Selecteer een pagina

2.12.2021 | Soul searching

De belangrijkste vraag: Wie Ben Ik?

De meeste van ons zullen gelijk reageren; “ik ben….. en ik doe….. en ik woon… en ik heb een …. en hier houd ik van….”
Dat is een lijstje. Een regel van woorden die wij voorzichtig en beschermd met ons meedragen. Het geeft ons een ‘vals gevoel’ van bestaansrecht. Ik zeg vals omdat we eigenlijk geen lijstje nodig hebben vanuit het punt waar we echt vandaan komen.

We dragen onze identiteit, gedragingen, houdingen en woorden alsof dat hetgeen is wat de waarheid is. We refereren er een paar keer op een dag naar. We worden ermee wakker, we vertellen het aan de wereld, aan bezoekers, aan passagiers, aan collega’s. We herhalen het rollenspel vooral als we bij familie zijn. Want die houden ons helemaal strak in het gareel, zodat niemand een identiteitscrisis krijgt in de familie als jij besluit om jezelf eens anders te gaan bekijken.

Daar houden mensen niet van. We willen gemak, weten waar we aan toe zijn en het leven beleven als een streep. En dan uiteindelijk uitkomen bij de dood of een ervaring die ons wakker schudt. Het wakker schudden is het hoofd die anders gaat kijken. We krijgen te maken met een shift in perceptie, wat in Universele taal een wonder heet. We ervaren ergens in de diepte een lichtpuntje. Een ander gevoel dat we waren vergeten, maar nu zomaar hier tevoorschijn komt. Je herkent het meteen. Je wist dit! Je kent dit!

Bij het volgende familiebezoekje zit je aan de welbekende tafel maar het voelt anders. Je wordt je ineens gewaar van andere zaken. Je stelt jezelf de vraag; “was dit er altijd al?”
Je hoort de zinnen die er gezegd worden. Het continu gepraat van de mensen aan de tafel om de stilte maar niet te laten vallen. Misschien zie je je moeder of vader ineens heel anders. Het zou zomaar eens kunnen. En wat een geschenk is dat. Een shift in perceptie. Zo aan de eettafel.
Je stelt andere vragen en de meesten kijken je aan of het wel goed met je gaat? Je besluit om naar huis te gaan.
En daar, bij het kaarslicht, besluit je om een notebook te pakken en de volgende vraag te stellen:
“Wie ben ik?”

En dan zijn we op een wonderlijke, gouden plek aangekomen. Omdat we in die staat van bewustzijn alles willen en kunnen bevragen. We kunnen alles opengooien wat we jarenlang goed dichtgemetseld hebben. We durven naar patronen te kijken die zichtbaar voor ons bewustzijn zijn. We zien waar we geen geweten op hebben zitten en we kunnen onze waarden aan het licht brengen. Wie ben ik?

Dat is een vraag die je elk moment van de dag aan jezelf mag vragen, omdat je ten eerste energie bent die steeds vanuit zichzelf automatisch verandert. Die alleen maar kan veranderen. Die pulseert. Die resoneert. Die voelt en altijd beweegt. Dus dat betekent dat jouw ‘persona’ ook mee wilt bewegen, mee wilt ontdekken, open wilt breken en zichzelf steeds nieuwsgierig opnieuw wilt uitvinden. Daar waar het avontuur ligt. De volheid van het leven. Nieuw. Elk moment nieuw zijn.

Dat betekent dat de vraag: “Wie ben ik?”
Niet vast kunnen staan. Niet gepakt en gekaderd kunnen worden. Maar vloeibaar zijn. Geef je jezelf die toestemming?
Geef je jezelf de toestemming om steeds opnieuw geboren te kunnen worden in een moment, met als fuel je Ziel en je richtingwijzer je hart?

Misschien gewoon eens ‘Hoi’
en dan een stilte.
Geen woorden om het ongemak in jezelf te verbloemen
als de vraag komt:
Wie ben jij?
Gewoon eens naar je adem
er doorheen ademen
en zeggen wat je te zeggen hebt.
Wat van alles mag zijn.
Dat je jezelf niet vangt of laat vangen,
maar dat je vrij bent.
Vrij

Wie ben ik?
De wereld en de hemel.
De verhalen die er waren en de verhalen die er komen.
Het licht en de liefde.
De creator zelf.
Ik besta
Ik ervaar
en voel
mijzelf terug
naar mijn bestaan
De Eenheid
waar jij en ik
één zijn.

En daar gaat het om. Deze tijd. Alle tijden. Dat we herinneren dat we één zijn. Dat we niet kunnen zeggen: jij moet zus of jij moet zo. Jij bent daar en ik ben hier. Daar is het donker en hier is het licht. Je bent vrij. We zijn één. Niet alleen. We zijn 1. Dat besef. Die; “Ik ben”. Die, “ik weet Wie ik ben..”
Daar gaat het om, dat je weet wie je bent.

The New Beginning ‘WE BECOME ONE’
Draait daarom. Met alle Masterclasses, interviews, gesprekken en oefeningen die de revue 18 en 19 december gaan passeren. Dat je steeds maar mag herinneren Wie je bent en waar je vandaan komt.
Helemaal gratis te volgen omdat de noodzaak zo hoog is momenteel. Dat zoveel mogelijk mensen deze Online Summit maar mogen volgen. Help je ons daarmee? Dankjewel alvast!

Kijk hier voor meer informatie: www.debewustzijnschool.nl/new-beginning-summit

In liefde,
Marieke van Meijeren

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!