Selecteer een pagina

Van hoofd naar harmonie – Ralph Sweet

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Van hoofd naar harmonie – Ralph Sweet” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7514″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Tijdens de vele begeleide visualisatielessen en hypnotherapeutische behandelingen kom ik de volgende zin vaak tegen bij deelnemers en cliënten: ‘Ik zit in mijn hoofd.’ Alleen deze zin al fascineert mij. Het is dan ook interessant om deze zin te ontleden en je vervolgens af te vragen wat en hoe iemand deze zin bedoelt of interpreteert. Lees maar even mee hieronder en misschien is het daarbij voor jezelf ook ‘leuk’ om te voelen wat je hierbij voelt wanneer je de nadruk legt op de woorden met hoofdletters. 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]IK – zit – in – mijn – hoofd
ik – ZIT – in – mijn – hoofd
ik – zit – IN – mijn – hoofd
ik – zit – in – MIJN – hoofd
ik – zit – in – mijn – HOOFD

Zoals vele deelnemers aan de visualisatielessen inmiddels weten, is het zo dat je d.m.v. de combinatie van

1) het ontspannen van je lichaam,

2) het ontspannen van je geest (mind), en

3) het gebruik maken van suggesties, lichamelijke reacties kan ervaren.

Deze lichamelijke reacties kunnen variëren tussen: tintelingen, voelen van een stroom, warmte/koudte, stijfheid/ontspannenheid, drukte/vol-zijn vs. ervaren van ruimte, licht/zwaar voelen, etc. Deze lichamelijke ervaringen zijn vaak een ‘vertaling’ van onze geestelijke-/, emotionele- en/of zielservaringen. Tijdens een visualisatieles met een bepaald thema (zoals ‘loslaten’, ‘innerlijke gids’, ‘chakrahealing’, ‘de vier elementen’, ‘innerlijk kind’) en tijdens hypnotherapiesessies zul je merken dat wanneer je in contact staat met je onderbewuste je juist heel bewust bent van alle lichamelijke, geestelijke, emotionele, en zielservaringen. En dat je hier m.b.v. je verbeeldingskracht in combinatie met suggesties veranderingen in kan aanbrengen.

Dat deze ervaringen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zul je in de meeste gevallen al vrij snel doorhebben. Dit ‘weten’ en voelen dat je hier zelf de regie over kan nemen (lees: hoort te nemen) geeft je al snel het gevoel dat je meer zelfvertrouwen krijgt en je de regie weer (terug) kan nemen in je leven en alle keuzes die er op je pad komen. Wellicht zul je zelfs ervaren dat naarmate je deze regie weer steeds meer ervaart, je ook zult merken dat je leven meer synchroon gaat lopen met alles wat jou dient en helpt jouw zelfverwerkelijking na te streven. Je komt als het ware in een soort ‘flow’, waarbij twijfel en on(zelf)zekerheid steeds minder een factor zal gaan spelen.

Wat dus belangrijk is te begrijpen en te ondervinden, is dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en invloed op elkaar hebben. Visualisaties en hypnotherapie brengen deze drie ‘eenheden’ weer samen, waardoor je op een holistische wijze kunt werken aan genezingsprocessen en overige (innerlijke) transformatieprocessen. Via het lichaam verandert de geest (psyche, emotie, rollen, gedrag, gedachten) mee, en omgekeerd kan het lichaam zich herstellen doordat de geest transformeert/ ervaringen verwerkt. Naast ontspanning van lichaam en geest en het gebruikmaken van suggesties kunnen symbolen en metaforen ook van groot belang zijn in het herstelproces van een mens. Zo heb je vast wel eens uitspraken gehoord als: ‘ik heb veel moeten slikken’, ‘ik ga ergens gebukt onder’, ‘ik draag veel last met me mee’, ‘ik zit in mijn hoofd’ of ‘met lood in mijn schoenen…’. Je kunt je misschien na bovenstaande gelezen te hebben wel voorstellen dat dit interessante zinnen zijn die mensen soms uiten, en waarmee je binnen een visualisatieles, een hypnotherapiesessie of tijdens een workshop ‘Zelfhypnose’ veel mee kan doen, zodat je de harmonie in jezelf weer kan herstellen.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de begeleide visualisatielessen, de workshop ‘Zelfhypnose – de sleutel tot het onderbewuste’ op De Bewustzijn School, en/of evt. hypnotherapie neem dan even de tijd om je aan te melden of in te schrijven hiervoor. Informatie hieromtrent kun je vinden op www.debewustzijnschool.nl en www.sweetharmony.nl. Ook via de Facebook-pagina’s van De Bewustzijn School en Praktijk Sweet Harmony kun je meer informatie vinden over het aanbod en overige mogelijkheden.

Graag tot ziens/spreeks!

Warme groet

 

~ Ralph Sweet ~

Meer diepgang over de harmonische samenwerking van je Body, Mind & Spirit? Doe mee met Meesterschap in Zelfvertrouwen:
www.debewustzijnschool.nl/product/online-programma

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!