Selecteer een pagina

15.05.2017 | blog, Online School

Waarom vasthouden aan ‘picture perfect’ je niet gelukkig maakt – Jantien de Bood

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Waarom vasthouden aan ‘picture perfect’ je niet gelukkig maakt – Jantien de Bood” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5442″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vorig jaar moest ik een plaatje loslaten. Ja dat klinkt gek. Ik was nogal gehecht aan dat plaatje. Een beeld, visueel en gevoelsmatig dat was het plaatje hoe mijn leven er uit zou gaan zien. Het was, hoewel ik het niet zo heel bewust creëerde, het plaatje van een gezin met kindjes en een groot huis. Het happy family plaatje. En ik vocht daar zo hard voor. Waarom toch?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

wat altijd mijn hel leek, bleek een verlossing

Mijn relatie eindigde. Ik was bang. Waar zou ik terecht komen en wat en hoe overleef ik dit. Maar wat altijd mijn hel leek, bleek een verlossing. En ik zag helder waar mijn pijn vandaan kwam. Ik kon mijn ex niet de schuld geven. Daar was ik wel klaar mee. Nee ik kon het alleen nog maar bij mijn zelf zoeken. En het plaatje. Het idee van samen oud worden, kleinkinderen spelend over de vloer. Nee dat plaatje wat onbewust aan het roer stond was niet meer.

En dat deed het meeste pijn. En het was bevrijdend tegelijk. Want plaatjes helpen je, ergens naar toe te reizen door het leven. Het heeft mij een rijke ervaring in de liefdeslessen gegeven. Twee beeldschone dochters. En deze ervaring, dat het plaatje mij niet meer diende en gelukkig maakte. Het was het plaatje, het idee. De film die ik aan het regisseren was. En die verdween in een oogopslag. Weg.

Vrij

Ik ben vrij. Bevrijd van mijn plaatje. Ik mocht weer een nieuw plaatje gaan creëren. En hoe zou die er dan uit gaan zien? Ik vond het idee van plaatjesloos leven ook heel ruim en vrij aanvoelen. Wil ik wel een nieuw plaatje?  Want het plaatje creëert een soort werkelijkheid. Een realiteit die je sturing geeft en richting geeft.

Maar zodra het beperkend wordt dient het plaatje niet meer op zielniveau. Onbewust was er al weer een nieuw plaatje aan het ontstaan. De single moeder die haar leven op orde heeft. Geluk ervaart in de kleine dingen en grootste dingen neerzet. Verbind op zielniveau met anderen om haar heen. De beste moeder is voor haar kinderen. En zichzelf liefheeft zoals ze is. Nieuwe mensen, en plaatsen ontdekt. Zich verwondert over het leven. En het leven intens ervaart en van geniet. Dit plaatje houd ik voorlopig even bij me. Ik vraag me af of het op een gegeven moment mij niet meer zal dienen.

Het is zo fijn om te weten wat ik wil. Om iedere dag opnieuw een plaatje te mogen kiezen en te leven. Nu ik mezelf beter ken, weet ik steeds meer wat ik wil. En kan ik mijn plaatjes al gaan creëren. Plaatjes zijn visualisaties van situaties. Je beleeft ze en ervaart ze al vast in je hoofd. Als je tegen een burn- out aanloopt bijvoorbeeld of je bent wat ongelukkig, zou het zomaar kunnen zijn dat je plaatje je doet laten geloven dat je niet aan het plaatje voldoet.

Jezelf afvragen welk plaatje heb ik bij mijn relatie, welk plaatje heb ik van mijn werk en welk plaatje heb ik van mijzelf. Zelfs een plaatje van hoe je denkt dat anderen jou zien. En jezelf afvragen of ze je nog wel dienen. Hoe zou het voelen om dat plaatje niet meer te leven en steeds opnieuw te mogen kiezen.

~Jantien de Bood~

Jantien is coach en fotografe. Coacht je en creëert samen nieuwe plaatjes. Heb jij nog last van je plaatjes? Ik help je ontdekken en voelen waar je natuur zit. Dat is mijn missie en word ik het meest gelukkig van. Kom je ook een keer voor de camera? mail mij gerust: jantiendebood@gmail.com.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Bewust & Mama Geduld.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!