Selecteer een pagina

Veiligheid: wat doe jij met jouw ruimte?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Veiligheid: wat doe jij met jouw ruimte?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10679″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mijn vorige blog ging over vrijheid. Kortgeleden hoorde ik deze prachtige beknopte maar allesomvattende definitie: Vrijheid ligt in de ruimte tussen impuls en actie.
Wat doe jij met jouw ruimte?
Richt je je op wat de ander nodig heeft en onderdruk je eigen gevoelens en verlangens ten gunste van die van anderen? Dan leef je energetisch gezien buiten jezelf, buiten jouw eigen lichaam. Dikke kans dat dit binnen korte of langere tijd leidt tot boosheid, frustratie en ongeduld.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Als je jouw emoties en gevoelens maar lang genoeg onderdrukt, kun je zelfs belanden in een staat van apathie, lethargie en depressie. Je geeft jezelf immers elke keer de boodschap dat jouw emoties en gevoelens minder belangrijk zijn dan die van de ander. Niets is minder waar!

 

Jouw emoties en gevoelens zijn de richtingaanwijzers op jouw pad

Als je in verbinding kunt blijven met jezelf, ook als je minder mooie kanten tegenkomt, dan geeft dat een gevoel van veiligheid; je wijst geen enkel deel van jezelf af. Vanuit deze basishouding kun je je heel ontspannen verbinden met de buitenwereld.

Geef jezelf de ruimte om hiermee te experimenteren. Luister naar de feedback die je krijgt van mensen om je heen, als een spiegel die je kunt gebruiken om je onbewuste gebieden, je blinde vlekken, te ontdekken.

 

Onderzoek de ‘haakjes’

Je hebt van die mensen die jou enorm irriteren. Juist dan is het interessant om in de ruimte tussen impuls en actie te onderzoeken waaróm diegene jou zo irriteert. Waar zit het ‘haakje’, waaraan een opmerking blijft hangen?

Dit haakje is meestal een eigenschap van jezelf die je (nog) niet hebt kunnen accepteren, waar je je niet eens bewust van bent. Als een oude wond die naar de oppervlakte komt om geheeld te worden.

Kaypacha zegt het mooi in zijn mantra van deze week: “I use my life to see myself by listening to the world, and when it’s bad I know it is because the balance has been disturbed.”

 

Balans in binnen- en buitenwereld

Een goede balans tussen ruimte maken voor jouw binnenwereld, voor jouw emoties en gevoelens en van daaruit de verbinding met de wereld om jou heen, helpt je om je gevoel van veiligheid te vergroten.
In een ademsessie betekent dit afdalen vanuit het supersnelle hoofd, dat een groot deel van de capaciteit gebruikt om bezig te zijn met wat er allemaal fout is gegaan en wat er allemaal nog fout kan gaan, om te scannen op gevaar, naar het wijze en vertraagde lichaam in het nu. Zodat je thuiskomt in je bekken, en kunt voelen wat jij op dit moment nodig hebt.

[dt_gap height=”10″ /]

In de hektiek kun je altijd pauzeren om op adem te komen

Ik moet opeens denken aan een workshop ‘Stoppen met Roken’ die ik als niet-roker volgde, om erachter te komen waarom roken toch zo aantrekkelijk is. Als je net doet alsof je een sigaret tussen je vingers houdt, deze aansteekt en vervolgens genotsvol diep inhaleert, weet je meteen: het is de pauze die ik inlas, de ademhaling die me vertraagt en weer bij mezelf brengt, de zuurstof die me nieuwe energie geeft.

Ik wens jullie fijne adempauzes toe deze maand![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wil je ook meer vrijheid ervaren in jouw leven?

Francis van de Wiel is ademcoach en verzorgt op donderdagavond van 21:00 – 22:30 uur een les ademreizen bij De Bewustzijn School. Een mooie manier om te ontdekken hoeveel vrijheid ‘adem’ je kan geven. Schrijf je in via het lesrooster of kijk voor meer informatie op haar website

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!