Selecteer een pagina

30.08.2018 | Holy Body, Online School

Wat wil jouw lichaam je vertellen? ~ Deel 1 over celgeheugen & regressietherapie

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Wat wil jouw lichaam je vertellen? ~ Deel 1 over celgeheugen & regressietherapie” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9417″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Regressietherapie, een woord dat sommigen niet eens uit kunnen spreken en proberen te vervormen naar een woord dat ze wel kennen; agressietherapie bijvoorbeeld. Nee, regressietherapie is geen agressietherapie, al zou iemand met opgekropte woede er wel baat bij kunnen hebben.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Wat is regressietherapie dan wel?

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie waarbij je teruggaat naar de oorsprong van een vraag of probleem. Stel je wordt altijd ontzettend boos als je de bus mist. Niet een beetje boos, zoals ieder normaal mens kan begrijpen, nee, je wordt boos op een manier die buiten proporties gaat. Je hart klopt als een tierelier, je begint te zweten, je vuisten ballen zich en je hebt nare gedachtes. Een zogenaamde trigger; een signaal dat het startsein is voor een gebeurtenis of in het voorbeeld een start van een golf van reacties op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Navigeren naar de oorsprong

In regressietherapie zien we al deze gedachten, emoties en fysieke reacties als hetgeen wat de oorsprong van het probleem aangeeft, waar het probleem zich het eerst liet zien. Een soort coördinatiepunten op jouw ‘levenskaart’. Ze navigeren direct naar de exacte plaats op jouw levenspad. Regelmatig ligt de oorsprong ergens in de kinderjaren. De jaren waar je afhankelijk was van anderen, waarin je misschien nog niet zo goed kon opkomen voor jezelf als nu, of waarin vervelende dingen zijn gebeurd die je gemaakt hebben tot wie je bent vandaag de dag.
Terug gaan we dus, door middel van een vorm van trance. En als we de juiste plek gevonden hebben, dan gaan we erdoorheen. Door alle emoties, door alle gedachten, lichamelijke gewaarwordingen. We gaan erdoorheen.

Een pijn wil gezien en erkend worden

In regressietherapie gaan we ervan uit dat al die pijnen willen worden geheeld; ze blijven zich zichtbaar maken in eenzelfde situaties die telkens op jouw pad komen. ‘Waarom gebeurt mij dit nu opnieuw?’ of ‘Ik zit in een vicieuze cirkel’. Allemaal tekenen dat iets telkens gebeurt, maar dat de les of het verdriet, boosheid of wat dan ook nog niet geheeld is en het ontbrekende puzzelstukje zich nog in het verhaal van toen bevindt.

De brug: het celgeheugen

Er is een theorie die er vanuit gaat dat niet alleen de hersenen, maar het hele lichaam een geheugen heeft.
Alle cellen in ons lichaam worden, soms wel dagelijks, vernieuwd. Van onze huid tot onze organen. De cel wordt nieuw, maar de herinneringen blijven. Zo wordt met celvernieuwing een ziek orgaan niet genezen, maar blijft het lichaam nieuwe ‘zieke’ cellen aanmaken.

Wat zegt de wetenschap

Er zijn testen gedaan met wormen waarbij ze het hoofd afsneden (ja, niet heel aangenaam) en het hoofd weer lieten aangroeien. Hetgeen wat het dier geconditioneerd had, wist het met het nieuwe hoofd nog steeds uit te voeren. Wat erop wees dat de rest van het lichaam het geconditioneerde had opgeslagen. Ligt hier ook een brug naar epigenetics (doorgeven van genen)? Als je hier meer over zou willen lezen of zien kun je zoeken naar Dr. Bruce Lipton, PHD. Hij kan het in vrij begrijpbare taal uitleggen aan mensen die minder thuis zijn in medische terminologie.

 

[dt_gap height=”10″ /]

Volgende week volgt deel 2 over Regressietherapie & Yoga

Volgende week, in deel 2, vertel ik meer over de raakvlakken tussen Regressietherapie & Yoga en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt om jouw lichaam te helen en jouw Ziel te ontwikkelen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten over Regressietherapie? Neem contact op met Mariska van Bokhoven.

Mariska is Therapeut Transpersoonlijke Regressietherapie en eigenaresse van Living Practice. Daarnaast is zij yogadocente en eigenaresse van Nagabandhu Yoga

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!