Selecteer een pagina

Zeven stappen naar zelfliefde

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Zeven stappen naar zelfliefde” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9924″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Zelfliefde is tegenwoordig een populaire term die we vaak in normale gesprekken horen. “Je moet meer van jezelf houden.” “Als je alleen van jezelf hield, zou dit je niet zijn overkomen.” “Je kunt niet van iemand houden totdat je eerst van jezelf houdt.” Dit zijn slechts enkele van de zelfingenomen liefdesinstructies die we geven of krijgen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Eigenliefde is belangrijk om goed te leven. Het beïnvloedt wie je kiest als partner, hoe je in je werk functioneert en hoe je omgaat met uitdagingen in je leven. Ik heb gemerkt dat wanneer ik low ben, wanneer mijn lichaam ziek is en wanneer ik gebombardeerd word met de zelf-kleinerende gedachten, het enige wat me naar boven haalt is door mezelf in zelfliefde te drenken. Dit kan een moeilijk onderwerp zijn en toch zijn de gevolgen van het niet houden van jezelf van invloed op zoveel verschillende facetten in je leven.

 

Wat is GEEN eigenliefde?

Veel mensen – zoals ik ook altijd deed – denken dat ze van zichzelf houden. Maar wat we voelen is eerder meer ‘aardig vinden’ dan daadwerkelijk houden van. Als het je lukt om een paar kilo te verliezen, als je je haar en make-up doet en er geweldig uitziet – dan vind je jezelf leuk.

Wanneer je iets groots bereikt, hou je van jezelf.

Wanneer je een andere persoon helpt – vind je jezelf leuk.

 

Maar wat als het tegenovergestelde gebeurt?

Als je een paar kilo zou aankomen, zou je dan nog steeds in de spiegel kijken met de liefde en waardering? Vind je jezelf leuk, zelfs als je haar rommelig is en je een paar puistjes op je gezicht hebt?

Wat we vaak nemen voor eigenliefde is een voorwaardelijke waardering van de persoon die we zijn
Als je iets goed doet, belonen we onszelf met liefde. Maar als we iets slechts doen, straffen we onszelf door die liefde weg te nemen. We worden de strengste martelaren in ons eigen leven. Een persoon die zichzelf volledig liefheeft en accepteert, staat in directe bewuste verbinding met het leven. En zal zelfreflectie met meer gemak kunnen toe spannen.

Als je je in de war of verloren voelt waar je moet beginnen met je eigen liefdesgesprek, maak je geen zorgen! Ik heb hieronder een lijst samengesteld om je op weg te helpen.

 

Zeven stappen voor Zelfliefde

  1. Let op je innerlijke stem – De geest opereert altijd vanuit een plaats van dualiteit, dus het is normaal om je minderwaardig of superieur te voelen. Word je bewust van hoe je jezelf behandelt in je eigen geest. Besteed aandacht aan je zelfspraak en hoe het je doet voelen. Gooi de vernederende gedachten weg en leid je geest en acties naar positief gedrag.
  2. Maak je geest vrij – Observeer en begrijp je huidige overtuigingen en waarden, en de echte drijfkracht achter hen. Zorg ervoor dat je de overtuigingen en waarden van andere mensen niet draagt. Als je overtuigingen niet je hoogste goed dienen, vraag dan waarom je ze vasthoudt.
  3. Oefen goede zelfzorg – Je gaat meer van jezelf houden als je beter voor je basisbehoeften zorgt. Mensen met een hoge eigenliefde voeden zichzelf dagelijks met gezonde activiteiten. Zoals gezonde voeding, lichaamsbeweging, goede slaap, intimiteit en sociale interacties.
  4. Stel grenzen – Je gaat meer van jezelf houden wanneer je grenzen stelt en ‘nee’ durft te zeggen. Tegen werk, sociale verwachtingen of activiteiten die je fysiek, emotioneel of spiritueel uitputten, schaden of slecht uitdrukken wie je bent.
  5. Vergeef jezelf – Wij mensen kunnen zo hard voor onszelf zijn. Het nadeel van het nemen van verantwoordelijkheid voor onze acties is ons te veel te straffen voor de ‘fouten’ terwijl we leren en groeien. Je moet je menselijkheid accepteren – het feit dat je volmaakt onvolmaakt bent – voordat je echt van jezelf kunt houden. Oefen minder hard te zijn voor jezelf als je een fout maakt. Onthoud dat er geen mislukkingen zijn als je groeit van je fouten; er zijn alleen lessen geleerd.
  6. Oefen dankbaarheid – Maak de volgende keer dat je je gelukkig voelt een lijst met je beste kwaliteiten, prestaties en waar je dankbaar voor bent. Het klinkt misschien een beetje oubollig, maar het kan een prachtige herinnering zijn wanneer je een mindere dag hebt of geneigd bent jezelf met andere te vergelijken.
  7. Volg je passie – Je weet dat ene ding dat je zo excited maakt, maar waar je tegelijkertijd ook een beetje bang van wordt. Dat ding dat je echt wilt doen, maar jezelf ervan hebt overtuigd dat het niet zal werken. Ga dat doen!

 

Je verdient het!

Hoe meer je daden van zelfliefde beoefent, hoe sterker de boodschap die je jezelf stuurt:“Je verdient het”. Het is essentieel en een leuke manier om zelfliefde te oefenen. Dus begin gewoon. En weet dat als je het doet: op een dag zal je het gewoon begrijpen. Je wordt wakker en je zal je anders voelen. Je zal verliefd zijn. Op jezelf.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Awaken Self-Love

In 2013 had Natasja Pelgrom genoeg van haar fast-passed levensstijl. Ze begon een reis naar binnen, sloot haar bedrijf en wijdde zich aan de verkenning van het bewustzijn. Nu is Natasja een Holistic Transformational Mentor. Ze staat mensen bij die op zoek zijn naar transformationele hulpmiddelen om hun eigen genezing / transformatie van binnenuit te ondersteunen en een optimaal welzijn te bereiken. Leer meer over Natasja en wat ze doet op www.natasjapelgrom.com. Of kom vanaf 22 november naar de ‘Awaken Self-Love’ les bij De Bewustzijn School.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!