Selecteer een pagina

15.08.2017 | Online School

Wij zijn gemaakt om van te houden – Frank de Bruyn

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Wij zijn gemaakt om van te houden – Frank de Bruyn” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6575″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

People were created to be loved. Things were created to be used. The reason why this world is in chaos is because things are being loved and people are being used. -Dalai Lama

De Dalai Lama sprak ooit deze woorden uit, helderder kan men het volgens mij niet verwoorden met wat er gaande is op deze materialistische aardkloot. Ok, nu hoor ik velen al bijna hardop denken “Nou, maar dat is toch ook maar een relatief begrip?”, Maar really?? Check eens goed om je heen, op social media lijkt het nergens anders over te gaan!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]Op het moment dat dit stuk online gaat en ik dit deel op Facebook, zal het beduidend minder aandacht trekken en likes genereren dan bijvoorbeeld een foto van mijn avondeten of mijn nieuwe schoenen. Ook de hashtag #TBT is altijd een betere aandachtstrekker, vooral als we weer(!) die inmiddels oude (nieuwe) auto of jurk showen aan de rest van de wereld…onze trouwe volgers. Uit mijn eigen ervaring moet ik toch stellig constateren dat spullen veel interessanter zijn dan (inspirerende-) mensen.

Mijn gedachten gaan terug naar de tijd dat ik dagelijks geconfronteerd werd met veel, enorm veel geld; mijn loopbaan als croupier bij Holland Casino. Aldaar aanschouwde ik dagelijks de lege en emotieloze gezichten van al die welgestelde en verveelde mensen. Tja, de enige emotie die te zien was dat bleek frustratie en als we al spreken van emoties dan waren het geen gelukzalige emoties maar enkel negatieve emoties.

Een avond herinner ik me in het bijzonder toen er een rijke drugscrimineel op die betreffende avond wel drie ton verloor aan mijn roulette-tafel. Laten we even bewust zijn van het feit dat dit voor de meesten onder ons wel zeker tien jaarsalarissen zijn hé? Na sluitingstijd tref ik de man buiten aan op weg naar de parkeergarage. Hij groet nog zelfs vriendelijk naar me. Maar dan wordt hij aangesproken door een dakloze man die hem, op dat late tijdstip nog wel, vraagt om een krantje te kopen voor, wat zal het zijn, twee euro vijftig? Tot mijn verbazing en tevens grote walging begint de betreffende man die arme dakloze meneer toch een partijtje uit te schelden!

“Laat me met rust smerige nietsnut, ga gewoon werken voor je geld…”, verder kon ik er al niet eens meer naar luisteren omdat ik zo afknapte op die wanstaltige persoon. Om de geschrokken dakloze man snel van zijn schrik te verlossen stopte ik hem met een vriendelijke glimlach vijf euro in zijn handen en liep met mijn hoofd vol onbegrip snel richting de parking. Met de mopperende man nog altijd voor mij uit lopend. Wauw, hoe bestaat zoiets? Drie ton inleveren op de roulette-tafel alsof het kleingeld is, maar helemaal uit je plaat gaan als er daadwerkelijk wordt gevraagd om wat kleingeld. Toen zag ik al hoe duivels en blind mensen geraken door status, macht en geld.

Al dat geld, macht en status heeft geen enkele waarde meer wanneer je door het noodlot achter de tralies beland, al dan niet onterecht. Daar achter die tralies is iedereen pas echt gelijk. De bewaarders zijn dan de mensen met de status en macht, en die zal ook met hartenlust worden misbruikt. Al was het maar om die verwende en verwaande rijkeluis mannetjes te doen beseffen dat hun geld daar absoluut geen waarde heeft. Laat staan hun status.

Wat als ik jullie nu vertel dat ik zelfs ontdekte dat er in de winter, als het kouder wordt, juist enorm veel kleine misdrijven gepleegd worden. Zodat al die mensen zonder vaste woon of verblijfplaats zich lekker warm kunnen houden in de bajes. Want daarbinnen zitten ze droog, eten en drinken wordt voor gezorgd en je kan jezelf zo vaak douchen als je wil. De gevangenis is geen hotel, geloof me. Maar voor mensen die letterlijk niks hebben is het vaak een redding. Sta daar alstublieft eens bij stil, en besef hoe goed wij het allemaal hebben in feite.

Sinds die periode besef ik des te meer dat wanneer we stromend water hebben, een dak boven ons hoofd en genoeg te eten en te drinken, we ons tevreden en rijk mogen voelen. Er zijn altijd mensen die een zwaardere struggle strijden dan ons, geloof dat. En zelfs zij zullen daar sterker uit komen want het leven is nooit alleen maar zwaar. Mijn overtuiging is dat mij dit allemaal moest gebeuren om mijn bewustzijn zodanig te ontwikkelen naar een hoger niveau, dat ik zo kon ontdekken wat mijn missie in het leven is. Dankzij die onfortuinlijke periode weet ik als geen ander dat ik met mijn gedachtekracht daadwerkelijk kan manifesteren dat gedachten uiteindelijk dingen worden.

Terwijl ik nu ook als geen ander weet dat waar geluk niet komt van spullen. Geluk ontstaat door bewustzijn en de kennis en overtuiging dat liefde en vooral zelf-liefde je zo intens tevreden en happy kunnen stemmen dat ik uit eigen ervaring kan zeggen dat ik nu, terwijl ik onlangs pas toegelaten ben in de WSNP, met minder geld en spullen echt gelukkiger ben dan ooit tevoren. Toen ik twee auto’s bezat en een motor en een eigen woning, maar mijn doel in dit leven totaal nog niet in zicht had.

Mijn tijd gaat weer komen en daar wordt door het universum al aan gewerkt. Want het voelt als een enorm voorrecht om deze ervaringen te mogen delen met jullie en de rest van de samenleving die het weten wil. En daarvoor ben ik dankbaar!

Liefs,

~Frank de Bruyn~

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: Change is a process, not an event.

Premium Program
Iedere acht weken start het Premium Program: Meesterschap in Zelfvertrouwen. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, geef je nu op!

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!