Selecteer een pagina

9.02.2022 | blog, Mind Matters

The New You. Fake it ‘till you make it?

Zelfvertrouwen… Let’s be honest. De meeste mensen struggelen hiermee of hebben hiermee gestruggeld. Jammer, want we verdienen het allemaal om vol in onze zelfvertrouwen te shinen.

Some say fake it ‘till you make it. Een tactiek dat bij mij nooit gewerkt heeft. Ikzelf heb ook wel eens vol verwondering gekeken naar mensen die lijken te blinken van zelfvertrouwen. En dat is precies waar het verkeerd ging. The Old Me was naar buiten gericht. Wat zou er gebeuren als je je aandacht naar binnen zou keren? (That’s how you transform the Old You in the New You.)

Let’s visualize

Stel jezelf eens de volgende vragen:
Wat zijn de eigenschappen waar ben jij trots op bent? Misschien ben jij heel zorgzaam. Ben je trots op wat je doet met je werk. Schrijf die eigenschappen eens op voor jezelf. Hoe voelt dat nu je dat lijstje ziet? You are already doing pretty great, right?

Dan beginnen we aan het tweede lijstje. Hierin schrijf je op wat de zelfvertrouwen versie van jou, je New You, is. Wat doet de New You in het leven? Hoe voelt de New You zich? Hoe gedraagt de New You zich? Sluit je ogen en haal eens diep adem. Voel je voeten. En trek een lijntje vanuit je ruggengraat naar de hemel. Nu ga je jouw New You visualiseren. Hoe voelt het om de New You zo bezig te zien? Voel je de liefde voor jezelf door je heen stromen? Hoe voelt het om zo gegrond in the New You te staan?

Let’s break it down

Hoewel een visualisatie van wie je wilt zijn geweldig voelt, kan het best overwhelming zijn om meteen in de diepte te springen om die New You meteen te bereiken. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Breek je ultieme doel eens op in kleine stapjes. Stapjes die je misschien spannend vindt, maar waarvan je weet dat jij ze kunt zetten.

Bijvoorbeeld The New You zou heel graag een wereldreis in z’n eentje maken. Als The Old You het spannend vindt om alleen te zijn, is het logisch dat je niet alles naast je neer laat vallen, dat ticket boekt en vervolgens gewoon gaat. In plaats daarvan, begin eens om in je eentje lekker te lunchen in een café, of ontspannen in een park. Hoe voelt dat? Chill! Ik voel me vrij en onafhankelijk. Yes, wat goed! Bezoek dan eens in je eentje een leuk stadje waar je nog niet geweest bent. Gaat dat goed? Misschien kan je dan een keer in je eentje een weekendje weg. Op deze manier blijf je jezelf op een comfortabele manier uitdagen en groeit je zelfvertrouwen met je mee! Dan opeens lijkt die wereldreis niet zo ver weg meer….

‘Ik’, bedankt!

Transformatie kost tijd en dat is ook het mooie eraan! Want wanneer jij aan jezelf werkt, heb je sowieso al gewonnen. Dan zet je al stapjes vooruit. En deze stapjes mogen gevierd worden! Bedank jezelf voor elk stapje dat je zet. Zo groei jij jouw zelfvertrouwen van binnenuit.

Wil jij je ook graag gegrond voelen in zelfvertrouwen en kan je daar wat hulp bij gebruiken?

Wij helpen je graag op weg! Met onze nieuwe programma ‘Unfolding the New You’ neemt Marieke van Meijeren jou in 5 videolessen met opdrachten mee in verschillende facetten uit jouw leven, zodat je zelf easy aan de slag kan gaan om je zelfvertrouwen te vergroten en jezelf te vestigen in de New You.

Het programma is opgebouwd met opdrachten die bij je blijven, die je in gemak kan toepassen in je dagelijks leven en die direct resultaat opleveren zodat je kan voelen dat zelfvertrouwen een aspect is dat door je heen vloeit en stroomt. Waar jij je op een nieuwe manier in kan gronden.

Doe jij mee?
In Liefde, Joanne Boerema

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!