Selecteer een pagina

15.11.2021 | Astrologie, Moon

Volle Offermaan & Maansverduistering | Remember Who You Are

De maan van November staat bekend als een offermaan. En dat klinkt heel duister, maar is alles behalve dat. Symbolisch gezien staat offers geven, giften delen met het universum, om zo ook terug te kunnen ontvangen. Want in het Universum draait alles om balans. Zo boven, zo ook beneden. Zo van binnen, zo ook buiten.

Deze volle maan is tevens een gedeeltelijke maansverduistering, wat betekent dat er veel onbewuste stukken aan het licht mogen komen, om ultiem balans te creëren. Ben je er klaar voor?

Volle Maan in Stier | Hoe zorg je voor jezelf?

We starten met een hele fijne energie tijdens deze volle maan, namelijk de volle maan zelf in het teken Stier. Het teken Stier is een Aarde Teken, en deze energie mogen we met open armen verwelkomen.
De Stier is nuchter, praktisch, geduldig en zachtaardig. Het gaat allemaal over hoe jij voor jezelf zorgt en of dat het meest positieve is dat je voor jezelf doet.

Zoek je namelijk stress factoren op? Heb je moeite met verslavingen? Heb je belemmerende overtuigingen en patronen die je tegenhouden om vanuit je grootsheid te leven?

Al dit heeft invloed op hoe goed jij voor jezelf zorgt, op body – mind – energie niveau.

Je voelt diep van binnen wel dat je hier met een reden bent gekomen op aarde. Maar het kan zijn dat je bepaalde stukken met je meedraagt die je niet dienen. Dat je verhalen hebt overgenomen van de buitenwereld, in plaats van te vertrouwen op de stem diep binnenin je.

Alles in het Universum is gemaakt tot in perfectie. Zo ook jij.
Ongeacht van wat er in het verleden is gebeurd.
Of welke verhalen er verteld zijn.
Jij bent heel, compleet en perfect.

Deze volle maan mag de aandacht dus uitgaan naar jou en goed voor jezelf zorgen. Je mag intunen op je Ziel en Hoogste Zelf, want die hebben het beste met je voor. Je hoofd -monkey mind- mag in de passagiersstoel.

Neem deze volle maan even de tijd en stel jezelf dan de vragen: Hoe zou mijn grootste en hoogste zelf voor mij zorgen? Hoe ziet hij/zij er uit? Wat zou hij/zij mij nu geven?
Probeer zo concreet mogelijk antwoord op te geven en de stappen naar dat leven vanuit je Hoogste Zelf zo klein mogelijk voor jezelf te maken. Dan is het behapbaar en realiseerbaar voor jezelf. Gaandeweg zal je Ziel je seintjes geven en je Hoogste Zelf begeleiden op dit pad.

Maan in Schorpioen | Transformeer wat niet meer dient

Leven naar die ultieme versie van jezelf hoort ook bij dat je transformeert wat niet meer dient. Want wanneer jij blokkades en patronen afleert en oplost, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Voor iets dat jou wel dient en jou juist energie geeft en brengt op het pad naar jouw ultieme leven.

Met de Volle Maan in Schorpioen opent zich er een poort waardoor je in gemak kan verbinden met jouw ‘duistere’ zijde, je schaduwzijde, om transformatie en heling toe te laten. Schorpioen is namelijk niet bang voor het donker. Schorpioen houdt juist van dat mystieke, omdat daar de magie ontstaat.

Door volledig je schaduwzijde te omarmen, kan je het brengen naar het licht voor transmutatie. Daardoor kan jouw schaduw je kracht worden en breng je balans en transcendeer je de dualiteit voor jezelf. Het licht kan alleen bestaan met het donker en vice versa.

