Selecteer een pagina

Zelfliefde: 4 x lief zijn voor jezelf

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Zelfliefde: 4 x lief zijn voor jezelf” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10611″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Zelfliefde is nogal populair. Krijg jij ook niet regelmatig krijg je te horen of te lezen dat je wat meer van jezelf moet houden? Of zoals ik mijn omgeving van coaches vaak de vraag hoor: “hoe is het met de zelfliefde gesteld?” Ik voel me dan altijd een beetje ongemakkelijk. Alsof het een wedstrijdje is ‘wie houdt het meeste van zichzelf?’

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Waarom is zelfliefde belangrijk?

Natuurlijk is zelfliefde belangrijk. Het beïnvloed je leven; onder ander door de partner die je kiest, het beeld dat je hebt van je werk en hoe je omgaat met problemen in je leven. Het is superbelangrijk voor je welzijn. Maar het is niet te koop, het zit niet in nieuwe kleding of een beauty-behandeling. Het is ook niet te ontvangen door een compliment van je partner of de roem van succes. En je kunt het niet vergaren door er allerlei boeken over te lezen.

 

Wat is zelfliefde?

Het kostte mij een tijdje om te ‘begrijpen’ wat zelfliefde is. Zelfliefde is een van die concepten die je niet logisch kunt begrijpen. Je voelt het, het gaat volledig voorbij aan wat je mentaal bedenkt. En zomaar op een dag is het daar… en dan ontdek je dat het soms ook zomaar soms weer even weg is. Zelfliefde is geen bestemming waar je aankomt en nooit meer weggaat. Zelfliefde is een reis. Een reis die je steeds weer naar een nieuwe bestemming voert. Een reis waarin je valt en opstaat en steeds weer een nieuw laag van zelfliefde ontdekt.

 

Hoe vergroot je zelfliefde?

Waar het op neer komt, is dat zelfliefde ‘een spier’ is die je kunt trainen. Een spier die kan groeien en krimpen. En jij maakt de keuze of je hier in wilt investeren. Of jij bereid bent om tot actie over te gaan om je eigenliefde te vergroten. En op die dag, dat je je ‘terugvalt’ en dit volledig omarmt heb je weer een stap gemaakt naar een volledig gevoel van liefde, waardering en acceptatie voor jezelf. Ongeacht wat je doet, waar je staat en wat er gebeurt.

 

4 wegen naar zelfliefde

Net zoals zelfliefde, ben jij ook een concept. Een som der delen. Dat maakt dat het soms zo lastig is om aan dit volledige concept liefde te geven. Dus hoe zou het zijn als je de delen omarmt? Daarom neem ik je mee naar vier vormen van zelfliefde.

 

Stap 1. Zelfliefde voor je lichaam

Wees dankbaar voor je lichaam. Het lichaam dat er altijd voor je is. Het lichaam dat jou brengt, waar je naartoe wilt. En natuurlijk weet je nu onmiddellijk wel iets te bedenken dat je niet oké vindt aan je lichaam, maar is dat waar het om gaat? Bestaat zelfliefde bij de gratie van een strakke buik of een lichaam dat precies doet wat jij wilt? Wees je lichaam dankbaar en geef het liefde in zijn huidige vorm. De vorm die jou op dit moment dient. Vertel je lichaam hoeveel je van haar houdt.

Stap 2. Zelfliefde voor je emoties

Voel de liefde voor je emoties. Je zogenaamde positieve én negatieve emoties. Emoties die je mens maken, die je de kans geven om het volledig mens zijn te omarmen. De emoties die je de weg wijzen. Die je vertellen of je op de juiste weg bent, of er nog blokkades zijn, die je vertellen wat je los mag laten of vertellen dat je grenzen worden aangeraakt. Vertel je emoties hoeveel je van ze houdt.

Stap 3. Zelfliefde voor je geest

Bedank je geest, je mind; die ervoor zorgt dat jij je dromen waar kunt maken. Die je kunt trainen om de gekozen weg vol te houden. Die je kunt leren de juiste gedachtes op te pikken en andere gedachtes terug te sturen. De mind die je scherp kunt richten op jouw doelen om jouw mooiste leven te leven. Vertel je mind dat je van hem houdt.

Stap 4. Zelfliefde voor je ziel

Heet je ziel welkom. Welkom in dit lichaam. Welkom bij deze emoties. Welkom bij deze geest. Als je gevoelig bent, heb je nog wel eens de neiging om te ontsnappen uit je lichaam. Weg te gaan bij je gevoelens en gedachten. Met als resultaat dat deze delen zich in de steek gelaten voelen. Weet dat je ziel heel erg welkom is om deze menselijke reis te mogen ervaren en laat je ziel dit weten. Vertel je ziel telkens weer hoeveel je van haar houdt.

Stap 5. Integreer zelfliefde in je leven

En nu is het een kwesties doen en ervaren. Ga aan de slag. Neem elke dag een paar minuten om de liefde te voelen voor deze delen die jouw concept vormen. Ik heb dit zelf toegevoegd aan mijn meditatie en voel elke dag welke liefde resoneert en waar nog iets tussen zit. De blokkades die ik ervaar los is op, zodat mijn zelfliefde groeit.

En dat gun ik jou ook.

 

~Maak verbinding ~

Lieve groet,

Claudia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Claudia Kolk helpt mensen om (weer) contact te maken met zichzelf en hun dromen te verwezenlijken. Ze stimuleert hen om van de gebaande paden af te gaan en een duurzame verandering te bewerkstelligen. Kijk op haar website voor meer informatie.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!