Selecteer een pagina

15.07.2017 | blog, Online School

De zee van meningen – Javier Morata

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”De zee van meningen – Javier Morata” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6170″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Meningen, iedereen heeft ze. Men kopieert ze onder andere van anderen. Een mening ontstaat uit het hebben van bepaalde voorkeuren vanuit de eigen levenservaring of die van naasten alsook voorkeuren voor geïnterpreteerde feiten. Hieruit wordt een bepaalde conclusie getrokken, en tadaaa: een mening is geboren.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Het hebben van een voorkeur kan anders zijn dan die van een ander. En ook al kunnen onze levenservaringen wel erg op elkaar lijken, beleeft ieder zijn leven op zijn eigen manier. Waarom proberen we dan zo vaak onze meningen bij elkaar door te drukken? Dat iets voor de ene zo is, hoeft niet voor de ander zo te zijn, het is slechts een kwestie van perceptie…
Alles van subjectieve aard heeft verschillende invalshoeken, elkaar hierin respecteren en te steunen is het enige wat in alignement staat met zielperspectief. Het roept namelijk geen weerstand op bij jou en bij anderen. Nu een stapje verder:

FEIT

De feiten. Ik heb zelf een wetenschappelijke opleiding gehad. Desondanks is er maar één vorm van wetenschap die ik als leidraad en bevestiging inzet aangaande mijn eigen gevoel, namelijk kwantumfysica. Daarover straks meer. Wat is er dan ‘mis’ met de wetenschap? Laten we eens kijken naar het woord zelf: weten-schap, ofwel de schap van het weten. Er wordt gezocht naar een manier om iedereen te wijzen op feiten. ‘Het is nu eenmaal zo, want het is bewezen.’ Als er een goed onderzoek heeft plaatsgevonden, en de theorie wordt bevestigd door een significant verschil in de vergeleken resultaten, wordt het soms nog wel 100 x extra onderzocht in een poging om de theorie te verwerpen. Lukt dat niet, dan slaat de theorie om in een feit. Zo is het!

(F)ictieve-(E)videntie-(I)n-(T)ijdsbestek

Totdat meneer of mevrouw 101 het onderzoek start vanuit een andere invalshoek en ineens blijkt dat het feit instabiel is. Dan staan er weer 100 andere wetenschappers te popelen om meneer of mevrouw 101 te bewijzen dat zijn of haar theorie onzin is. Lukt dat niet, ontstaat er weer een nieuw feit. Het is in mijn ogen eigenlijk één grote soapserie, maar dat is slechts mijn mening natuurlijk.

Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think” ~ Albert Einstein

Kwantumfysica

En dan heb je de kwantumfysica waarbij de meest briljante wetenschappers, ook uit de geschiedenis, alles bekijken vanuit energie en vibratie. Die zich niet bezighouden met de details van het menselijk leven op aarde, omdat zij al keer op keer gezien hebben dat alles in het universum op subanatomisch niveau hetzelfde is. Of je nu kijkt naar een ster, een bepaald soort gas of naar een cel in het menselijke lichaam. Op subantomisch niveau is alles hetzelfde. Het trillingsniveau en de bijbehorende energie verschilt alleen van elkaar. Bepaalde vibratieniveaus kunnen wij waarnemen met onze zintuigen, maar lang niet alles. Er is nog zoveel wat we niet weten, maar betekent het dan ook dat het niet bestaat?!

Intenties

Wij mensen hebben ook invloed op de energieën met vibraties die wij waarnemen door middel van onze intenties. Dat wil zeggen dat onze verwachting iets doet met het vibratieniveau van wat wij waarnemen, wat weer betekent dat hetgeen wat wij waarnemen verandert. Einstein heeft dit een aantal jaren met collega wetenschappers willen onderdrukken, omdat dit een klap had kunnen zijn voor de gehele wetenschap. Toch is dit naar buiten gekomen en heeft dit helaas nog niet veel impact gehad, omdat het een situatie is die vrijwel niet met de mind begrepen kan worden. Dit geldt dus voor alle vormen van onderzoek. De uitkomst van een onderzoek wordt bepaald met de intentie van de wetenschappers die er gezamenlijk invloed op uitoefenen, dan wel bewust, dan wel onbewust. Zelfs als ze duizenden proefpersonen inzetten.

Onbewuste programmering

Vaak is de intentie onbewust gevormd door een patroon die het gedrag bepaalt vanuit de subconcious mind. Dat wil zeggen dat iemand bewust een verwachting heeft (de vooropgestelde hypothese), maar het tegenovergestelde creëert, omdat bepaalde levenservaringen het geloof in de eigen kracht instabiel heeft gemaakt. Een patroon waar de overgrote meerderheid van de bevolking tegenaan loopt, omdat we bijna allemaal zo geprogrammeerd zijn.

We must remember that we do not observe nature as it actually exists, but nature exposed to our methods of perception. The theories determine what we can or cannot observe…Reality is an illusion, albeit a persistent one…” ~ Albert Einstein

We weten eigenlijk alles al, maar ook weer helemaal niets

Dus waarom elkaar lastig vallen met meningen en theorieën van anderen? Dit is allemaal afleiding van hetgeen wat o zo belangrijk is. Dat ben JIJ! Neem niet zomaar iets aan, maar verwerp het ook niet. Alles kan. Je creëert letterlijk je eigen leven, je eigen universum. Waar jij namelijk op focust is hetgeen wat vergroot, dus focus vooral op jezelf en niet op anderen. Het is ook heerlijk om jezelf aan te leren dat je helemaal niets hoeft te weten. Je kunt dan veel makkelijker in het moment blijven. Dat scheelt namelijk weer die vermoeiende reis vanuit de mind naar het verleden en van daaruit weer naar de toekomst. De illusie op illusie. Alles wat je nodig hebt is hier en nu, en de situatie zal van je vragen wat er moet gebeuren op dit moment. Stap voor stap.

“Leef je eigen hoogste waarheid!”

Laat je dus niet vertellen wat goed of fout is, zin of onzin.
Jij bent degene die leeft in jouw perspectief en met jouw perspectief heb jij de kracht om alles te vervormen naar hetgeen wat jij graag wilt zien. Met of zonder wetenschap!


~ Javier Morata van Eimeren ~

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts:
You may like this: Life is like, life is like a dance.

Ben je benieuwd wat De Bewustzijn School voor jou kan betekenen?
Boek dan vrijblijvend een persoonlijk intakegesprek bij één van onze coaches.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!