Selecteer een pagina

26.01.2021 | Astrologie

A SHIFT IS HAPPENING | Volle Maan, Mercury Retrograde & More

Poeh, wat een periode zitten we in. Als we er middenin zitten voelt het als een extreme achtbaan.. Maar als we er iets van bovenaf gaan kijken – zoals de planeten – dan zien we dat er iets in gang is gezet. Al wel een poosje geleden, maar planetair en astrologisch gezien gebeurt er eigenlijk iets heel moois. We zijn duidelijk aan het shiften. Met de volle maan in leeuw mag je trots zijn op je proces, hoe lastig het ook kan zijn. Maar je bent daadwerkelijke stappen aan het zetten. De energie van de komende tijd geeft je reminders waar we collectief en individueel nog wat werk te verrichten hebben. Lees je mee?

VOLLE MAAN IN LEEUW | Self Power

De volle maan staat in het vurige en trotse teken Leeuw. Jouw onderbewuste wordt geactiveerd om meer zelfvertrouwen te voelen, meer enthousiasme te ervaren en voor jezelf te willen staan en gaan. Een super mooi teken om de eerste volle maan van het jaar in te hebben.

Je gevoelsleven komt nu meer vanuit jouw diepe binnenwereld naar buiten. Je wilt het ook naar buiten brengen, dus zet deze volle maan de intentie om goed te kijken naar waar je trots bent op jezelf en waar je meer van naar buiten wilt brengen. Want als jij in jouw unieke, authentieke licht gaat staan, dan inspireer je anderen dit ook te doen. En stel je eens voor wat we allemaal in de wereld kunnen bereiken als we allemaal in ons licht gaan staan.

Met de zon in waterman zal je deze drive extra voelen, om je gewenste leven vanuit jezelf neer te zetten for the good of all.

ZON IN WATERMAN | Unity & Brotherhood

Ah, de waterman, mijn persoonlijk favoriete teken. Misschien omdat ik er zelf eentje ben, ben ik een beetje biased. Maar eerlijk is eerlijk: we streven allemaal naar meer waterman energie. Gelukkig zijn we nu gearriveerd in het waterman tijdperk (Age of Aquarius)! De waterman is een sociaal teken, dat gaat over broederschap, eenheid en verbinding, innovatie en creativiteit. Met de zon in waterman worden deze waarden letterlijk verlicht en voelen we collectief dat we hier meer naartoe willen.

Maar om dat collectief te bereiken is het belangrijk dat je dat in jezelf ook integreert. De waterman staat voor eenheid en broederschap. Dus waar ben jij binnenin jezelf nog niet één? Waar ben je nog aan het oordelen op anderen? Het is echt niet erg als deze kernwaarden nog niet in alle vlakken van je leven zijn geïntegreerd, daarvoor doen we het werk dat we doen. De waterman ziet namelijk ook in dat het leven ‘als mens’ er is om wijze lessen op te doen en te innoveren. Dus waar kan jij je in verbeteren en hoe kan je dat voor jezelf bereiken? Want dan kan jij effect hebben op het collectief!

MERCURY RETROGRADE COMING IN | Laat je hoofd niet de overhand nemen

O oo, gaan we weer: een Mercury retrograde.. Velen zullen nu denken “Nog meer ellende?”, maar nee hoor. Een mercury retrograde vindt het gewoon fijn om alles even overhoop te gooien. Want zoals Marie Kondo mooi ook zegt: je moet eerst alles uit de kast halen en op een hoop gooien, om het op orde te krijgen.

Een mercury retrograde is een collectieve schoonmaak. Maar om het ook als een cleaning & healing periode te zien, vraagt deze retrograde je om niet te veel in je hoofd te kruipen. Op 30 januari 2021 gaat Mercurius achteruit lopen.

Een belangrijk ding dat je voor ogen mag houden de komende tijd is dat je niet de ‘rotzooi’ van anderen hoeft op te ruimen. Dat gaat je al heel veel conflict schelen. Je kan namelijk alleen je eigen kast uitruimen en helingswerk binnenin jezelf verrichten. Daarmee beïnvloed je jouw eigen omgeving en in het verlengde de wereld. Dat vraagt dus; niet te veel malen erover, maar schouders eronder en schoonmaken.

INTENSE PLANETAIRE TIJDEN | Shit is hitting the fan or a shift is happening to man

Waarschijnlijk merkte je zelf ook op dat het energetisch ‘explosief’ is op het moment. Er zijn een aantal planeten die momenteel niet geheel ‘harmonieus’ -zoals ze dat in de astrologie noemen- tegenover elkaar staan.

