelijkertijd word je door je omgeving beïnvloed en heb je vrije wil, waardoor alles mogelijk is als jij dat toelaat en je levensmissie kunt beïnvloeden.

Als we mensen zijn die eigenlijk alles kunnen, waarom hebben we dan steeds het gevoel dat we vast komen te zitten in onze levensmissie?

Hart en hoofd hand in hand

In dit tijdperk zitten we te veel in ons hoofd. We worden gestimuleerd om over alles na te denken en vergeten daarbij dat ons hart ook een zegje heeft. Sterker nog, ons hart hoort het voor het zeggen te hebben! De electronica die we gebruiken, de oneindigheid aan informatie en de mogelijkheid om informatie op te zoeken, leiden ertoe dat we niet meer voor onszelf denken, maar dat er voor ons gedacht wordt. Daardoor vergeten we hoe het voelt om naar ons hart te luisteren.

Wanneer we de stem van ons hart niet meer herkennen, wordt ze ondergesneeuwd. We verliezen onszelf en doen wat we denken dat goed voor ons is. Als we hier steeds mee doorgaan en druk op onszelf zetten om te bereiken wat we ‘denken’ dat we willen, kunnen we een burnout of identiteitscrisis ervaren.
[dt_gap height=”8″ /]

Tips voor richting

Hoe weet je nu of je de richting kiest die past bij jouw levensmissie? Het begrijpen en accepteren van jezelf speelt hierin een cruciale rol. Jouw systeem geeft namelijk zelf al aan of iets klopt of niet. Je hart spreekt via je intuïtie, oftewel innerlijke stem of gevoel. Ga dus vooral op je eigen gevoel af. Hoe je dat doet?

– Zoek de stilte op. In de stilte ben je meer verbonden met jezelf en met je intuïtie. Je laat alle ruis lekker even los. Stilte ervaren is voor iedereen anders: het kan een boswandeling zijn, maar ook even sporten of mediteren.

– Leer je innerlijke stem kennen en de vorm van communicatie. Iedereen heeft een andere of meerdere andere zintuigen die het sterkst zijn. Weet of je innerlijke stem echt een stem is, of in beelden communiceert of op een andere manier jou iets duidelijk probeert te maken.

– Ga jezelf aan en ken jezelf. Door diep in jezelf te gaan en je diepste angsten in de ogen te kijken, leer je je levenslessen en maak je de nodige transformatie door om je te verbinden met je ziel. Emotie zorgt voor verandering en beweging. Respecteer wat je nodig hebt en geef jezelf daarin rust en ruimte. Dit zijn twee ondergewaardeerde basisbehoeftes die niemand van je af kan pakken. Heb je je emoties doorleefd, dan is het gemakkelijker om je met je ziel te verbinden en te weten wat je wil in het leven.

– Maak keuzes en accepteer de gevolgen. Het maakt niet uit welke keuze je maakt. We hebben de neiging om lang na te denken over een keuze. We zijn bang om de verkeerde keuze te maken. Maar de verkeerde keuze maken, bestaat niet! Wanneer we de keuze maken die niet juist is voor ons, wordt dat vanzelf rechtgetrokken. En eigenlijk weet je altijd al of iets ‘goed’ of ‘fout’ voelt, want het is heel simpel: word je er blij van, dan is het een goede keuze voor jou op dat moment.

– Geniet van het leven. Volg je hart en doe wat je leuk vindt. Wanneer je doet waar je plezier in hebt, ben je ontspannen. Je intuïtie kan jou beter bereiken wanneer je ontspannen bent. Dat betekent wel dat je soms de keuze moet maken om iets los te laten en dat kan uitdagend zijn.

– Ontdek je dromen en verlangens. Wanneer je ergens naar verlangt, ga je vanzelf de keuzes maken om datgene te bereiken waar je naar verlangt. Dit klinkt misschien gek, maar datgene waar je van droomt, is precies wat je mag en zult bereiken! Door te verlangen, verander jij je leven en maak je bepaalde keuzes. Je dromen komen altijd uit wanneer je daarin gelooft.

– Wees nieuwsgierig naar wat komt en kan komen. Creёer een mindset van nieuwsgierigheid. Daardoor open je je vanzelf voor nieuwe mogelijkheden, mensen en plekken die je zelf nooit voor ogen had gehad.

Je hoeft je doel niet te weten

Alles wat je doet, hoort bij jouw levensmissie en eigenlijk hoef je dus niet te weten wat je doel is in het leven. Je bent er al mee bezig. Je hoeft je alleen bewust te zijn van wat er in jou gebeurt. Op een gegeven moment komt alles bij elkaar en ervaar je een aha-moment, waarin je beseft dat alles wat je ervaren, geleerd en gedaan hebt, eindelijk bij elkaar komt.  Geniet dus lekker van alles wat je ervaart![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij de taal van je intuïtie leren verstaan?

Nesya Rusiyanadi ziet het als haar missie om methodes te onderwijzen die anderen kunnen bijstaan in hun levensmissie. Ben jij nieuwsgierig naar jouw persoonlijke levensmissie? Kom dan naar Nesya’s lessen Ontdek jouw levensmissie op de oneven weken op woensdag van 11.30-13.00 bij De Bewustzijn School. Voel intuïtief aan of deze workshop Nesya jou kan helpen in je levensmissie en misschien ontmoeten jullie elkaar dan! Boek hier je ticket.

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!