Selecteer een pagina

3.08.2021 | Astrologie

Wat is de Leeuwenpoort?

Misschien voelde je het al wel, maar momenteel bevinden we ons in een energetisch bijzondere periode. Op 26 juli opende de Leeuwenpoort en deze poort zal op 8 augustus (8-8) zijn hoogtepunt bereiken. Maar wat is dit nu eigenlijk, de Leeuwenpoort, en waarom is deze energie voor ons zo belangrijk?

Wat is de Leeuwenpoort?

De Leeuwenpoort is vernoemd naar het sterrenbeeld Leeuw, aangezien in deze periode de zon in het sterrenbeeld Leeuw staat. Maar wat maakt deze periode dan zo bijzonder? Rond 26 juli is de ster Sirius weer zichtbaar aan de horizon. Deze ster, die in de oudheid in vele culturen als de belangrijkste ster werd ervaren, is twee keer zo groot als de zon en schijnt 20 keer zo fel. Kan jij je voorstellen wat een energie daar vanaf komt? Het is dus niet voor niks dat Sirius door de oude mysteriescholen ‘de Zon achter de Zon’ werd genoemd. In veel oude culturen werd Sirius beschouwd als de spirituele zon: de zon die ons spiritueel lichaam verwarmt en helpt opstijgen in ons bewustzijn. Oftewel, het is dé ster die ons helpt op onze weg naar Verlichting!

De Leeuwenpoort in de Oude Culturen

In de oude culturen stond deze periode bekend als een periode van transitie. Zo vierden de Oude Egyptenaren hun Nieuwjaar op het moment dat de ster Sirius aan de horizon zichtbaar werd. Dit was ook de periode dat de rivier de Nijl overstroomde en zo de droge grond vruchtbaar maakte.

In orthodox christelijke kringen wordt op 6 augustus het Feest van de Gedaanteverandering van Jezus gevierd. Volgens de vertelling beklom Jezus samen met de apostelen Petrus, Johannes en Jacobus een berg waar hij voor hun gezicht van gedaante veranderde: ‘Zijn gezicht straalde als de zon en zijn kleren werden wit als het licht.’ – Matteüs 17:2. Dit is het moment waarop Jezus transformeerde en het Pure Bewustzijn door hem heen straalde.

Deze krachtige ster staat op 8 augustus in alignment met de zon in ons sterrenstelsel, wat zorgt voor een enorme verhoging van de energetische frequentie. Hierdoor ontstaat er een Energetische Poort tussen de hemel en de aarde. En het beste nieuws is: jij kunt gebruikt maken van deze hoge frequentie voor jouw spirituele ontwikkeling.

Hoe kan jij gebruik maken van deze energie voor jouw transformatie?

Tijdens de Leeuwenpoort hebben we te maken met verschillende energieën die elkaar versterken. De energie van de Leeuw is een krachtige energie die gaat voor authenticiteit en leiderschap. Dit is de perfecte tijd om jezelf bezig te houden met persoonlijke ontwikkeling en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.
Numerologisch gezien staat het nummer 8 voor oneindigheid, spiritueel bewustzijn en wereld transformatie. Door de alignment van Sirius met de zon, worden de frequenties flink verhoogd. Dit zal ervoor zorgen dat jouw energetisch systeem geüpgraded wordt, wat jou helpt in jouw ontwakingsproces.

De Leeuwenpoort nodigt ons uit om letterlijk de verhoogde versie van onszelf te worden. Dit is de tijd om te breken met oude patronen die ons tegenhouden in onze ontwikkeling en zaadjes te planten voor een nieuw leven. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdens deze periode je overwhelmed voelt, transformatie kan immers intens zijn. Maar heb vertrouwen op het proces lief mens. Wanneer jij deze gevoelens ervaart, keer dan naar binnen en wees lief voor jezelf. Vertrouw op de liefde, dat wat jij in essentie bent.

Wil jij samen met ons een Transcendente Reis maken waarin jij gebruik maakt van deze krachtige energie om jezelf te transformeren naar het Licht dat jij in wezen bent? Join ons dan op 8 augustus tijdens de online class “Leeuwenpoort Activatie”.

In liefde,
Joanne

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!