Selecteer een pagina

2.05.2017 | Online School

Try this… 5 tips waardoor je to do’s écht doet! – Martine Hilverda

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Try this… 5 tips waardoor je to do’s écht doet! – Martine Hilverda” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5253″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Je kent het vast wel, dat gevoel dat je nog zóveel wilt en moet doen, maar dat je gewoon niet weet waar te beginnen… We moeten, moeten, moeten, zoveel. Veel mensen werken met to do lijstjes. Sterker nog, ik ken mensen om mij heen met hele ‘to do- boekjes’. Eindeloze pagina’s vol opsommingstekens, met van-alles-en-nog-wat. Elke dag komen er nieuwe puntjes bij die ook nog moeten. Je begrijpt, dat boekje raakt steeds voller en de lijsten met opsomming puntjes steeds langer.

[/vc_column_text][vc_column_text]Dit kan vrij stressvol werken. Helemaal wanneer je aan het eind van de dag of week, nog een hele onafgewerkte lijst voor je hebt liggen. Whoops, daar is iets niet helemaal goed gegaan. Anderzijds kunnen to do lijstjes ook heel prettig werken, ze kunnen je helpen om prioriteiten te stellen en geven in een oogopslag helderheid in wat je nog wilt doen. Hoe zorg je er nou voor dat je aan het einde van de dag je doelen hebt gehaald? Zodat je met een goed gevoel aan een relaxte avond kunt beginnen.

Tip 1 – Niets moet

Laat het woordje ‘moeten’ zoveel mogelijk uit je vocabulaire. Je ‘kan’, ‘mag’, ‘zou goed zijn als’, etc, maar ‘moeten’, dat voelt voor mij niet fijn. Het legt er nog meer druk op, dus ik gebruik het liever niet.

Tip 2 – Leeg je hoofd

Schrijf álle taken die je in je hoofd hebt op. Alles wat je nu wilt doen, maar ook later of ooit, gewoon alles! Zorg dat je met een leeg hoofd verder kan.

Tip 3 –  Stel prioriteiten

Wat is op dit moment het belangrijkste voor jou en wat kan wel eventjes wachten? Maak een tijdsplanning. Schrijf dat wat kan wachten ook op, maar niet op je to do lijst. Zo vergeet je het niet en kan je het later op een nieuw lijstje erbij schrijven.

Tip 4 – Check haalbaarheid

Knip de prioriteit als het ‘groot’ is in stukjes. Zo maak je voor jezelf inzichtelijk wat erbij komt kijken om dit doel te behalen. Zorg vooral ook dat het haalbaar blijft. Lukt het om je doel in één keer te halen of doe je vandaag een deel en morgen nog iets? Hoe fijn is het om aan het eind van de dag allemaal vinkjes op je lijstje te hebben staan?!

Tip 5 – Reflecteer

Even checken… werkt dit voor mij? Hoe ziet mijn lijstje er nu uit? Heb ik mijn to do’s gehaald? Gaat er iets mee naar morgen? Maak ook gelijk een lijstje voor de volgende dag. Bedenk waar je mee begint, dan hoef je je daar niet meer over na te denken of je druk te maken.

Probeer dit maar eens. Wie weet werkt het voor jou, net zoals het voor mij werkt. Of misschien heb je een veel betere werkwijze, daar ben ik benieuwd naar. Succes!

Liefs,

~Martine Hilverda~

Mocht je stress ervaren of tegen levensvragen aanlopen waar je graag antwoord op zou willen; plan dan een gratis kennismakingsgesprek met mij voor een ‘Zen Jezelf coach treatment’. Vanuit ontspanning ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën, oplossingen en creativiteit. Ik ondersteun jou daar graag bij. Meer informatie op www.martinehilverda.com of via info@martinehilverda.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related posts
Misschien is dit iets voor jou: 3x mindfulness op je telefoon.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!