Selecteer een pagina

Vier wijsheden voor een gelukkig leven

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Vier wijsheden voor een gelukkig leven” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”13195″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

“Je bent hier alleen gekomen meiske en je gaat ook alleen weer weg. Weet dat er niets mooiers is dan samen verbindingen aangaan en geluk delen. Laat ‘samen’ echter nooit een voorwaarde zijn om zelf geluk te ervaren. Zorg goed voor jezelf wah.” waren de wijze woorden van een van mijn Brabantse opa’s in tijden dat ik me alleen voelde, niet begrepen én voor de zoveelste keer weer eens op reis ging. 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Dit advies kreeg mede door diverse verblijven in Latijns-Amerika en het boek ‘De vier inzichten’, van Don Miguel Ruiz, op een steeds dieper niveau betekenis. Met de volgende ‘ogenschijnlijk simpele’ waarheden stijgt namelijk je geluksbeleving en maak je het leven zoveel meer lichter voor jezelf. ‘Ogenschijnlijk simpel’ tussen haakjes, want je wéét dit allang. De vraag is meer, leef je er ook naar? Gun jezelf het volgende bewustzijn en de ruimte om ermee te oefenen.

[dt_gap height=”8″ /]

1. Wees onberispelijk in je woorden

Wat zend jij uit verbaal en non-verbaal? Onderschat de kracht van taal nooit. Zeg alleen wat je meent en doe dat met zorg en aandacht. Wat je uitstraalt en uitspreekt, is een reflectie van wat er ín jou omgaat. Én. Wat je uitdraagt, krijg je terug. Met andere woorden, hoe zie jij jezelf en wat vertel je zoal tegen jezelf. Hoe kijk je naar de buitenwereld? Hoe praat je met, tegen en over anderen? Welke woorden geef je aan jouw verlangens, aan hetgeen waar je tegenop ziet, je angsten, blokkades, je verdriet. Focus je op het verleden of juist op waar je heen wenst te gaan? Jouw mening is jouw standpunt, jouw zienswijze, en komt voort uit jouw overtuiging(en), jouw ego, conditioneringen en ook je diepere zelf en je persoonlijke ervaringen. Het mag er allemaal volledig zijn. En. Het is niet per definitie waar. Leer om middels ‘het woord’ anderen deelgenoot te maken van je liefde. En begin bij jezelf.

[dt_gap height=”8″ /]

2. Vat niets persoonlijk op

Niets wat een ander doet, is vanwege jou, het is altijd vanwege henzelf. Wat iemand doet en zegt is een weerspiegeling van hetgeen dat er in diegene omgaat. Net zoals dat geldt voor jezelf. Dit leren doorzien, bespaart je een hele hoop onnodig lijden. Besef dat iets je alleen kan raken als je er diep in je hart zelf waarheid aan geeft. Wanneer je er namelijk geen enkele waarheid in ziet, zou het je niets doen. Dit gegeven gaat niet per definitie ‘liegen’ uit de weg. Waar je ook gaat, er zullen altijd mensen blijven die ‘oneerlijk’ zijn. Sterker. Naarmate je bewustzijn groeit, zul je zelfs gaan merken dat je soms tegen jezelf liegt. Eerlijkheid duurt het langst. Leer te vertrouwen op jezelf, je intuïtie en kies wat je wel en niet wilt geloven.

[dt_gap height=”8″ /]

3. Ga niet uit van veronderstellingen

In plaats van hele verhalen te verzinnen in je hoofd: stel vragen. Aan anderen en niet in de minste plaats aan jezelf. Is dat wat je denkt te weten, werkelijk waar? Heb de moed om door te vragen als iets niet duidelijk is. Heb de moed aan te geven wat je wilt, wat je nodig hebt. Zo voorkom je misverstanden, teleurstelling en drama. Klinkt simpel op papier. In de praktijk blijkt het nogal eens een uitdaging. Sommige gewoontes zijn namelijk zo ingeslepen dat je ze bent gaan geloven. Catch yourself en vraag raak.

[dt_gap height=”8″ /]

4. Doe altijd je best

Alles is continu veranderlijk. Evenals ‘je best doen’. De mogelijkheden die je hierin hebt, verschillen van tijd tot tijd. De intentie hebben om je best te doen, is echter een keuze die je áltijd kunt maken. Zo kunnen de daadwerkelijke acties die je neemt bijvoorbeeld verschillen naar gelang je fysieke of mentale fitheid. De wil om je best te doen, is daarbij altijd aan te boren. Door je best te doen, ga je intensiever leven, je wordt productiever, je zorgt goed voor jezelf en geeft daardoor het beste van jezelf aan anderen, aan je gezin en aan de maatschappij. En juist dát maakt dat je je intens gelukkig voelt. 

[dt_gap height=”8″ /]

Al deze geschreven woorden, don’t teach anything. Doen = leven. Durf daarom een risico te nemen. Je hoeft aan niemand iets te bewijzen. Verwacht daarbij overigens niet dat je continu in staat bent je aan al deze vier wijsheden te houden, dat gaat je niet lukken. En dat is oké, want hey.. je bent mens. Wees mild naar jezelf.  [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil jij leven op je eigen voorwaarden?

Imke van Kuppeveld nodigt je uit om jezelf te herkennen in anderen en anderen in jezelf, niets persoonlijk te nemen, integer te leren spreken, patronen te doorzien en de moed te (her)vinden om te gaan voor wat je het liefste wilt. Haar intentie is het bewustzijn te vergroten, perspectief te bieden en je jezelf te laten (leren) voelen. Neem contact op met Imke voor een 1-op-1 gesprek. Of kom eens langs bij haar masterclass “Leven op jouw eigen voorwaarden” bij De Bewustzijn School op de donderdag van 19.00-20.30 in de even weken. 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!