Selecteer een pagina

19.07.2021 | Astrologie

Aquarius Energy All Over | Volle Maan & Retrogrades in Waterman

Welkom bij de Zomer Volle Maan, het moment in het jaar waar we twee keer achter elkaar een volle maan in hetzelfde teken krijgen: de Waterman.

“This is the dawning of the age of Aquarius” Mocht het je nog niet zijn opgevallen, dan hierbij: we betreden een nieuwe wereld met zijn allen. Een andere werkelijkheid zijn we samen aan het creëren, waar ieder zijn eigen rol in heeft. De Waterman gaat over broederschap, collectief, eenheid en liefde. En deze volle maan en de twee(!) retrogrades bereiden je voor om jezelf te openen naar deze krachtige energie. Dankzij de planeten is er Aquarius Energy all over! Lees maar mee..

Volle Maan in Waterman | Make room for the New

Op zaterdag 24 juli staat de volle maan in het luchtteken waterman. De maan zelf is een gevoelsplaneet en het dierenriemteken Waterman een luchtteken: ratio. Deze volle maan tap je minder diep in op je gevoel, je laat jezelf er niet door meeslepen. Je kan als het ware vanuit een observerende rol naar je gevoelens en emoties kijken, zonder dat je het persoonlijk maakt. Na de afgelopen nieuwe maan is dat ook wel prettig, toen heb je namelijk alles mogen doorvoelen. Nu is het tijd om deze oude emoties en pijn stukken een plek te gaan geven en te verwerken. Zo maak je namelijk ruimte voor iets nieuws.

Waterman gaat over veranderingen en innovatie. Deze volle maan, en de planeten die deze periode heersend zijn, zal je de energie geven om je projecten (werk, carrière, hobby, relatie of jezelf) af te gaan ronden en je de kracht geven om er naar te gaan leven.

Zon in Leeuw | Open de deuren naar je kansen

De zon staat de stralen in haar eigen dierenriemteken Leeuw. De leeuw is vurig (ha!), passievol, vol zelfvertrouwen en heeft een natuurlijke leiderschap. De Leeuw is heel erg op zichzelf, houdt ook van zichzelf, maar zal altijd alles doen wat juist is voor ‘haar mensen’. Dat staat weer complementair bij de Waterman, omdat dit een onbaatzuchtig teken is dat gericht is op het collectief.
De dromen die jij hebt voor jouw nieuwe wereld, voor jouw gewenste wonderlijke leven, die kan je met hulp van de Leeuw gaan waarmaken. De Leeuw wil iets voor zichzelf uitbouwen en de zon straalt haar energie daar volop op. De energie van leeuw zal je helpen bij gericht keuzes maken die goed zijn voor jou, leiderschap innemen over je leven en je projecten en open staan voor nieuwe kansen.

Saturnus Retrograde in Waterman | Exit the Comfort Zone

De heersende planeet van Waterman, Saturnus, staat retrograde tot oktober 2021. Nieuwe kansen nemen, nieuwe wegen bewandelen, alles dat nieuw is is voor ons spannend. Het ligt buiten de comfort zone. Saturnus retrograde zorgt er voor dat jij vragen gaat stellen aan jezelf waarom je deze stappen (nog) niet durft te nemen? Waar ben je bang voor? Wat houdt je tegen? Durf je toe te geven aan jezelf dat je toe bent aan de volgende stap?

Doordat de Saturnus retrograde in Waterman staat, kan je dieper duiken op de bovenstaande vragen en heel eerlijk antwoord geven aan jezelf. Waterman wil namelijk dat je kansen neemt, dat je voor een risico gaat en vooral dat je transformeert. Dus ga de eerste stap zetten voor jezelf met je nieuwe projecten, nieuwe wegen en nieuwe kansen. En wat doet het met je dat je deze stap hebt ondernomen? Hoe voelde het? Alle inzichten die je hieruit krijgt mag je helemaal opnemen en eigen maken. Integreer het volledig, zodat je steeds flexibeler wordt. Want jouw gewenste wonderlijke leven creëren vraagt ook van je dat je nieuwe stappen gaat zetten en dat je buiten je comfortzone gaat treden.

Ben je er klaar voor?

Jupiter retrograde in Waterman | Transities

Gelukkig is daar Jupiter retrograde om je te helpen. Tijdens de nieuwe maan is Jupiter retrograde gegaan in het teken vissen en nodigde de geluksplaneet je uit om dieper te vertrouwen op je intuïtie en te verbinden met het ware gevoel vanuit je hart. Zodat je helder hebt wat jouw Ziel wilt.

Want wanneer jij helder hebt wat je graag wilt en je Hart duidelijk voelt, dan worden ineens de nieuwe stappen die je mag zetten minder eng. Dan transformeren we de spanning van angst naar excitement. Dan word je enthousiast van wat je wilt in je leven en daar gaat je hart alleen maar meer van AAN. Vanaf 28 juli gaat Jupiter retrograde in waterman en brengt een belangrijke transitie. Want het gaat dan niet meer alleen om het voelen van je hartenwens en wat je ziel wilt, nee, het gaat dan om de stappen ondernemen om dat te gaan leven. Het vertrouwen hebben in je hart en ziel dat zij het beste met je voor hebben.

Jupiter en Saturnus nodigen je uit om een andere werkelijkheid te gaan creëren voor jezelf, eentje die stamt vanuit je hart. En de energie van waterman zal hier leidend in zijn. Alles dat jij wenst voor jouw gewenste leven heeft direct een positieve impact op het collectief. Het kan niet anders zijn dan wanneer jij actief kiest voor jouw gewenste leven dat jij automatisch de nieuwe bewuste wereld meebouwt. Omdat deze wereld gefundeerd is op het gevoel vanuit Hart en Ziel. En daar komen alleen de meest harmonieuze dingen uit.

The dawning of the age of Aquarius is nog in volle gang, mooi mens!

De kracht van een dubbele volle maan

De volle maan van 24 juli is een van de twee volle manen in waterman die we hebben dit jaar. Vanuit de maankalender noemen we dit ook de 13e maan, de maan waarmee we een cyclus afronden en een nieuw cyclus in zullen gaan. Dit kan je daarom ook letterlijk zien als dat deze volle maan zorgt voor de afsluiting die je nodig hebt van de afgelopen periode, om jou voor te bereiden voor de aankomende nieuwe fase die je staat te wachten. De volle maan staat ook beide keren in hetzelfde teken: waterman. Het teken dat gaat over verandering. Jij hebt alles in je om je leven te transformeren naar je gewenste wonderlijke leven. Om een wereld te creëren die werkt voor jou en het collectief. Waarin we in verbinding staan vanuit eenheid, respect en liefde.

Met elke dag beweeg jij je meer en meer naar The Age of Aquarius. De krachtige energie van waterman; de energie van broederschap, eenheid, collectief en liefde. Use it to your advantage en maak je klaar voor de volgende volle maan in waterman. Dan begin je aan een nieuw verhaal voor jezelf.

YES!

Zoals altijd,
Geniet van deze energie!
Liefde,
Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!