Selecteer een pagina

11.01.2022 | Astrologie, Moon

Volle Maan in Kreeft en Leeuw (power koppel) | Laat jij je lijden of neem jij de leiding?

Gelukkig nieuwe volle maan! Ja, het is zo ver; de eerste volle maan van het jaar. And we have a strong kick off for 2022, namelijk een volle maan die in een cusp valt in de nacht van 18 januari. Dat betekent dat je van deze volle maan de invloeden voelt van twee krachtige tekens, die eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar gevoelsmatig staan: kreeft en leeuw. Dat belooft wat!

De volle maan | Naar binnen keren en naar buiten treden

De eerste volle maan van het jaar staat ook bekend als de ‘wolfsmaan’, een maan die in de periode valt wanneer de wolven vaker huilen in de nacht. Nu zullen we daar in Nederland weinig van merken, aangezien onze roedels (nog) niet zo groot zijn. Maar het staat wel mooi symbool voor de stand van de maand dit jaar: je mag van jezelf laten horen.

Zoals eerder gezegd valt deze volle maan in een cusp, tussen het waterteken Kreeft en vuurteken Leeuw. Je leest het al: water en vuur. Zo kan het nu ook voor je aanvoelen, alsof je een strijd van binnen aan het voeren bent, twee uitersten die tegenover elkaar staan. Emoties voeren de boventoon op dit moment en als je er niet bewust van bent kunnen ze de leiding overnemen.
Kreeft is een gevoelig teken, eentje waarvan het meer gaat over wat er binnenin gebeurt dan de harde buitenlaag die je ziet. De Kreeft is ultra gevoelig en werkt ook sterk op de intuitie. De Kreeft voelt duidelijk aan wat juist en onjuist is door deze gevoeligheid. Met de volle maan, wat tevens symbool staat voor water, worden je emoties en gevoelens dubbel versterkt. Je mag tijdens deze volle maan daarom verbinding maken met je binnenwereld en alle emoties die de revue passeren ook omarmen. Voel ze maar door, laat ze dan ook stromen als water. Dat is wat emoties willen; de ruimte krijgen om doorvoeld te worden. Zo maak je ruimte in jezelf om iets anders door te laten komen, de andere kant van ‘pijn’ is namelijk kracht en zachtheid.

Leeuw aan de andere zijde is een individualistisch teken, dat vol passie en zelfvertrouwen in de wereld staat. Het is een teken dat de spotlights op zichzelf laat schijnen en ook de wijde wereld in wilt stappen. Dat staat in contrast met het teken Kreeft, maar als we nou eens ons perspectief erop veranderen dan kan het juist complementair werken.
Door juist heel helder te hebben wie jij bent en waar jij voor staat, kan jij ook in deze periode duidelijk aanvoelen wat van jou is en wat van een ander. Waar draag jij nog verantwoordelijkheid voor een ander (en zijn/haar gevoel) en waar heb jij jezelf eigenlijk een beetje links laten liggen? Je mag hierin duidelijkheid scheppen voor jezelf en doelgerichte keuzes maken om naar jouw gevoel te luisteren en deze te omarmen.

Juist door je emoties niet weg te stoppen, kunnen ze niet ontploffen. Wanneer jij de verantwoordelijkheid neemt om je emoties te dragen en doorvoelen, stap je in een hele grote kracht van jezelf, namelijk: je volwassenheid. Je zegt namelijk geen nee meer tegen jezelf, door je emoties te verbieden. En zo geef je een signaal af aan het universum dat er ruimte is om vanuit je Ziel te gaan leven, de ‘volledige’ jij die er altijd is geweest. Die niet afgescheiden meer is en zich laat lijden, maar die juist de kracht voelt van zichzelf te zijn en de wereld in te treden, waardoor jij je wonderlijke leven kan creëren, in samenwerking met je Ziel en het Universum. What a gift.

Mercurius Retrograde | De dualiteit der dingen

Naast dat het de eerste volle maan is van het jaar, worden we ook getrakteerd op de eerste Mercurius retrograde op 14 januari. En ‘toevalligerwijs’ heeft net zoals de volle maan, Mercurius te maken met twee tekens. Mercurius start zijn achterwaartse beweging in het luchtteken Waterman en verschuift later door naar de Steenbok.
Beide tekens worden geregeerd door Saturnus, de wijze planeet dat gaat over doelen stellen, verantwoordelijkheid nemen en discipline houden. Een mooie impact mag je verwachten in samenwerking met de volle maan, je wordt herinnerd aan dat jij het waard bent om voor te kiezen.

Maar, on the flipside, ondanks dat beide tekens geregeerd worden door dezelfde planeet zijn het ook weer tegengestelden van elkaar. Hmmm, do you see a pattern?
Waar Waterman de visionair, future-thinker en creatieve vrijgeestige teken van het dierenriem is, is Steenbok de ambitieuze, standvastige en gestructureerde go-getter. Het is dus een mooie ‘strijd’ tussen het oude bij het oude laten en alles omgooien en vernieuwen.

Wat Mercurius retrograde je wilt leren in deze periode is ‘de dualiteit der dingen’ en dat we beide nodig hebben om vooruit te komen. Waar Waterman het liefst alles afbreekt en in de chaos zijn weg kwijt kan raken (luchtteken) is de Steenbok energie er om structuur en orde aan te brengen. En andersom werkt het ook, waar de Steenbok vastloopt biedt de Watermanenergie juist creativiteit en een open houden.
Hoe kan jij deze energie benutten en dit in je dagelijks leven en verschillende situaties meer gaan brengen? Door je perspectief altijd open te houden en vanuit het midden of birds-eye naar alles te kijken. Wat zie je? Wat heb je nodig? Wat past wel of niet? Hoe maak je weer harmonie?

In the end bestaat er geen ‘goed of fout’, alleen of het wel of geen match is met jou en wat jouw Ziel voor ogen heeft. En hoe meer jij in dat middelpunt komt, hoe meer jij vanuit je kern leeft, hoe beter je in alignment leeft en je niet laat leiden door twee uitersten, maar leert te werken in harmonie met de dualiteit der dingen.

Deze volle maansperiode kan één van twee kanten uit gaan voor je (ah daar is het thema weer). Of je laat je helemaal meevoeren en raakt overdonderd door alle emoties en interne strijd, of je ankert je stevig in je kern, de essentie van wie je bent en stroomt mee op alles dat het leven je te geven heeft. Dus laat jij je lijden of neemt jouw Ziel de leiding? Ik weet wel wat ik zou kiezen..

Hoe je dat doet? Weer contact maken met je Ziel.
Ja, zo simpel is het antwoord dus. Maar misschien weet je niet helemaal hoe je hiermee in verbinding komt en jezelf daarmee aligned voor het nieuwe jaar. No worries, we’ve got you. Marieke is weer terug na een twee maanden pauze met haar online lessen inclusief transcendente reis. Exact tijdens deze volle maan om jou hierin te ondersteunen. Aanrader om te volgen! Klik HIER voor meer informatie en een ticket voor de online les te boeken.

Oh, and remember: de planeten beïnvloeden je niet, ze herinneren je aan wat er allemaal mogelijk voor je is.
Jij hebt de rest in de hand. Jij bent de leider van jouw leven.

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!