Selecteer een pagina

17.05.2016 | Online School

Teacher Kylie: Vrij zijn

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Teacher Kylie: Vrij zijn” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1056″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Deze week legt Teacher Kylie uit dat het voorrecht is om in vrijheid te kunnen leven en dat jij zelf kan kiezen voor innerlijke vrijheid. Maar hoe kan je innerlijke vrijheid ervaren?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]In mei vieren we samen onze nationale vrijheid. Mijn wens is dat we ons allemaal herinneren èn verbinden aan onze innerlijke kracht, vrijheid en wijsheid. Zodat wij vrij zijn om te kiezen, vrij om te leven, vrij om te ervaren, vrij om het leven te vieren.

Het is een recht waarmee ieder mens geboren wordt, een vrije wil om in soevereiniteit met zichzelf keuzes te maken. En toch is het een voorrecht om ook ècht in die vrijheid te kunnen leven. In Nederland is er relatief veel vrijheid ten opzichte van andere delen van de wereld. Maar beleven we dit ook echt zo?

Het her-inneren van onze vrije wil, in elk moment, komt met de uitnodiging verantwoordelijkheid te nemen. Ik hoor de mind al gaan, ‟Ja maar ik wil toch helemaal geen belasting betalen, administratie doen of fysieke ongemakken ervaren,”. Toch geloof ik in het potentieel van de mens om het leven te creëren. Zowel volledig bewust als onbewust. We nemen maar 2-6% van onze beslissingen met de bewuste mind. De overige 96-98% nemen we dus met ons onderbewuste brein.

Nu is het misschien zo dat jij het leven ervaart op een manier waarin jij geen invloed lijkt te hebben op de omstandigheden die zich in jouw leven afspelen. Maar zelfs dan kun je vrijheid ervaren. Vrij om te kiezen in elk moment. Nu, nu, en nu, en nu, en nu… ALTIJD.

De omstandigheden zijn zo wisselvallig als het weer, maar jij bent zoals de lucht. Een open space, waar het weer zich door heen beweegt.

Je kunt het ook zien als de zon, die stopt niet met schijnen. De zon gaat niet op en ook niet onder, de zon schijnt altijd. Het is maar net vanaf welk perspectief je kijkt.

Nu vergeten we allemaal wel eens dat we zelf kunnen kiezen voor innerlijke vrijheid, dat we zelf de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor ons welzijn. Zo heb ook ik mijn momenten dat ik het even vergeet. Bijvoorbeeld toen mijn vader mij laatst vertelde wat ik allemaal wel niet goed genoeg deed. Wanneer ik mij verlies in ‘The Bold & The Beautiful’ illusie, voel ik mij niet vrij. Maar toen ik mij realiseerde dat hij het stiekem heel goed bedoelde, maar vanuit zijn eigen angst communiceerde, was ik weer vrij. Daarnaast kon ik verantwoordelijkheid nemen voor de resten van beperkende overtuigingen die zich diep in mij verstopten. Hij had mij nooit kunnen wijzen op en nog kunnen raken, mocht er niet ergens iets in mij zijn dat hierin geloofde. Ik nam mijn verantwoordelijkheid en innerlijke vrijheid.

 

FullSizeRender

 

Toen ik een uur met mijn armen in de lucht moest zitten tijdens het ‘Empowerment Retreat’ van mijn geweldige teacher Master Yu, kon ik heel duidelijk kiezen. Toen mijn mind begon, ‘hoelang zit ik al zo? Wanneer mogen mijn armen omlaag? Kan ik dit wel volhouden?’ Het werd erg zwaar en mijn armen deden pijn. Ik observeerde de mind en koos ervoor er niet in mee te gaan. Ik koos er bewust voor om mij te focussen op mijn ademhaling om mijn mind op deze manier te ontspannen. Ook koos ik er heel bewust voor dat dit moment, het enige moment was wat bestond en dat ik daarom ging genieten van deze ervaring. Ik koos voor innerlijke vrijheid. En toen ontstond er magie, ik kon niet stoppen met hardop lachen en ervoer innerlijke bliss. Het voelde alsof ik nog wel twee uur met mijn armen omhoog kon blijven. Simpelweg omdat ik ervoor koos om bewust in het nu aanwezig en vrij te zijn, ongeacht de omstandigheden.

Ook al geloof jij misschien heilig geen invloed te hebben op de omstandigheden, je kunt altijd kiezen hoe jij je hierbij voelt en waarop jij jouw focus legt. Kies je de Mind of kies je voor innerlijke vrijheid?

In mijn Yin Yoga lessen bij De Bewustzijn School nodig ik je met liefde en zachtheid uit om innerlijke vrijheid te ervaren. We verblijven langer in de houdingen waarbij de fysieke sensaties intensiveren. Ik her-inner je hierbij aan je innerlijke vrijheid om te kunnen kiezen wat je wil ervaren. Ik neem je mee op een bewuste reis door lichaam, geest en ziel. Ik geef je perspectieven, ademhalingstechnieken, meditatie zodat jij jouw vrijheid kunt ervaren.

Kom maar fijn de vrijheid in jezelf vieren.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

Kylie geeft op elke (1e en 3e) maandag van de maand (20.00–21.30) haar les ‘Yin Yoga’.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!