Selecteer een pagina

22.10.2021 | Astrologie, Moon

De Energetische Tipping Point | Volle Bloedmaan in Ram

Je zou denken nu we de herfst in zijn gegaan dat we meer naar binnen keren en rust op zoeken. De planeten hebben andere plannen met ons. Deze periode is vurig, dynamisch en explosief. Maar anderzijds ook activerend, transformerend en bekrachtigend. We hebben te maken met een energetische tipping point en het komt allemaal neer op: welke keuze maak jij?

Bewuste Actie | Volle Bloedmaan in Ram

Op 20 oktober, tijdens de laatste dagen van het Weegschaalseizoen, zal de eerste volle maan van de herfst opkomen in het moedige teken Ram, dat enorm veel vuurenergie met zich meebrengt en onze focus shift naar onze doelen en innerlijke leiderschap.
De energie van Ram is intens, vurig, gepassioneerd en moedig. Met deze bloedmaan, dat sinds oudsher ook bekend staat als de Jagermaan, breng dat enorm veel onrust met zich mee als je het niet weet te focussen voor jezelf. Tegelijkertijd staat deze volle maan conjunct aan Eres, dat gaat over ‘chaos with purpose’.

Het kan voor jou twee kanten op bewegen. Of de energie voelt enorm overweldigend en als letterlijk vuur onder je voeten, waardoor je veel spanning, agressie en vechterslust voelt. Maar als jij deze energie in jezelf herkent, kan je het ook omzetten in kracht. Zeker met behulp van de krijgersenergie van Eres. Dan versnel je de evolutie voor de mensheid door jezelf heen.

Wees je bewust van de energie die er hangt en val niet om in de ‘agressie’ en het ‘vechten’ van het vuur dat je voelt. Maar gebruik de vuur van Ram als een spark om je eigen kracht op te doen laaien. Actie is nu jouw kernwoord met deze volle maan. Ram energie stimuleert je en zet je aan om de veranderingen aan te brengen die je wilt maken, om volledig in jouw kracht te staan.

Ram is het eerste dierenriemteken en gaat over ‘I AM’. Hoe zet jij jezelf neer in de wereld? De energie van Ram mag je gebruiken voor passie, moed en kracht. Om volledig in je eigen kracht en vooral in je eigen waarheid te gaan staan. Jij mag namelijk opstaan en zeggen: ‘Ik ken mezelf, ik weet waar ik voor sta, ik handel vanuit mijn persoonlijke soevereiniteit en ik sta in mijn waarheid’. Wanneer jij dit doet zeg jij letterlijk:

Ik ben hier, ik kan het en ik sta open voor mijn ultieme zelf. Want leven vanuit jouw waarheid, betekent in alignment leven met jouw Ziel. Het is een zuiver bestaan. En dat is wat we mogen neerzetten in deze wereld als individuen.

De superkracht van Harmonie | Zon in Weegschaal

Gelukkig krijg je energetisch hulp van de Zon in Weegschaal. Weegschaal staat voor harmonie, vrede, bliss en innerlijk geluk. De Zon staat voor onze ‘ik’, directe persoonlijkheid, en helpt ons met de energie van weegschaal om terug te keren naar de rust en kalmte in onszelf.
Deze breath of fresh air haalt je ook terug naar het hier en nu, te midden dat je het vuur onder je voeten voelt. Zodat je harmonie kan creëren in jezelf en vanuit daar in je omgeving. Dit heb je ook nodig, omdat we met alleen vuur geen verandering kunnen creëren. Vrede is namelijk vele malen productiever dan oorlog.

Tijdens de nieuwe maan en meteorietenregen van Draco, de Draak, heb je al een begin gemaakt met deze energie om een shift te maken in perspectief en meer harmonie terug te brengen in je innerlijke wereld, je dagelijks leven en daarmee in de wereld. Dualiteit hebben we namelijk nodig, want zonder het donker is er geen licht. Je hebt met de draken energie mogen ontdekken dat er geen ‘goed en slecht’ is, omdat dat afscheiding en separatie creëert. En deze frictie zorgt weer voor ‘oorlog’. Een jij vs zij verhaal. Juist door de dualiteit in jezelf te omarmen creëer je Harmonie.

