Selecteer een pagina

11.04.2022 | Astrologie, Moon

Astro Update | Volle Maan, Heilige Dagen & Neptunus-Jupiter voor het eerst sinds 187 jaar

De eerste volle maan van de lente, van het ‘nieuwe astrologische jaar’, en wat een bijzondere ontvangen we direct. Met de invloeden van weegschaal en ram, een conjunctie tussen Neptunus en Jupiter die eens in de 187 jaar voorkomt en daarnaast valt de volle maan precies tussen Goede Vrijdag en Pasen in, wat garant staat voor Goddelijke Frequenties. Een volle maan die je echt helemaal wilt benutten!

Volle Maan in Weegschaal

De Volle Maan staat in het teken weegschaal en gaat over verbindingen, veiligheid en harmonie. Weegschaal is een sociaal luchtteken en houdt er van anderen te vermaken. Maar naast dat we anderen vermaken, is het belangrijk om balans en harmonie in onszelf te cultiveren.

Verbind jij je met mensen die jouw Body, Mind & Soul voeden? Zijn het verrijkende sociale interacties? Balanceer je dit met tijd voor jezelf alleen vrij te maken?

Hoe voelt het voor jou als je even geen ‘entertainer’ bent in een groep? Voel jij je ongemakkelijk? Heb je het idee dat je eerst voor de ander moet zorgen?

Deze volle maan, wat symbool staat voor gevoel, in combinatie met de energie van weegschaal herinnert je dat het belangrijk is om jezelf goed te voelen in jezelf. Dat wie jij bent zoals je nu bent meer dan genoeg is. Dat je vanuit daar een fijne omgeving aan mag trekken waarin jij floreert. Heel passend voor deze lente periode!

Ga eens na voor jezelf:
Waar geef jij je energie weg aan anderen? En waarom geef jij je energie weg aan anderen?
Hoe zorg jij voor jezelf? Kan jij goed alleen met jezelf zijn, zonder afleidingen van buitenaf?

Er zit geen goed of fout aan je antwoorden. Alleen maar inzichten waar jij jezelf voor kan bedanken en naar mag gaan handelen. We zitten tevens in de laatste fase van de ‘ram’ periode, dus benut deze energie om ook meer aan jezelf te denken.

Zon in Ram

Aries Season. Vuur, passie, daadkracht en ‘go go go’ energie. Dat is hoe ik de energie van ram zou vertalen.

Misschien voelde je het ook de afgelopen maand, dat de energie wat hoger en ‘pittiger’ is. De ram is een krachtig teken, dat overal doorheen kan en wil rammen. Hij houdt ook niet zo veel rekening met anderen, zoals de weegschaal die eerder een ‘people pleaser’ is.

Juist deze energie van ram kan je mooi combineren met de volle maan, om je diep van binnen goed genoeg te voelen over wie jij bent zoals je bent en dat het niet afhangt van wat anderen over denken of van je vinden.

De ram leert ons dat het goed is om te gaan voor onze dromen en we niet alles hoeven te overdenken. Juist die energie, dat zo knalt van enthousiasme, mogen we meer integreren in onszelf.

De tijden veranderen, alles gaat net een tandje sneller. Dus dat vertrouwen dat de ram heeft om ‘gewoon te gaan’ is de mindset dat je voor jezelf eigen mag maken. No more doubts.

En dit werkt voornamelijk als je daadwerkelijk bent uitgelijnd, met moeder aarde en je Ziel. Dat jij je kan laten leiden door je Hart, die in directe verbinding staat met je Ziel. Dan komt ‘het hoofd’ er niet zo snel tussen en kan je gewoon gaan voor dat wat je wilt zonder twijfel.

Jupiter (vissen) conjunct Neptunus (vissen)

“Together, Jupiter and Neptune are about feeling things in your soul.” ~ Bustle

Daarnaast ontvangen we een bijzondere conjunctie aan de hemel in deze periode. Op 12 april, voor het eerst sinds 12 jaar, komen Neptunus en Jupiter in conjunctie met elkaar. Naast deze gewaarwording is het voor het eerst sinds 187 jaar dat ze beide in het teken vissen staan.

Wat maakt dit zo uniek? Zowel Neptunus als Jupiter zijn de heersende planeten van Vissen. Een dromerig, intuïtief en creatief teken. Neptunus zelf is de planeet van mystiek, geheimen en illusies en Jupiter staat algemeen bekend als geluksteken.

Een periode vervuld met spirituele invloeden, Ziel, universum en eenheid. Vissen energie zorgt er voor dat je heel makkelijk kan intappen in je natuurlijke creativiteit. En met de invloeden van Neptunus sta je meer open voor je eigen spiritualiteit en betekenis die je er aan geeft.

Deze tijd kan je goed gebruiken om diep verbinding te maken met je Ziel, jezelf hieraan uit te lijnen en in te tappen in de krachten van het Universum. De conjunctie tussen Neptunus en Jupiter is eigenlijk een hele grote uitnodiging van de Ziel, om ons weer hier aan te verbinden en op collectief niveau een onderlinge verbondenheid te gaan ervaren. De eenheid.

Let wel, Neptunus is de planeet van illusies. Deze conjunctie vraagt jou dus ook om goed te gronden en de innerlijke verbinding met jezelf goed te kennen en te herkennen. Neem dus elke dag de tijd om je voeten te voelen, diep te laten zakken in de aarde en je ruimte in te nemen.

Christus / Boeddha Bewustzijn

Je zou denken dat de conjunctie voor voldoende hoge energie zou zorgen, maar natuurlijk heeft alles in het universum een Divine Timing.

De volle maan valt namelijk exact tussen twee heilige dagen, namelijk Goede Vrijdag en Eerste Paasdag. Twee dagen die energetisch geladen zijn met het Christusbewustzijn, ook wel bekend als Boeddha bewustzijn.

Vooropgesteld is dat deze energie niets te maken heeft met de religieuze aspecten van ‘christus’ of hij als persoon. De energie gaat over wat Christus, of Boeddha, vertegenwoordigd: de liefdevolle eenheid en verlichting die in ieder van ons schuilt. Het komt er op neer dat jij, als mens, in essentie Goddelijk bent.

Je kan je voorstellen wat voor energie dat met zich meebrengt het weekend van de volle maan: Goddelijke Hoge Frequenties…

GRATIS Live Online Volle Maan Class

En natuurlijk gaan wij daar op intappen tijdens de online class ‘volle maan’ op zaterdag 16 april. Voor het eerst is de les ook FOR FREE. ‘Hoe meer Zielen, hoe meer vreugde’. Ons cadeau deze periode aan de community.

Doe vooral ook mee! Je kan je tickets HIER vinden.

Zoals altijd, geniet van de energie!
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!