Selecteer een pagina

26.09.2017 | blog, Online School

Wijn en yoga – Fenneke Dam

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Wijn en yoga – Fenneke Dam ” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6775″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Zelf ben ik al jaren yogadocent, toch volg ik regelmatig een yogalesje om uit mijn comfortzone te komen, niet altijd te doen wat ik goed kan of zelf prettig vind om te doen. Het was zondagavond half tien en ik lag in child’s pose op een mat in een sfeervol verlichte yoga zaal. Ik had voor een Yin les gekozen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Nog geen twee uur daarvoor was ik terug gekomen van een weekendje België met vrienden plus aanhang. Waar we een heel weekend lang, uitkeken over het glooiende, Vlaamse heuvellandschap met her en der prachtig gevormde bomen. Waar we vroeg in de middag koude witte wijn dronken en om 16.00 uur al begonnen met koken om daarna tot na middernacht te tafelen. De stijfheid van de pittige ochtendwandelingen die we daar maakten, het overmatige eten en drinken, zaten nog in mijn lijf.

We bleven lang in child’s pose, die deze avond vrij onaangenaam aanvoelde. Maar net als bij dat weekend, waarin we allemaal eerst even moesten wennen aan ons nieuwe onderkomen en aan elkaar, maakten we steeds meer verbinding met elkaar en zo maakte ik op de mat, in child’s pose, steeds meer verbinding met mezelf. Elke minuut dat we langer in deze asana ( houding ) bleven, kon ik meer ontspannen en echt voelen wat er aan de gang was in mijn lijf. Mijn heupen voelden stijf en pijnlijk, in mijn onderrug voelde ik ruimte ontstaan, mijn borst opende zich bij elke uitademing en een kalme, diepe tevredenheid vulde mijn lijf van binnenuit.

Wanneer doe je dat nog? Echt tijd met iemand of met jezelf doorbrengen?

Wanneer maak je een weekend echt tijd voor iemand of een weekend tijd voor jezelf?

Als ik naar mijn leven kijk, dan beweeg ik me van mijn ochtendmeditatie naar mijn koffie afspraak, naar mijn yogi’s die ik lesgeef waarna ik me moet haasten om op tijd te komen voor een casting van een reclame aan het eind van de dag. Met overvolle boodschappentassen kom ik dan thuis om een curry te maken voor mijn broer die komt eten.

Wanneer was de laatste keer dat ik meer dan een paar uur met mijn broer doorbracht? Dat ik echt vroeg hoe het met hem ging? Want net als op de yoga-mat komt het diepe loslaten van alle dag en de verbinding pas na een tijdje. Net als de diep filosofische gesprekken in België eigenlijk pas aan het einde van de avond begonnen te ontstaan.

Eerst ontspannen en dan komt de verbinding.

Liefs!

Fenneke

 

VOOR MEER INFO OVER TRANSFORMERENDE ADEM:

www.fennekedam.com/adem/ 

Ademcoach / yogadocent

Theatermaakster

 

 

~ Fenneke Dam ~

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: Mijn waarheid. Waar of niet waar?

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Wil jij leren om van jouw problemen, uitdagingen te maken en zo je ultieme leven te bouwen?
Start dan in november aan Meesterschap in Geluk!

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!