Door vrede, bliss en liefde in jezelf te voelen, kan je jouw vuurtje en passie voeden met de juiste energie. En met die energie kunnen we de wereld transformeren.

Rebirth | Pluto
Op 6 oktober, tijdens de Nieuwe Maan, draait Pluto zijn koers eindelijk weer om. Na maanden in retrograde te hebben bewogen, gaat de dwergplaneet weer direct lopen. Dagen als deze worden als ontzettend krachtig beschouwd, doordat het een soort ‘mini-vortex’ is.

Pluto gaat over transformaties en wedergeboorte. Dat houdt in dat op dit moment ook nieuwe dingen, ideeën, projecten, of je eigen leven geactiveerd kunnen worden. Pluto zelf is een kleine planeet en zijn energie is daarom ook subtiel, maar op lange termijn enorm voelbaar. Ga voor jezelf na wat je de afgelopen periode hebt getransformeerd en in welke nieuwe periode je ‘geboren wilt worden’.

Alle planeten werken namelijk mee hier naartoe.
We zitten namelijk als Planet Earth (Ship) in een enorme transitie. En dat voelt hobbelig, wiebelig en intens.

Weet dat dit allemaal de bedoeling is
En herinner je vooral dat het de bedoeling is dat jij opstaat in je kracht.

Deze periode krijgen we een enorm krachtige energie die ons daarin als een raket gaat schieten in deze transformatie. Of zoals het in het spirituele veld genoemd wordt: ascentie.

Draken Energie | Meteorietenregen van de Draconidenzwerm
Niets in het universum is toeval. Alles werkt harmonieus met elkaar samen om leven te creëren. Leven in elke vorm. Op donderdag 7 oktober vindt er een bijzondere gewaarwording plaats in ons sterrenstelsel. De Meteorietenregen van de Draconidenzwerm.
Deze Meteorieten komen uit het Sterrenbeeld Draco, de Draak. Een sterrenbeeld waar niet vaak over wordt gesproken, maar die enorm belangrijk is. Het verhaal gaat dat al onze sterrenbeelden geboren zijn uit Draco de Draak.

De Draak is mythologisch gezien de bewaker van het universele schat (Goud, dat staat voor zuivering). Om te werken met de Draken Energie en te kunnen ascenderen, mogen we Alchemistisch Zuiver worden. Dat houdt in dat we volledig in onze waarheid mogen gaan staan en verbinding maken met onze Kern. Waarheid heeft een hele hoge frequentie en is van zichzelf uit zuiver. Zo ook onze kern.

En dat betekent dat we balans mogen trekken in de dualiteit van onze realiteit. Om niet meer af te scheiden en te separeren in ‘goed’, ‘slecht’, ‘wit’, ‘zwart’. Het gaat om het omarmen van alle facetten van dualiteit en daarmee terug te keren naar eenheid. Want de dualiteit kan zichzelf in balans trekken en Harmonie creëren.

Wanneer we dat doen transcenderen we de Dualiteit naar Harmonie.

En laat dat net de kracht van de Draak zijn.

Draco, de Draak sterrenbeeld vertegenwoordigt de eenheid te midden van de dualiteit. De energie die deze meteorietenregen met zich meebrengt gaat over evolutie – de evolutie van de ziel. De evolutie door liefde. En de evolutie naar Harmonie.

Nodig jezelf uit om de dualiteit in jezelf te omarmen en Harmonie te creëren. Dit doe je door vanuit jouw Waarheid te gaan leven, om zo transparant te worden. Zo vinden we elkaar terug in de transparantie en in de principes van verlichting.
Want als jij er naar gaat leven, dan inspireer je anderen er naar te leven, dan vind je anderen die er naar leven en dan creëren we gezamenlijk een chain reaction aan:
Transparantie,
Harmonie,
Liefde
en Vrijheid.

Alles is in het Universum is beschikbaar voor je om dit te verwezenlijken.

Deze Nieuwe Periode brengt ook de meest krachtige energie voor je om je dit niet alleen te herinneren, maar om er ook naar te gaan leven.

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!