Dat betekent ook dat je, om het Goddelijke te ontvangen, volledig aanwezig mag zijn in het aardse en stukken voor jezelf mag onderzoeken die gaan over:
Het hier niet willen zijn
Je onveilig voelen in jezelf
Je onveilig voelen in de wereld
Niet willen gronden in deze tijd en ruimte
Proberen te ontsnappen in het Spirituele

Dit zijn namelijk ook stukken van Schorpioen, die daar in wilt duiken. Het Spirituele kan alleen bestaan met het Aardse en andersom. Je kan niet ‘alleen maar daar boven zijn’ en het leven volledig meemaken en jouw ultieme leven vanuit je Hogere Zelf realiseren.

Maansverduistering | Schijnveiligheid

De maansverduistering speelt hier volledig op in. Doordat de maan tijdelijk in de schaduw van de aarde valt, brengt het aandacht op de bovengenoemde onderwerpen: veiligheid en gronding.

Wat is er in jou dat leeft, dat behoefte heeft aan veiligheid?
Wat is er in jou dat leeft, dat de veiligheid buiten jezelf zoekt?
Wat is er in jouw leven, of in voorgaande levens, gebeurd dat je geen veiligheid ervaart en diep in jezelf durft te gronden?

Emoties zullen boven komen drijven, gezien de Maan garant staat voor onze gevoelens, intuitie en emoties. Dus doordat het tijdelijk in de schaduw heeft gezeten, wordt dit aan het licht gebracht. Dit is jouw ultimate healing opportunity!

Je mag weer ontdekken dat jouw veiligheid en geborgenheid in jou leeft. Dat het niet buiten jou te vinden is, maar het ontstaat van binnenuit jou.

Maar je wordt wel uitgedaagd deze maansverduistering om daartoe te komen, want er is een ster die je de grootste uitnodiging tot heling geeft..

Algol | Brutaliteit

Ook wordt deze volle maan beïnvloedt door de ster Algol. Deze ster wordt niet vaak benoemd in de astro updates, omdat meestal er niet ‘veel’ energie invloed maakt op de huidige planetaire stand. Maar deze volle maan is iets anders..

Algol speelt een grote rol in deze volle maan en eclips, en valt er exact mee samen. Deze ster staat symbool voor agressie, ongeluk en brutaliteit. Deze ster wordt weergegeven als ‘het afgehakte hoofd van Medusa door Perseus’.

Het is niet de meest comfortabele invloed zo tijdens de volle maan en verduistering op een vrijdagavond.. Maar als je het juist voor jezelf kan transformeren, je perspectief kan verbreden en je bewustzijn expandeert, dan zie je dat deze ster jou iets heel anders te brengen heeft.

Algol gaat over het sociale geweten van de samenleving; worden we hard vanwege de brutaliteit, of zien we dat we hier invloed op uit kunnen oefenen door verantwoording te nemen voor onze eigen gevoelens en leven en niet aanhaken op dezelfde energie.

Dat betekent niet dat je het accepteert en toelaat, maar dat je juist op een bewuste en gezonde manier er mee omgaat. Voor jezelf en voor de wereld. Dat is de ultieme heling.

Als je je hart niet laat veranderen in steen (de blik van Medusa), kun je haar heling toelaten. Daarvoor zul je jezelf moeten aankijken, verantwoordelijkheid moeten nemen voor jezelf, een kwetsing achter moeten laten. Daarna kun je haar passie en kracht inzetten als bouwstenen voor een nieuwe wereld die rechtvaardiger, zorgzamer en beter is voor iedereen.

Alle ‘ongewenste’ en ‘onbewuste’ stukken, zowel individueel als collectief, worden deze periode aan het licht gebracht.

En ja, dat kan wiebelig voelen. En dat kan spannend zijn.

Maar juist door het aan het licht te brengen, kunnen we de schaduw transmuteren en komen we weer terug bij onze ware kern.

Al deze onbewuste en ongewenste elementen zijn onwaarheden die we onszelf aan hebben gepraat. En het is nu de hoogste tijd om ons volledig te herinneren wat de waarheid is over onszelf.

Remember Who You Are.

Dan creëren we de balans.

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!