Selecteer een pagina

Werkgeluk begint bij jezelf!

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Werkgeluk begint bij jezelf!” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”19313″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Dat is een open deur en een logische binnenkomer. Soms vergeet je hoeveel invloed je zelf hebt op je eigen beslissingen. Sonja Lyobomirksy (universiteit van Californië) gaf mij een mooi inzicht:  de mate waarin wij ons gelukkig voelen, wordt voor 50% bepaald door je aanleg en karakter. 10% zit in de omstandigheden waar je mee te maken hebt, zoals die manager jou irriteert of de collega’s waar je minder goed mee kan werken. En nu het goede nieuws: 40% is jouw eigen invloed van bewust gedrag. Jij kan zelf besluiten nemen die jou helpen aan meer plezier en geluk in je eigen werk.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Actiemodus

Dit inzicht kan jou in de actie modus zetten. De manager die jou in de weg zit is niet de reden van jouw irritatie. Of althans, je hebt zelf meer invloed op andere zaken en daarmee verleg je de aandacht. Wat aandacht krijgt, groeit vanzelf. En waar begin je dan?

Bewust van je eigen invloed

In de lessen die ik geef bij De Bewustzijn School gaan we stap voor stap aan de slag met deze cirkel van invloed van Sonja. Op die manier word jij je meer bewust van je eigen invloed. Aan de hand van vragen, oefeningen kom je dichterbij jouw kwaliteiten en passie. Daar waar jouw hart van overloopt of waar je maar niet over uit gepraat raakt. Dan zijn we dus bezig met 50% aanleg, jouw karakter. Als je daar meer inzicht in hebt, dan kan je dat weer gebruiken om je gedrag bewuster en anders in te zetten.

We doen het samen

Samen, samen delen en zijn. Het is mooi om te merken dat het delen van jouw antwoorden of van jouw hobbels de andere deelnemers van de workshop helpen. Enkel door het vertellen van eigen ervaringen en verhalen. Een simpel lijkende vraag zoals: wat maakt dat jij dol bent op bijvoorbeeld koken? Wat geeft koken jou voor gevoel? Naast doorvragen en aandachtig luisteren kan je ook inspiratie opdoen van de verhalen van de anderen. Je hoeft het namelijk niet allemaal zelf uit te vogelen. Je mag tips en ideeën van anderen gewoon kopiëren en overnemen.

Elke dag een stap

Zoals gezegd is veel inzichten opdoen prettig, maar wat doe je vervolgens met al deze eyeopeners? In mijn lessen zorg ik ervoor dat iedereen met een concrete stap voor diezelfde dag of de volgende dag het pand weer verlaat. Elke dag een stap zetten richting jouw doel is uiterst werkzaam. Je onderschat hoeveel je doet op een dag en je overschat vaak wat je kan doen in een jaar. Blijf in beweging en wees je bewust van de stappen die je zet.

Maak het superklein

Een andere tip is om de eerstvolgende stap zo klein mogelijk te maken. Knip bijvoorbeeld jouw idee om een een andere baan te zoeken op het gebied van interieur/inrichting op in de volgende kleine stappen. Stel jezelf de vraag ‘wie ken ik in mijn netwerk die daar mee bezig is?’. Vertaal de vraag dan naar een concrete stap ‘ik post vanmiddag op Facebook of LinkedIn deze vraag’ of ‘ik stuur mijn oproep in 3 whatsapp groepen vanmiddag’.

Beweging

Dit geeft een goed gevoel en je zult verbaasd zijn door de positieve reacties die je ontvangt. Mensen helpen anderen namelijk heel graag en zeker als het een kleine moeite is door te verwijzen naar een expert. Met deze reacties kan jij dan weer je volgende stap zetten. Blijf in beweging! Werkgeluk begint bij jezelf.

DNA

Richt je daarbij vooral in eerste instantie op meer inzicht in jouw karakter om dat in te zetten op de 40% invloed die jijzelf hebt om jouw eigen werkplezier. Maak daarbij gebruik van jouw DNA en genenpakket waarmee je bent geboren. Die bagage draag jij al je leven met je mee dus gebruik het. Die lastige manager of collega’s die jou niet begrijpen verdwijnen dan naar de achtergrond door de andere manier waarop jij hiermee omgaat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil je meer weten over werkgeluk en jouw eigen bijdrage hieraan?
Elke oneven zaterdagochtend van 11.30 tot 13.00 uur vertelt Martine Behrens bij de Bewustzijn School over Werkgeluk en jouw invloed daarop. Jullie gaan ook samen aan de slag om direct meer werkgeluk te creëren. Leuk je daar te ontmoeten. Boek hier je ticket voor de les “Creëer je eigen werkgeluk”. 

[dt_gap height=”5″ /]

Meer lezen van Martine Behrens?

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!