Wanneer we ons niet bewust zijn van de frequenties en energieën kan het voelen alsof we overgenomen worden, alsof de wereld ‘gek’ wordt. Net zoals dat veel mensen een mercury retrograde negatief bestempelen, is het een kwestie van shiften. Shiften in perspectief. Shiften van frequentie. En om dat voor elkaar te krijgen, moet het een en ander worden losgeschud. Dat is wat je ziet gebeuren.

Maar hoe voel jij je eronder? Voel je dat je in deze energie stevig in jezelf kan blijven en kan flowen, of heb je juist het tegenovergestelde en denk je “Shit is hitting the fan”? It’s okay to feel the feelings. Voel vooral goed wat je nu voelt, zo kan je het leren transformeren en, je raadt het al, shiften.

Tegenover de Maan staan er verschillende planeten die invloed hebben op deze intense gevoelens:

  1. Mars is actief, waardoor de strijdlust en vurigheid volop aan staat. Opgekropte emoties is het laatste dat je rond deze periode voor jezelf wilt maken, dus zoek gezonde uitingen voor je gevoelens en leer jezelf gezonde copingsmechanismes. Een manier om intense gevoelens te uiten is door bijvoorbeeld te dansen. Ga maar even los, schud het er uit. Of, schreeuw in een kussen. Trust me, dat lucht op 😉
  2. Lillith, de zwarte maan, geeft Mars extra kracht en herinnert je aan dat ware vrijheid en expressie allemaal binnen in jezelf zit. Wanneer je jouw gevoelens om weet te zetten in bruikbare energie, ervaar je weer hoe je écht impact hebt op je eigen leven en de wereld om je heen.
  3. Jupiter staat tegenover de Maan, waardoor je diep en intens voelt. Jupiter is ons geluksplaneet, waardoor het kan zijn dat je ‘ongelukkige’ gevoelens nu uitvergroot worden en aandacht vragen. Something is not feeling right. Aan jou het cadeau om het te helen!
  4. Uranus en Saturnus staan vierkant. Saturnus gaat over regels en wetten, Uranus is de planeet van Waterman en symboliseert de behoefte om door de materie en de aardse beperkingen -lees regels en wetten- door te breken. Deze planetaire stand herken je in je eigen innerlijke wereld als conflict. Je voelt je belemmerd en beperkt in je vrijheid, je voelt je eenzaam en verdwaald. Maar dat is juist the golden healing opportunity! Uranus gelooft in mogelijkheden. Dus waar kan jij mogelijkheden en oplossingen voor jezelf maken om juist vrijheid te voelen en je te verbinden aan anderen?

THANK GOD FOR CHEIRON | Los je zielenpijn op

Gelukkig werkt het universum zo dat het altijd – écht altijd – licht op de horizon schijnt en ons sleutels geeft tot oplossingen. Is de oplossing altijd de makkelijkste? Nee, zeker niet. Maar daarom dat we nu in het waterman tijdperk zitten, want juist hierdoor leren we. We leren voor onszelf en als collectief. We lossen dingen diep vanuit de kern op.

Dwergplaneet Cheiron is ook actief de komende tijd om je te wijzen waar deze frustraties en explosieve emoties vandaan komen. Je diepste Zielenpijn. Ben je bereid om jezelf hier in te helen? Great job! Daar begint de magie namelijk.

En ik herhaal het nogmaals, mocht je het nog niet eerder hebben gehoord, het donker is daar waar al het licht samenkomt. Wanneer we het donker integreren in het licht, is er niets anders dan licht. Je mag hier ook echt je tijd voor nemen. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag. Maar alleen al dat je er nu mee bezig bent, is het bewijs van de grote transformatie van de wereld.

En dat is waar we onze focus naartoe mogen brengen.

Elke stap die je zet
Is een stap in de juiste richting
En een stap verder op jouw zielenpad
Dat pad waar je voor je geboorte voor hebt gekozen
Ja, om echt nu in deze tijdlijn te leven

Weet je weer waarom?

Ik wel.

Je hebt iets te brengen
Door er alleen al te zijn
Door jezelf te ontrafelen en te verdiepen
Omdat je instapt in het diepste van je Zijn

Daar in die kern,
Ja daar waar het licht vanuit schijnt,
Dat is wat je mag uitdragen in de wereld.

You are worthy, mooie ziel
Omdat je hier bent
Omdat je hiervoor gekozen hebt.

Shit is not hitting the fan,
A shift is happening to man.

En jij maakt het mogelijk
Door de shift te zijn.

Zoals altijd, geniet van deze energie!

In Liefde,

Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!