Selecteer een pagina

24.06.2017 | blog, Online School

The Joy of Missing Out – Roanne van Voorst

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”The Joy of Missing Out – Roanne van Voorst” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5890″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

‘Wat zeg je?’ riep ik nog door de telefoon tegen mijn collega, ‘ik hoor je niet goed, want mijn mobiel begint ineens keihard te trillen.’ Haar antwoord kon ik niet meer verstaan, en plotseling werd het schermpje van mijn telefoon zwart.

Weg bereik met de buitenwereld.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Waterschade, vermoedde ik. Eerder die dag had ik door de keiharde regen gefietst, onderweg naar de zoveelste afspraak. Mijn jas, mijn kleding, mijn ondergoed, en ook mijn telefoon waren drijfnat geworden. En daar kon die laatste dus niet zo goed tegen. Een paar dagen in een bakje rijst kon het vocht uit de telefoon halen, had ik ooit op internet gelezen, maar die techniek werkt niet gegarandeerd, en ik moest er rekening mee houden dat een dure reparatie, of zelfs vervanging van het toestel, nodig zou zijn.

FOMO

Een kapotte smartphone is niet bepaald handig, voor iemand met een eigen bedrijf. Ik gebruik mijn telefoon voor alles: ik bel ermee naar mijn cursisten, ik post er berichten mee op social media, ik overleg per app met zakenpartners en mijn uitgever, ik sla er afspraken in op, en nieuwe ideeën, en vakliteratuur die ik nog moet lezen. Even laaide dus ook de stress op, toen ik naar dat zwarte schermpje van mijn mobiel staarde. Of preciezer, de Fear Of Missing Out. Business, wel te verstaan. Geen telefoon, geen contact met klanten, met followers, met mijn vertaler, met mijn agent. Ik zou niet bereikbaar zijn, ze zouden me berichten sturen en niks terugkrijgen, ik zou ze laten zitten, ik zou ze teleurstellen. FO-freakin’-MO.

Met de kapotte telefoon in mijn hand trok ik mijn jas weer aan, die nog steeds droop van de regen. Mijn mobiel moest ik zo snel mogelijk laten repareren, dacht ik, en in de tussentijd zou ik misschien een oude mobiel van een kennis kunnen lenen, zodat ik in elk geval bereikbaar zou zijn en wat telefonische vergaderingen kon leiden. Maar halverwege de gang stond ik stil. De regendruppels raterden op het dak van mijn appartement, en ik sloot heel even mijn ogen, om ze nog beter te kunnen horen. Ik ademde langzaam in en uit.

Ineens begreep ik wat voor kans me hier werd aangereikt: de Joy of Missing Out.

JOMO

Al weken was ik zo druk met het regelen van allerlei kleine dingetjes die voor mijn bedrijf gedaan moesten worden, dat ik tijd tekort kwam voor de zaken die langdurige focus en aandacht behoeven. Telkens ging het updaten van mijn website vóór op het creatieve denkproces dat vereist is voor het schrijven van mijn nieuwe roman. En de constante stroom aan appjes en Skype-calls die elke dag op mijn mobiel binnenkwamen, haalden me uit de diepe concentratie die ik nodig heb om de vertaling van mijn andere boek precies zo te krijgen, als ik haar wil hebben.

En hier diende zich ineens de perfecte, lange, stille dag aan. De signalen waren overduidelijk. Buiten regende het te hard om een hand voor ogen te kunnen zien; binnen zorgde mijn defecte mobiel ervoor dat ik niet zou worden geconfronteerd met afleidingen. Vandaag was geen dag voor contact met de buitenwereld. Vandaag was een dag om naar binnen te keren.

Op date met mezelf

Ik trok mijn natte jas uit, en een warme, droge trui aan. Ik zette thee. Ik begon me op de komende uren te verheugen, waarop ik uren ongeconcentreerd in mijn eigen huiskamer zou kunnen werken. Ik zou schrijven aan mijn lange tafel, en nadenken terwijl ik in bad zat. Ik zou een lekker, maar simpel avondmaal voor mezelf maken met restjes uit de koelkast, en de avond gebruiken om te tekenen, nieuwe plannen te maken, en te lezen in inspirerende boeken. Mijn buik kriebelde, alsof ik een afspraakje had met een nieuwe geliefde – en in zekere zin was dat natuurlijk ook zo. Ik had een afspraak met mijn eigen creativiteit, met mijn diepere drijfveren. Ik had een date met mij.

Die reparatie kwam later wel. En over eventuele bellers en appers besloot ik me geen zorgen te maken. Over een paar dagen zou ik contact met ze opnemen, en dan had ik het perfecte excuus waarom ik wat later reageerde, dan normaal: ‘sorry, zou ik zeggen, ‘ik lag in bad, en mijn telefoon in een bakje rijst.’

Wil jij ook leren leven naar je verlangens, en niet meer naar je angsten? Roanne geeft cursussen in dapper(der) worden en angst overwinnen. Kijk voor meer informatie op www.fearlesslyfearful.com en schrijf je in voor Roanne’s maandelijkse nieuwsbrief vol gratis inspiratie, of neem contact op met De Bewustzijn School.

~Roanne van Voorst~

 [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: Waarom je angst overwinnen niet zo glamorous is, als je nu denkt – en hoe het wél voelt (hint: pretty damn good).

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!