Selecteer een pagina

13.04.2017 | blog, Online School

Werk jij zonder schuldgevoel een stuk vlees weg? Dat is de ‘ham’vraag.

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Werk jij zonder schuldgevoel een stuk vlees weg? Dat is de ‘ham’vraag. – Rowan Raterman” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5099″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mijn missie is niet om je de les te lezen. Iedereen is vrij om te bepalen welke levensstijl bij hem of haar past. Wel neem ik je graag mee in mijn reis, want ik bewandel ook niet bepaald het pad van een heilige.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]Het begon een aantal jaar geleden, toen de plofkip op het toneel verscheen. Wakker Dier, de organisatie achter de strijdlustige campagne is de doorslaggevende factor geweest in mijn besluit om vegetarisch te worden. De liefde voor dieren is altijd sterk aanwezig geweest. Alleen droeg ik nog net niet mijn bontjas, terwijl ik de zoveelste homp vlees naar binnen werkte. Was ik naïef? Of had ik de kennis gewoonweg niet? Was de behoefte aan vlees groter, dan de liefde voor de dieren?

Droomjongen

Vlak voor de campagne van de plofkip in 2012, leerde ik een jongen kennen. Ik vond hem geweldig. Hij was voor mijn gevoel alles wat ik niet was. Een prachtige jongen uit Amsterdam met een enorme bos krullen, die veganistisch at. Veganistisch?! Het zaadje was geoogst. Ik onttrok hem van zoveel mogelijk informatie en dook vervolgens achter mijn laptop om zelf op zoek te gaan. Deze zoektocht naar informatie is eigenlijk nooit gestopt. Soms heb ik de bevestiging weer even nodig. Dan kijk ik in bed een documentaire over dierenleed en huil ik als een klein kind.

Onbegrip

Ik ga niet liegen, mijn reis naar een vegetarisch eetpatroon liep niet zonder slag of stoot. In eerste instantie kreeg ik te maken met enorm veel onbegrip. Mensen uit mijn omgeving moesten ineens na 22 jaar iedere keer rekening houden met ‘de vegetariër’. Wees alvast gewaarschuwd voor de opmerkingen, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Probeer liefdevol naar de situatie te kijken. Als er één ding is wat ik heb geleerd uit de afgelopen vijf jaar, is dat iedereen bereid is om iets vegetarisch klaar te maken, alleen hebben zij in het begin wel wat hulp van jou nodig.

Strijd

“Ik eet/ben vegetarisch”. Op de gemiddelde ‘zit- verjaardag’ zorgt deze uitspraak voor discussies. In mijn beginfase ging ik deze ‘strijd’ vaak aan. Dit is een hopeloze strijd, kan ik je vertellen. Deze mensen zijn op voorhand al geneigd jouw standpunten onderuit te halen. Hoe vaak heb ik wel niet gehoord: “Oh, maar dan ben je geen echte vegetariër.” Nu weet ik beter. Op het moment dat er een vegetariër in het midden is, voelt dit voor sommigen als een aanval op hun eetgedrag. Dit is totaal niet mijn bedoeling, maar misschien niet een onaangename bijwerking?

~Rowan Raterman~

PS. Actually it’s quite simple. Do I love animals? Yes. Do I love the planet? Yes. Do I love the people around me? Yes. Do I love myself? Yes. Do I want to eat my pet? No.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

Maandag 8 mei start De Bewustzijn School met het Premium Program: Meesterschap in Succes. Dit programma van 4 maanden is de opvolger van het eerste succesvolle 8-week program ‘Meesterschap in Zelfvertrouwen’. Maar moet je dan eerst dat programma volgen voor je aan deze tweede module begint? Nee, dat hoeft helemaal niet! Het geeft je wel de extra verdieping, dat jouw persoonlijke reis meer flow kan bieden. En daar is iedereen welkom voor: http://www.debewustzijnschool.nl/meesterschap-in-succes/.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Het normaal van je lichaam.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!