Selecteer een pagina

10.03.2022 | Astrologie, Moon

Volle Maan in Maagd | De grote Voorjaarsschoonmaak

De warmte van de zon verwarmt ons allemaal zo fijn en de tijd is aangebroken om steeds meer naar buiten te treden. Alles in de natuur bereidt zich voor op de lente equinox, wanneer de grote seizoenswisseling is en de natuur herboren wordt. Maar voor het zo ver is, mogen we een grote voorjaarsschoonmaak houden. Zowel in ons huis, als in ons andere ‘huis’: Body, Mind & Spirit. En laat deze volle maan daar een perfect moment voor zijn! Let’s dive in.

Volle Maan in Maagd | So fresh and so clean

De volle Maan staat op 18 maart in het aardse en pure teken Maagd. Een heel praktisch en nauwkeurig teken, dat tevens niet voor niets Maagd heet: de Maagd gaat namelijk over zuiverheid en reinheid.
Gewoonlijk is de volle Maan een periode van diep in je gevoelswereld duiken, aangezien het een water symbool is. Met de maan in Maagd is het een praktischere Maan dat juist onze binnenwereld en buitenwereld wilt opruimen. Een grote interne en externe voorjaarsschoonmaak mag je daarom houden.

Wat heb je deze periode met je gedragen dat helemaal niet bij je past? Dat jou juist energie kost in plaats van oplevert? Ruim dat op!
Merk je dat je hoofd vol is en je niet goed in je lichaam kan landen? Deze volle maan kan je juist gebruiken om dieper in je lichaam te treden en je hoofd vrij te gaan maken van gedachten die jou niet dienen. Neem ze maar onder de loep en maak ruimte vrij.

Houd voor jezelf opruim rituelen. We houden niet voor niets al jarenlang een voorjaarsschoonmaak, dus gebruik dat ook. Sage your place, mediteer en maak ruimte in je hoofd, ga in bad of neem een douche. Op elk niveau van je wezen mag je opruimen: Body, Mind and Spirit. Want wat opgeruimd is heeft ruimte en geeft lucht. Deze ruimte kan je dan gebruiken voor het nieuwe.

Maar neem ook niet te veel hooi op je vork, je wilt jezelf namelijk niet uitputten. De winter is een periode van naar binnen keren en rust geweest, je energie wil je daarom niet in 1 dag opbranden. Gelukkig is de tegenhanger van Maagd ook volop aanwezig.

Vissen wil zich lekker voelen, vandaar ook het spreekwoord ‘als een vis in het water’. Helemaal op het gemak. Wat in jouw leven geeft jou dat gevoel? Waar mag je meer van naar je toebrengen? Vissen is het ultieme self care teken. En dan bedoel ik niet de tijdelijke self care van een masker op je gezicht smeren. Nee, daadwerkelijk goed voor jezelf zorgen.

Het is ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, omdat je daardoor meer energie hebt. Meer energie om dingen actief te ondernemen, meer energie om dingen te bewerkstelligen en ook meer energie om te delen met je omgeving en de wereld.

You have to fill your own cup first.

Mars en Uranus | Het dondert en het bliksemt

En dat zal de komende periode belangrijk zijn, want vanaf 18 maart botsen Mars en Uranus in de hemel met elkaar. Mars is een vurig planeet van actie en passie en Uranus is de planeet van rebellie, doorbreken van limieten en vrijheid. Wanneer deze twee elkaar dwarszitten kan het voelen als onrust en instabiliteit. Tenminste: als je niet dicht bij jezelf kunt blijven.

Juist door de energie van de Maan en de Zon te benutten om innerlijk op te ruimen, helderheid te krijgen in je eigen Mind en gevoel en goed voor jezelf te zorgen kan je goed op deze energie varen.

Want dan wordt de botsing tussen Mars en Uranus geen probleem, maar een kans. Een kans om vanuit passie en daadkracht limieten te doorbreken en iets nieuws te creëren. Het leven werkt altijd in jouw voordeel, niet in je nadeel. De kunst is juist je energie te cleansen van onnodige stress, belemmerende overtuigingen en blokkades. Zo kan je intappen op je eigen kracht om iets nieuws te bouwen. You’ve got this.

Dus houd die grote voorjaarsschoonmaak in je huis en in je ‘huis’ a.k.a. je Body, Mind and Spirit.

Marieke gaat ook weer live tijdens de volle maan online class, met het thema ‘Cleansing your Energy’. Tune ook daarop in en maak o.a. een Transcendente Reis om weer te verbinden met je Ziel, die altijd puur is.

Doe je mee? Op 17 maart gaat ze live. Je kan je tickets HIER vinden.

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!