Selecteer een pagina

Van je Hoofd naar je Hart, maar hoe dan?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Van je Hoofd naar je Hart, maar hoe dan?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16995″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vanaf onze geboorte worden we al gevormd tot wie we vandaag de dag zijn. Door onze opvoeding en omgeving creëren we allerlei overtuigingen en patronen. Deze kunnen diep geworteld raken. Zo diep dat je jezelf volledig identificeert met bepaalde overtuigingen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Blokkerende patronen en overtuigingen

Het kan zijn dat bepaalde patronen of overtuigingen je in de weg gaan zitten gedurende je leven. Deze kunnen voor negatieve energie zorgen. Ook kunnen zij zich manifesteren op verschillende plekken, bijvoorbeeld in je werk, in je relatie, in vriendschappen, binnen je familie of in jezelf. Door deze blokkades of negatieve energie kun je niet meer goed bij jouw innerlijke kompas, waardoor het lastig wordt om op basis van gevoel keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes maken gebeurt op basis van je hoofd, rationeel.

[dt_gap height=”8″ /]

Welke signalen ontvang jij van je lichaam?

Als je open en oordeelloos kunt waarnemen, dan is het mogelijk om inzicht te verkrijgen in jouw patronen en overtuigingen. En dus waarnemen wat er daadwerkelijk gebeurt in jouw systeem, want welke signalen geeft je lichaam nou eigenlijk echt?

We negeren vaak of nemen te weinig de tijd om naar de signalen van ons lijf te luisteren. We denderen maar door, zonder ruimte en tijd te maken om te voelen waar ons lijf echt behoefte aan heeft. We zijn niet meer gewend om op dagelijkse basis te vertragen en nemen veel te weinig tijd om alle dagelijkse prikkels te verwerken. Terwijl ons lichaam dé bron is waar alle wijsheid en antwoorden in opgeslagen liggen. Het is ons innerlijk kompas, het kan ons zo goed de weg wijzen!

[dt_gap height=”8″ /]

Egoïstisch of niet egoïstisch genoeg?

Het grootste probleem is niet dat we egoïstisch zijn maar juist dat we niet egoïstisch genoeg zijn. En wat ik daarmee bedoel is dat we niet goed zijn in onze behoeftes, verlangens, onze zorgen op de eerste plaats te zetten. Op het moment dat we gestresst zijn, slapeloze nachten hebben, gefrustreerd zijn, zijn we niet gewend om hier genoeg aandacht aan te geven. Door meer aandacht te besteden aan de signalen van ons lichaam, en hier ook daadwerkelijk naar te luisteren, wordt het steeds vanzelfsprekender om te handelen vanuit ons gevoel. Hieronder vind je drie stappen die je uit je hoofd halen en terug naar je hart brengen.

[dt_gap height=”8″ /]

Stap 1: Vertraag

Om open te kunnen waarnemen betekent het dat je moet leren om meer te vertragen. Dat is nodig om in contact te komen met je lijf en je hart. Er zijn verschillende vormen om meer in contact te komen met jezelf. Om wat voorbeelden te geven, zijn yin yoga, mediteren, wandelen in de natuur of mindfulness mooie manieren om weer in te contact te komen met jezelf. Hoe meer je vertraagt, hoe bewuster je wordt van je lijf en de signalen van je lijf. Raak hier vertrouwd mee, zodat je steeds beter leert voelen.

[dt_gap height=”8″ /]

Stap 2: Tijd

Door meer in contact te staan met je lijf voel je beter wat je energie geeft en wat niet. Je leert beter de signalen via je lijf te herkennen. Dit heeft wel tijd nodig, dus geef jezelf de ruimte om dit steeds beter aan te voelen. Dit leer je niet in een weekje, dit heeft maanden of soms wel jaren nodig. Neem daarom tijd om met regelmaat te vertragen, de yogamat op te zoeken, op het meditatiekussen te gaan zitten of dat bospad regelmatig te bewandelen. Hoe meer tijd je hiervoor neemt, hoe eerder je weer in contact leert komen met je lichaam en je innerlijk kompas.

[dt_gap height=”8″ /]

Stap 3: Vertrouwen en geduld

Om het contact met je lijf en jouw innerlijk weten meer eigen te maken is vertrouwen en geduld erg belangrijk. Dat zal stapje voor stapje gaan en waar je 3 stappen vooruit zet, zal je vervolgens weer een stap terug gaan. Geef dan niet op, vertrouw op het proces, een verandering kost tijd. Vertrouw er vooral op dat de antwoorden allemaal opgeslagen liggen binnen in jou, dit is jouw innerlijk weten, je kompas!

Heb jij het lef om te luisteren naar jouw innerlijke weten, jouw intuïtie? Daar liggen zoveel antwoorden verborgen. Go find them![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waar gaat je hart sneller van kloppen? Wat is jouw moreel kompas?

Het is belangrijk om eerst in verbinding te staan met jezelf, even te vertragen en naar binnen te keren. Vanuit deze verbinding met jezelf ga je aan de slag om jouw diepere drijfveren te vinden. Want jouw moreel kompas wijst niet vanzelf de juiste richting uit, hier is tijd en oefening voor nodig. Lilian Dibbets is personal en business coach en mentor zijn helpt je graag om je in overzichtelijke stappen inzicht te geven in jouw eigen drijfveren en hoe je deze kan inzetten. Ben jij op zoek naar een personal of business coach? Neem een kijkje op Lilian’s website voor haar aanbod: www.liliandibbets.nl

[dt_gap height=”5″ /]

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Volg ons voor dagelijkse inspiratie & spirituele content via Facebook en Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!