Selecteer een pagina

9.03.2018 | Online School

Word een Kees

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Word een kees” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8160″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Kees* is een van mijn grote helden. Kees is steevast mijn reddende engel, gewoon hier in de straat. Bij de kluswinkel, op de hoek. Kees weet namelijk precies wat ik nodig heb als ik aan het klussen ben. Als ik klushulp nodig heb, weet ik hem dan ook feilloos te vinden. Kees is de enige klusspecialist waarbij ik vol vertrouwen aanklop: ik kan namelijk altijd op hem rekenen.
Weet jij als ondernemer precies hoe jij de grote held kunt zijn voor jouw klanten? 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Inmiddels kom ik er al jaren over de vloer. De ouderwetse kluswinkel bij mij op de hoek. Met schappen vol met de ultieme kleuren muurverf, schroeven, spijkers en boren in alle soorten en maten, onmisbare holle wandpluggen, zo’n nieuw gootsteendingetje (je weet wel) of een nieuwe powerboormachine (want zelfstandige vrouw).

Maar zelfs zelfstandige vrouwen hebben wel eens klushulp nodig. Dus vertel ik aan Kees van de kluswinkel waarmee ik vastloop, en Kees heeft gewoon de oplossing. Altijd. Met een grote smile.

Life changing moment
Mijn eerste ontmoeting met Kees. Ik was druk bezig mijn oude houten vloer op te knappen, die vol zat met bouwnieten. Tevergeefs had ik geprobeerd om deze bouwnieten uit de vloer te halen met een schroevendraaier. Bloed, zweet en tranen. Wanhopig, met drie grote pleisters op mijn opengehaalde vingers, klopte ik aan bij Kees: “Ik zoek iets om snel heel veel bouwnieten uit mijn houten vloer te halen, want met een schroevendraaier lukt het niet.” En ik laat hem schaapachtig mijn pleistervingers zien.

“Oh”, zei Kees, nonchalant zijn schouders ophalend. “Je bedoelt een bouwnietenontnieter.” Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Tot dat moment was ik nog onwetend van überhaupt het bestaan van een bouwnietenontnieter, maar mijn leven zou nooit meer hetzelfde zijn.

Voorgoed verknocht
Kees leidde mij zonder aarzelen naar het schap met de bouwnietenontnieters. Hij haalde trots een bouwnietenontnieter uit het schap, en keek mij glunderend aan. Ik kon alleen maar zielsgelukkig uitroepen: “Ja, doe mij die!” Blij rekende ik de bouwnietenontnieter af bij de kassa. In mijn blijdschap tot die tijd niet eens naar de prijs vragend (die ook nog eens enorm bleek mee te vallen).

Thuis ging ik fluitend aan de slag om met mijn gloednieuwe superhandige bouwnietenontnieter alle pak ’m beet 119 bouwnieten uit mijn vloer te halen. Binnen 25 minuten. Zonder mijn vingers verder open te halen. Halleluja. En ik was voorgoed verknocht aan Kees.

Kennersblik
Een ander voorbeeld. “Goedemiddag.” “Hee Kees! Uhm…” *radeloze blik* “Ik zoek van deze ouderwetse gordijnhaakjes.” En ik laat Kees het desbetreffende (kapotte) ouderwetse gordijnhaakje zien. Een van de vele kapotte gordijnhaakjes aan mijn ouderwetse gordijnrails (ergens uit de vorige eeuw).

Kees bestudeert mijn gordijnhaakje met zijn kennersblik. Hij draait zich om, en trekt feilloos het juiste laatje open in de enorme ladekast achter zijn toonbank.

Van irritatie naar geluk
Uit dat laatje tovert Kees vervolgens een klein plastic bakje tevoorschijn. Een bakje vol met precies die ouderwetse gordijnhaakjes, waarvoor ik tevergeefs zo’n beetje alle gordijnwinkels hier in de buurt ben afgelopen. “Doe mij maar de hele voorraad”, zeg ik opgelucht. Kees knikt tevreden.

