Selecteer een pagina

Verdieping van jouw leven met Reiki

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Verdieping van jouw leven met Reiki” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8310″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

In het woord Reiki staat Rei voor universeel en Ki voor levensenergie of te wel universele levensenergie. Reiki is ontwikkeld door de Japanse Mikao Usui, hij wordt gezien als de ontdekker en grondlegger van de methode die bekendstaat als Reiki. Rond 1922 is Mikao Usui 21 dagen gaan mediteren op de berg Kurama en hij heeft tijdens deze meditatie Reiki ontdekt. Wat meditatie al niet te weeg brengt.
Steeds meer mensen zijn opzoek naar verdieping in het leven. In deze blog lees je alles over Reiki, wat de Oorspronkelijke Reiki methode inhoudt en hoe jij reiki kan toepassen in jouw leven.

 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Reiki is opgebouwd uit drie principes:

Boeddhisme,

Een religie maar je kunt boeddhisme ook opvatten als filosofie of spirituele levensopvatting van de mensheid

Taoisme,

Een levensstijl waarin je alles dat er gebeurt in je leven accepteert, waardeert en van de gebeurtenissen leert die er op dat moment in je leven zijn.

en Martial Arts.

Een vechtkunst, vaak beschreven als een vechtsport die zich richt op het combineren van verschillende vechtkunsten en sporten.

Hoe Reiki jouw harmonie terug brengt

Helen betekent terugkomen in harmonie in en met jezelf. Vaak zijn wij echter in strijd met onszelf en daardoor uit balans. Wanneer je in disbalans bent, ervaar je dat je niet lekker, onrustig en/of angstig bent.

Het gebeurt ook vaak dat een disbalans zich uit in het lichaam middels een ziekte. De meeste mensen vechten daartegen. We kunnen of willen niet ziek zijn, omdat wij vaak van alles ‘’moeten’’ en vechten daarmee eigenlijk ook tegen heling in jezelf. Wanneer je ziek bent is het daarom belangrijk om toe te geven aan het ziek zijn en je lichaam de kans te geven te helen, zodat je weer terugkomt in harmonie.

Reiki kan je helpen herinneren aan je eigen heelheid, balans en harmonie in en met jezelf. Er bestaan verschillende soorten Reiki, zoals bijvoorbeeld: Rainbow reiki en Dolfijnreiki. In dit artikel lees je over de Oorspronkelijke leer.

De oorspronkelijke leer

Volgens de oorspronkelijke leer wordt er gefocust op diepgaande innerlijke spirituele ontwikkeling, waardoor jij ontwaakt in je bewustwordingsproces. Dit betekend dat jij werkelijk gaat voelen, wie jij bent, wat jij wilt en waarvoor jij staat in dit leven en daarnaast ga je onverwerkte emoties helen in jouw lichaam.

Hoe gaat reiki in zijn werk?

Reiki is een proces waarin middels intuïtie energieën worden begeleid. Wanneer ik reiki toepas neemt de ontvanger het tot zich door zich op mij af te stemmen, hier hoef je echter zelf niets voor te doen. Dit is een proces dat vanzelf stroomt, doordat ik mij focus op jou.

Ik voel waar reiki toegepast kan worden in je lichaam, om zo de blokkades en negatieve emoties op te ruimen. Wanneer er bepaalde punten in je lichaam vragen om verheldering ga ik daar met mijn energie naar toe. Het lichaam geeft heel duidelijk aan waar ik naar toe moet gaan. Het doet exact wat gedaan moet worden op dat moment en wanneer ik voel dat het punt in je lichaam genoeg energie heeft gekregen ga ik verder.

Het kan het zijn dat je de eerste dagen ervaart dat er verschillende emoties opkomen. Om te helen is het belangrijk dat de emotie of blokkade eerst aan de oppervlakte komt. Op deze manier geef jij jouw lijf de ruimte om zichzelf te helen. Laat die emoties daarom toe. Wees verdrietig. Wees boos. Laat de emoties stromen, zodat je ze vervolgens los kan laten.

Niemand weet dat of kan dit uitleggen hoe reiki precies werkt. Usui zelf kon dat ook niet. Wanneer je reiki doet ben je in het moment van eenheid zoals Usui dit zelf ook heeft ervaren. Reiki kan worden toegepast bij volwassenen, kinderen, dieren, planten objecten en situaties.

 

Jouw Reiki oefening:

Ook jij kan Reiki toepassen op jezelf. Door de volgende principes hardop uit te spreken:

  • Word niet kwaad.
  • Maak je geen zorgen.
  • Wees dankbaar en bescheiden.
  • Wees eerlijk in je werk/bezigheden
  • Wees vriendelijk voor jezelf en iedereen.

Het opzeggen van deze principes vormt een (helende) oefening, waarin conditioneringen naar boven komen.

Doe dit geregeld met de handen gevouwen, waarbij je de handenpalmen tegen elkaar zet, zodat de energie in jou begint te stromen. De energie bij reiki stroomt via de handen.

– Mikao Usiu-[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wil je meer weten van reiki of meer informatie mail mij dan! of wil jij een reiki sessie ervaren?  En het verschil ervaren na een reiki sessie? Neem dan snel contact op via info@coachingveerkracht.com

** Veerle is een kanaal/doorgeefluik voor reiki.

Bij klachten verwijs ik u altijd naar medische professional indien nodig.

website: www.coachingveerkracht.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!