Selecteer een pagina

Van vermoeidheid naar vrijheid

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Van vermoeidheid naar vrijheid ” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9339″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ik zat op kantoor te staren naar mijn scherm. Uitgeblust. Ongeïnspireerd. Gefrustreerd. Ik voelde me bevroren, alsof ik geen kant op kon bewegen. Ik kwam net (parttime) terug van mijn derde burn-out en in no time voelde ik het weer: die spanning. Ik had pijn in mijn buik, watten in mijn hoofd en alle cellen in mijn lichaam schreeuwden: STOP! Ik kan niet meer! 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Ik gaf me over, zittend achter mijn laptop, na jaren van keihard proberen en forceren. Jaren van enthousiasme afgewisseld met (extreme) vermoeidheid. Jaren van concentratieproblemen, uitstelgedrag, piekeren en angsten. Het voelde alsof ik steeds weer tegen de stroom in aan het zwemmen was.

 

Elke keer wurmde ik me in een schoen die duidelijk niet paste

Als ik het nog harder probeer, dacht ik, lukt het dit keer vast wel. Dit bleek het tegenovergestelde van de waarheid te zijn. Hoe harder ik het probeerde, hoe slechter ik me voelde. Ik zat vast in een vicieuze cirkel. Ik functioneerde op een laag pitje omdat ik amper energie had. Ik zat in overlevingsmodus.

Ik realiseerde me toen nog niet dat dit (over) gespannen gevoel een duidelijk signaal was. Niet een signaal dat ik rust nodig had, wat we vaak denken en te horen krijgen, maar een signaal van mijn ziel die tegen me schreeuwde: “hallo, ik ben er ook nog! Ik ben belangrijk!” Ik had mezelf zolang in een schoen proberen te wringen waar ik duidelijk niet in paste, dat ik dacht dat mijn voet er nog harder en gewelddadiger induwen het antwoord was. En nu was het genoeg geweest.

De heftigheid van mijn vermoeidheid en spanning was een roep die van diep kwam. Een roep om te stoppen met het spelen van rollen, te stoppen met me aan te passen aan de wereld om mij heen. Een roep om me over te geven aan mijn eigen weg en aan de dromen en wensen van mijn hart en ziel als hoog gevoelige en creatieve vrouw.

 

Overgave was het enige juiste wat ik op dat moment kon doen

Ik kon geen stap meer zetten in die staat van stress en weerstand. Ik voelde me bang, want als ik stopte met zo hard te proberen iets te zijn wat ik niet was, wat ging er dan gebeuren? Wat stond me dan te wachten? Wie was ik zonder die strijd?

Toen ik mezelf toestemming gaf om te erkennen en voelen wat er nu was in dit moment, zonder het weg te duwen of ervoor weg te rennen, ontstond er ineens ruimte. Ruimte voor mijn ziel en intuïtie om van zich te laten horen. Ruimte voor mijn gevoelens om door mij heen te stromen en ook weer te verdwijnen. Dat verstikte en zware gevoel wat ik had begon langzaam plaats te maken voor een ander gevoel.

Ik begon steeds meer met de stroom mee te bewegen in plaats van tegen de stroom in te zwemmen. Ik kreeg steeds meer energie, voelde me minder snel overprikkeld en ervaarde minder spanning. Al die talenten die in mij zaten en er maar niet uitkwamen begonnen er ineens steeds meer uit te komen. Ik begon te zien dat ik al die tijd niet vanuit mijn eigen kracht in het leven had gestaan en me vooral had aangepast aan de wereld om mij heen.

 

Als jij mijn verhaal herkent weet ik dat deze transformatie voor jou ook mogelijk is

Als je je vaak (over)vermoeid en overprikkeld voelt en al die mooie (creatieve) talenten van je er maar niet uitkomen, dan wil ik niets liever dan mijn verhaal en kennis met jou delen. Ook jij hebt ontzettend veel kracht in je en nu is her JOUW TIJD om vanuit die échte kracht te leven.

 

Workshop ‘from fatique to freedom’ zaterdag 22 september

Op zaterdag 22 september geef ik, Marleen Rovekamp, een workshop bij De Bewustzijn School ‘From fatique to freedom: How to thive as a sensitive & creative woman‘. In deze workshop deel ik mijn verhaal en mijn belangrijkste inzichten. Ook reik ik je handvaten aan. WAT is jouw echte kracht en HOE kan je vanuit deze kern leven? Ook is er tijd voor vragen, doen we wat lichte beweging en een mooie geleide meditatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marleen Rovekamp is een (yoga) teacher, schrijver en kunstenaar. Haar missie is om hoog gevoelige en creatieve vrouwen die overprikkelt en moe zijn weer te herinneren aan wie ze echt zijn, zodat ze vanuit hun eigen kracht en hart gaan leven en andere mensen kunnen gaan helpen. Bekijk haar website voor meer informatie: www.beingyouroadmap.com.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!