Blij loop ik even later de kluswinkel weer uit om thuis eindelijk alle kapotte ouderwetse gordijnhaakjes te vervangen. Zodat mijn gordijnen eindelijk weer helemaal dicht kunnen. En dat voor een paar euro. Geluksmoment!

Wees een Kees!
Zomaar twee willekeurige voorbeelden van Kees, maar zo simpel kan het zijn om de held of heldin te worden van je klanten! Daarom mijn tip: Wees een Kees’ voor jouw eigen klanten! Ben jij je bewust van jouw eigen Kees-kwaliteiten?
– Hoe de vraag ook wordt gesteld: begrijp jij feilloos wat jouw klant nodig heeft? Net als Kees?
– Weet jij precies welk laatje jij kunt opentrekken voor jouw klanten, met daarin de ideale oplossing voor de nijpende problemen (of verlangens) van jouw klanten. Net als Kees?

Welke held(in) zit er in jou?
Wees een Kees: zorg voor opluchting en blijdschap bij jouw klanten. Met jouw perfecte oplossing. Net zoals Kees altijd mijn redder in nood is. En geloof me: dan boeit het jouw klant (bijna) niet meer wat jouw prijzen zijn.

Zorg dus dat jouw kwaliteiten helder zijn voor jouw klanten. Wat maakt jou bijzonder en waarmee kun jij jouw klanten als geen ander helpen? Geef je klanten de oplossing die ze zelf nooit hadden kunnen bedenken, of waarvan ze – tot nu toe – alleen maar konden dromen. Dat maakt jou de (onmisbare!) held van jouw klanten!

Zo overtref jij alle verwachtingen
Mijn tips om te ontdekken hoe je jouw klanten de ultieme oplossing kunt bieden:
– Vraag door bij je klanten waar ze precies mee zitten (welke pijn en wens leeft diep van binnen?).
– Vraag door wat je klanten nu al (tevergeefs) hebben geprobeerd.
– Vraag door welk doel je klanten uiteindelijk willen bereiken!
Zodat je zeker weet dat jij jouw klanten echt de ultieme oplossing kunt bieden: overtref hun stoutste verwachtingen. En maak ze op deze manier voor altijd fan van jou!

Mijn doel was: pijnloos en moeiteloos bouwnieten verwijderen uit mijn houten vloer. Mijn eigen oplossing werkte voor geen meter. Ik was inmiddels al een half uur aan het zwoegen. Resultaat: welgeteld 5 bouwnieten uit de vloer gepield van de 119 bouwnieten, een zere rug, zere knieën, 3 bloedende vingers door de uitschietende schroevendraaier en zwaar chagrijnig. #fail dus. De hoogste tijd om de hulp van een echte specialist in te roepen. En YES! Daar was Kees!

Voorgoed fan van Kees
Wist ik veel dat er zoiets als een bouwnietenontnieter bestaat. Ik had net zo goed aan Kees een nieuwe grotere of kleinere schroevendraaier kunnen vragen (omdat mijn eigen schroevendraaier niet geschikt was). Terwijl Kees – de klusspecialist –  allang al wist dat er ook dé ultieme oplossing bleek te zijn: een bouwnietenontnieter! En met zijn ultieme oplossing sloot ik Kees voorgoed in mijn hart als mijn grote held. Welke Kees, welke held of heldin zit er in jou?

 

*om privacy redenen is de naam van Kees gefingeerd 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil jij de Kees in jezelf ontdekken, en aan jouw klanten kunnen vertellen wat jou bijzonder maakt?
Ilse de Boer is marketingcoach en schrijfcoach bij Bewustwoording.nl Businesscoaching.

Meer leren over Ondernemen, Geld, Verdienmodellen, het opzetten van een bedrijf en Online autoriteitschap?
Meld je hier aan voor het gratis webinar op Donderdag 14 maart

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!