Selecteer een pagina

19.03.2021 | Astrologie

ASTROLOGISCH NIEUWJAAR | Volle Maan in Weegschaal

Op 20 maart sluiten we het laatste dierenriemteken Vissen af en stappen we behalve een nieuw seizoen, ook een nieuw astrologisch jaar in met het vurige teken Ram. We mogen terugkijken op een bewogen jaar en vooruit blikken op wat we willen. Precies daar in het midden zitten we nu. De volle maan op 28 maart staat in het harmonieuze teken Weegschaal en je kan al een goeie gok doen in wat dat gaat betekenen. Juist ja, harmonie! Let’s dive in:

VOLLE MAAN IN WEEGSCHAAL | Balans en Harmonie

De volle maan staat in het teken weegschaal, een lucht teken, dat gaat over vrede, diplomatiek, schoonheid, balans en harmonie op alle vlakken van het leven. Ook staat het teken weegschaal nauw verbonden met relaties. Deze volle maan nodigt je uit om te kijken naar je relaties en waar er wel en geen harmonie heerst.

Het symbool van de weegschaal is een daadwerkelijke weegschaal. Of er nu links of rechts meer ‘gewicht’ zit doet er niet toe, er vindt altijd balans plaats. Dat is dan ook waar we deze maan(d) op mogen focussen. Als er een dis-harmonie is, is dat niet slecht. Dat betekent alleen dat je aandacht mag geven aan dat wat zwaarder weegt. Waarom zit er in dat punt meer gewicht? Waarom is er minder aandacht aan de andere kant? En wat kan je direct doen om de gewichten beter te verdelen?

De volle maan spoort aan om evenwicht te brengen in al onze relaties; met onszelf, met onze vrienden/familie, met onze partner(s), op ons werk, met de omgeving en onze relatie met de wereld. Je mag je emoties uitspreken net als je zorgen, je wensen, je dromen en idealen op een open en diplomatische manier. Neem ook zelf de ruimte in om te luisteren naar de ander. Vanuit daar kunnen we namelijk harmonie creëren!

ZON IN RAM | Passie en vuur

De Ram is ietwat minder diplomatiek en focust vooral op het zelf. Het teken ram is een vuur teken, met heel veel energie, passie, assertiviteit, leiding en moed. Met de zon in ram kan je ook heel helder communiceren waar jouw behoeften en dromen liggen. Het durven staan voor jouw eigen belang, met begrip voor de ander en zonder ruzies te maken -daar helpt de weegschaal bij- is wat je van dit teken mag ontvangen. Het gaat namelijk in de basis ook om jouw authenticiteit. Wanneer jij trouw bent aan jezelf en jouw waarden, dan kan je ook overvloedig doorgeven aan een ander.

VENUS EN DE ZON | Openbaringen

Venus is uitgelijnd met de zon, waardoor Venus nu heerst over de Weegschaal-maan. De stand van deze planeten met elkaar werkt in onze voordelen. Venus gaat over relaties, schoonheid en de liefde, waardoor het oplossen van conflicten op grote en kleine schaal makkelijker wordt.
We kunnen open naar elkaar luisteren en zoeken naar een middenweg die voor iedereen werkt. En dat is precies waar de weegschaal maan bij komt kijken: diplomatie en oplossingen.

Een astrologisch nieuw jaar induiken met deze planetencombinatie is een Gift from Above. We mogen een nieuw jaar in gaan met Liefde, Schoonheid, Harmonie en Begrip. Zeker in deze tijd komt het perfect uit dat we gebruik gaan maken van deze universele krachten. Deze krachten zijn er altijd, ze worden nu alleen versterkt.

Gebruik het daarom ook. Voor jezelf, voor je omgeving en de wereld.
Uiteindelijk gaat het volgens de weegschaal helemaal niet om ‘goed’ of ‘fout’. Het gaat erom of we in balans kunnen blijven.

Hoe breng jij harmonie en balans deze volle maan in jouw leven?

Zoals altijd, geniet van deze energie!

In Liefde,

Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!