Selecteer een pagina

Waarom organisaties een Chief Spiritual Officer nodig hebben

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Waarom organisaties een Chief Spiritual Officer nodig hebben ” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9744″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Tik ik “Chief Spiritual Officer”  in de zoekbalk van LinkedIn, dan krijg ik slechts 65 resultaten. Een aantal resultaten matchen bovendien niet. Alle Chief Spiritual Officers komen uit Amerika en maar eentje komt uit Zwitserland. De resultaten vind ik schrikbarend laag en teleurstellend, want iedere organisatie heeft een Chief Spiritual Officer nodig om door alle transities te komen en toekomstbestendig te blijven.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Zolang organisaties – en dan vooral de corporate wereld – lacherig doen over spiritualiteit, blinde hebzucht niet willen overstijgen en missie en visie niet vanuit bezieling willen benaderen, lopen we in mijn ogen als samenleving grote risico’s.

 

Potentie optimaal benutten

De meest voor de hand liggende reden waarom iedere organisatie een Chief Spiritual Officer nodig heeft, is om de link te leggen tussen HR, psychologie en spiritualiteit. Zodat er aandacht is voor de ontplooiing van het individu. Ook kan de link dan gelegd worden tussen het individu en de rest van de organisatie. In zekere zin is de scheiding tussen zakelijk en privé soms functioneel, maar in wezen bestaat die scheiding natuurlijk helemaal niet.

We nemen alles mee naar ons werk en we zijn wie we zijn. Levensfases, transities en wensen bijvoorbeeld, laten zich niet scheiden van de werkomgeving. De Chief Spiritual Officer is een must om in deze veranderende tijden van kennis- en wijsheideconomie, heilige economie, deel- en gifteconomie, het potentieel op het gebied van IQ, EQ en SQ optimaal te kunnen benutten. Om gescheiden machtsblokken en aandachtvelden samen te brengen. En welzijn en gezondheid op korte en lange termijn centraal te stellen.

 

Samenbrengen van vele tegenstrijdigheden

De Chief Spiritual Officer ondersteunt bij het samenbrengen van vele tegenstrijdigheden. Zowel bij het individu binnen en buiten de organisatie, als bij het ecosysteem van de organisatie in de rest van de samenleving en de wereld. De businesswereld van keiharde doelstellingen definiëren en behalen, lineaire en materiële vooruitgang en kwantificeerbare waardecreatie voor alle belanghebbenden, komt samen met de wereld van de esoterie, liefde, vrede, welwillendheid, compassie, harmonie en verankering door het hogere bewustzijn.

De Chief Spiritual Officer brengt polariteiten samen, zoals korte en lange termijn, strategie en visie, feminien en masculien, hart en hersenen, rechter en linker hersenhelft, geestelijk en lichamelijk, droom en werkelijkheid, idealisme en realisme, creatie en realisatie, actie en reflectie, verwezenlijking en ontvankelijkheid, overzicht en inzicht en gescheidenheid en eenheid.

 

Humaniteit waarborgen

Met alle innovaties, nieuwe werkvelden en expertises, nieuwe rollen en veranderingen binnen iedere discipline, is de Chief Spiritual Officer nodig om mechanismen te ontsleutelen die geen doel meer dienen. Die humaniteit of zelfs bestaansrecht in de weg staan. De belangrijkste taak is het waarborgen van humaniteit binnen IT/tech, R&D – waaronder artificial intelligence, sales, (behavioral) risk, governance en compliancy – inclusief redelijk nieuwe processen zoals customer due dilligence en onboarding, accountancy, finance, diversiteit, health en natuurlijk marcom.

 

Wie is de Chief Spiritual Officer?

De Chief Spiritual Officer is iemand met diepgaande kennis van psychologische en spirituele werken en meesters. Soms ook filosofische werken en meesters. Iemand die zeer stevig in zijn of haar schoenen staat. In staat is om zich met alle bewegingen binnen de organisatie te bemoeien, discussies te voeren, grijze gebieden te onderzoeken en de organisatie in een constante stroom van zingeving en vooruitgang weet te houden. Dit ook door paranormale interventie en channeling.

We staan aan de vooravond van zakelijke verdieping. Laten we samen die berg beklimmen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer weten over Dina-Perla Portnaar?

Dina-Perla Portnaar is transformational coach – personal growth, empowerment and spirituality. Zij bestudeerde in de afgelopen jaren vele verschillende psychologische en spirituele werken, waaronder Kabbala – haar vader was kabbalist, meester en eigenaar van het Centrum voor Luriaanse Kabbala – en A course in miracles. Op donderdag (in de even weken) geeft Dina-Perla de workshop ‘A course in Miracles’ bij De Bewustzijnschool. Boek hier je ticket.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!