Superbloedmaan in Leeuw: Maak ruimte voor je Hart

En zo start 2019 met een knaller. Deze volle maan is weer eens een hele bijzondere. Het is een combinatie van een volle maan, supermaan en een maansverduistering. Dit betekent ook dat de invloed van de maan veel krachtiger is dan bij een ‘normale’ volle maan. Wat gaat deze tijd van de maan jou brengen? Stel jezelf deze vraag: wat wil ik uit het diepste van mijn hart in de wereld zetten? Wat ligt er in jouw diepste potentieel en waar word jij enthousiast van. Gebruik dat als intentie tijdens deze volle maan.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Deze krachtige maan bestaat uit 3 belangrijke componenten:

1. Volle maan
  2. Supermaan
  3. Bloedmaan

Wat houden deze drie elementen in? Een volle maan zijn we ondertussen wel wat bekend mee. Daarom gaan we kijken naar wat een super- en een bloedmaan inhouden.

De Supermaan

De supermaan is een volle maan die op deze dag het dichtst bij de aarde staat. Doordat een volle maan je gewoonlijk al bewuster en dichter bij je (onbewuste) gevoelens brengt, zal tijdens een super maan dit nog een paar keer versterkt worden. Vergelijk het als eb en vloed. Water beweegt mee met de fases van de maan en wij mensen bestaan voor 70% uit water, dus je kan je wel voorstellen dat dit voor ons ook voelbaar is. Wellicht voel je rond deze periode meer onrust of worden je emoties en gevoelens heviger. Sta het dan ook toe en observeer vooral wat die emoties en gevoelens je willen zeggen. Zij zijn je poort naar transformatie en waar je nog ‘oude bagage’ mag opruimen.

De Bloedmaan

Wanneer we een maansverduistering zien schijnt er geen direct zonlicht op de maan. Hierdoor krijgt de Maan een rode kleur/gloed, waardoor zij de naam ‘Bloedmaan’ heeft gekregen. Doordat de maan, dat in het teken staat van gevoel, even ‘niet te zien is’, krijgen de gevoelens die je ervaart (in combinatie met de supermaan en het teken leeuw) een open poort om ervaren te worden. De maansverduistering vindt plaats van 3:30-8:50 uur op 21 januari. Mocht je eindelijk dan slapen (rondom deze periode hebben veel mensen daar moeite mee), dan gaan je dromen je veel vertellen. Dromen zijn een vertaler van wat er in ons onderbewuste speelt. Mocht je ’s nachts specifieke elementen voorbij zien komen in je dromen, schrijf ze dan op bij het wakker worden. Je hoeft hier nu niets van te vinden of iets direct mee te doen. Dit zijn puur aanwijzingen voor wat er in je leven op dit moment speelt en waar je heen kan gaan.

In deze periode gaat het namelijk je steeds duidelijker worden welke transformatie jij wilt aan gaan. Doordat de zon in waterman staat zal het helder worden welke rol jij wilt spelen in een betere wereld en wat jouw persoonlijke ideologieën zijn.

De volle maan staat in het teken Leeuw

De volle maan gaat nu naar het teken Leeuw. Een passievol en daadkrachtig teken. Doordat de maan exact op 0 graden staat, is de energie van de Leeuw ook duidelijk voelbaar. Wanneer de planeten dicht bij het begin of einde van een teken staan, zijn de kenmerken van dat teken ook veel duidelijker en komen zij sterker naar voren. De Leeuw is een groots teken en heel aanwezig. Daardoor kan het ook zijn dat je al jouw eigen gevoelens en belevingen extra sterk ervaart. Zeker met een Supermaan er bij. Let er op dat je in jouw observatie rol kan blijven wanneer iets ‘heftig’ binnen komt, omdat wat je ervaart niets te maken heeft met een andere persoon of situatie: het is jouw persoonlijke beleving. Hier mag je van leren en kennis uit gaan halen. Wat triggert je en wat geeft je heel veel vreugde. Dit is je kompas en wijst je de weg in waar je nu staat en waar je heen mag! Gebruik dat ten volste voor je eigen processen en het ruimen van jouw ‘oude bagage’ en zorg dat je stevig gegrond bent.

De Maan en Uranus

Het stevig gronden in deze periode is ook belangrijk, omdat de Maan vierkant Uranus staat. Uranus zorgt er voor dat je intuïtie nog wat verder wordt aangetikt en dit kan voor spanningen zorgen met de maan in leeuw. De leeuw kan weleens worden gedreven door ego, zeker wanneer hij uit emoties reageert. Door stevig te gronden en dicht bij jezelf te blijven kan je veel beter leren luisteren naar je hart en intuïtie. Daar kan Uranus je bij helpen, zodat jij gaat leren wat écht voor jou bedoeld is en waar jij langdurig ‘geluk’ van kan ervaren in plaats van kortstondig je goed voelen. Mercurius en Uranus staan vierkant, wat je van je apropos kan brengen, ongeduld kan geven en de leeuw in jezelf aan kan wakkeren. Geduld en gronding gaat je juist daar brengen waar je hoort te zijn. Ceres staat harmonieus met de maan, wat invloed zal hebben om goed te kunnen luisteren naar je hart en je de steun geven in geduld te hebben. Gebruik de krachten van de planeten! Leer te werken met je eigen energie en dat van het universum. Vecht er niet tegen en let ook wanneer je reageert vanuit emotie in plaats vanuit je diepste wensen.

Neem de tijd deze maan om dicht bij jezelf te komen. Grond, luister, schrijf het op. Voel je hart door je handen er op te plaatsen. Je hoeft er niet veel voor te doen om het te horen spreken. Geduld en aandacht is voldoende.

Geniet van deze energie!

Veel liefs,

Nina Omeragic-Dokic[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]