Selecteer een pagina

22.10.2021 | Astrologie, Moon

Creating a New Reality | Volle Maan, Conjuncties & de Equinox

We gaan met zijn allen een nieuwe periode in. De zomervakantie is voorbij en ook al is het gevoelsmatig nog geen zomer geweest: we bewegen ons langzaamaan naar een nieuw seizoen. Op 7 september staat de nieuwe maan en de zon in maagd, een perfecte opening voor deze nieuwe periode en om aandacht te geven aan jezelf en wat belangrijk voor je is. And best of all: jij hebt invloed op hoe jij deze nieuwe fase optimaal gaat neerzetten.

Nieuwe Maan in Maagd | GRONDING

De nieuwe maan en de zon staan samen in het aardse teken Maagd. Symbolisch staat maagd voor ordelijkheid, zuiverheid, welzijn, veiligheid en zorgvuldigheid. Dit wordt allemaal versterkt in de nieuwe maan’s periode.

Maagd is ‘as real as you can get it’ als het gaat over een aarde teken zijn. Je eigen gronding vinden staat deze nieuwe maan centraal. Voor een nieuwe fase of een nieuw project is het belangrijk dat de fundering stevig is, want daar bouw je iets nieuws op. Maagd energie brengt de gronding met zich mee en je zal dus ook veel baat hebben aan een gronding in jezelf te creëren.

Maagd nodigt uit om je veilig te voelen op moeder aarde, dit teken staat namelijk in een hele directe verbinding met de aarde. We leven op een paradijs, ook al lijkt het soms niet zo: dit is een uiterlijk verschijn. Moeder Aarde is zelf het ware paradijs en als jij je van binnenuit kan verbinden met de energie van maagd, kan je dieper gaan gronden en verbinden met Moeder Aarde en het paradijs.

Je kan en mag voor jezelf een paradijs creëren in deze nieuwe fase. En om dat te doen, mag jij jezelf eerst weer veilig voelen op Moeder Aarde door je veilig te voelen in jezelf.
Veiligheid in je lichaam. Welzijn voor je lichaam. Zuiverheid voor je lichaam. Je mag goed voor jezelf zorgen, want daarmee zorg je goed voor Moeder Aarde.

Onderneem voor jezelf de actie om goed voor jezelf te zorgen en daarmee meer te gaan gronden. We zijn als maatschappij zo gewend geraakt om in ons hoofd te leven en in de ‘dromen’ te blijven hangen, maar het is eigenlijk nog belangrijker dat we gegrond zijn in ons lichaam. Hier en nu gebeurt het immers.

Wanneer jij helder krijgt voor jezelf hoe jij je veiliger kan voelen, hoe meer gegrond je in jezelf kan zijn, des te sneller en moeitelozer kan je bouwen aan jouw nieuwe fase en je eigen paradijs creëren in je leven.

Nieuwe Maan en Uranus | SELFCARE

Uranus staat in het teken Stier, de nieuwe maan in Maagd en de Zon in maagd en zij maken een driehoek met elkaar. Dit aspect zorgt er voor dat ons welzijn aandacht krijgt. Wanneer we goed voor onszelf zorgen, hebben we namelijk overvloedig energie te geven aan de wereld.

It starts with you.
Always.

Nieuwe Maan periodes gaan over het eindigen van een oude periode en het starten van een nieuw begin. De energie van Maagd nodigt je uit om een goed fundament (gronding) voor jezelf te creëren. En daar hoort jouw welzijn bij! Hoe kan jij dagelijkse rituelen voor jezelf creëren die je meer in je lichaam brengen, je meer voeding geven en waar jij door je beter gaat voelen in jezelf? Het mag namelijk. Je mag jezelf aandacht en verzorging geven.

Uranus helpt je om nieuwe ideeën te ontvangen en verandering aan te kunnen brengen, door je bewustzijn te verruimen en te expanderen. Sta er voor open en beweeg hierin mee! Zo kan je oude patronen gaan doorbreken en een diepere zelfliefde gaan ervaren. Hiervan gaat je Hartsenergie groeien en daardoor heb je weer meer te delen met de wereld.

Venus, Pluto en Jupiter | VERBINDING

Speaking about Hartsenergie.. Er zijn drie planeten die hier op in spelen deze periode, vooral als het gaat om onze relaties.
Achter de schermen zijn Venus, Pluto en Jupiter ook hun energie aan het verspreiden in een samenspel en brengen aandacht naar onze relaties.

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een partner, een partner hebt, celibaat bent, meerdere partners hebt etc. De energie van deze planeten willen dat je helder gaat krijgen voor jezelf wat voor jou werkt en waar jij energie van krijgt. Dus of je nu wel of niet in een relatie zit, stel jezelf vooral deze vragen om helderheid te krijgen van wat jij wilt:
Wat werkt er wel voor jou in een relatie?
Wat werkt er niet?
Sta je in je kracht in deze relatie, of kost het je energie?
Wat heb je nodig voor een diepere verbinding in een relatie?

Zoals bij alle aspecten in ons leven, begint het bij jou. Jij bent het centrum van jouw leven en de verbinding die jij aangaat met de wereld bepaal jij.

Deze drie planeten nodigen je uit om oude patronen te veranderen binnenin je relaties, om open te staan voor een verbinding die inspirerend en ondersteunend werkt. Je mag je verbinden met mensen die je upliften en energie geven. Door dit voor jezelf te verhelderen kan je veel diepere en intiemere relaties aangaan.

Deze periode vraagt aan jou of je durft ruimte te maken.
Ruimte te maken voor jezelf.
Voor veiligheid in jezelf.
En deze periode vraagt je om jouw ruimte in te nemen.
Ruimte in te nemen om jouw leven te leiden waar je voor geboren bent.

Jij hebt alle invloed op hoe jij jouw nieuwe fase invult.
Jij hebt alle invloed op hoe jij goed voor jezelf zorgt.
Jij hebt alle invloed op welke relaties je aan gaat.
Jij hebt alle invloed op de verbindingen die je maakt.
Ga je er voor?

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!