Selecteer een pagina

14.07.2017 | blog, Online School

The Belgian Identity – Fien Kestelyn

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”The Belgian Identity – Fien Kestelyn” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5475″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Al een paar weken hing iets als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Ik moest de locatie van mijn iTunes account veranderen naar de VS. Alle apps die niet beschikbaar waren in Amerika zouden dan van mijn telefoon verdwijnen. Het voelde alsof ik definitief uit Europa werd gezet.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Bij een ander voorval brak bij mij voor de tweede keer deze week het zweet uit. Ik realiseerde me dat ik tijdens het zoeken van een restaurant via Google Maps Engels tegen mezelf aan het praten was. Ik voelde me op slag ellendig. Alsof mijn identiteit zou afhangen van het al dan niet spreken van de Nederlandse taal. Mijn accent was na 3 jaar in Nederland al een dingetje geworden met eerst de glimlach en daarna het obligatoire komt u uit België? maar ik had nooit gedacht dat mijn hele persoonlijkheid zou afhangen van het al dan niet beheersen van de Nederlands taal.

De laatste weken merk ik dat ik me nogal vastklamp aan gewoontes uit mijn thuisland. Nog steeds luister ik het grootste deel van de dag naar Studio Brussel en met het uur verschil levert dat soms een grappige disconnect op. IJs gebruik ik alleen in een cocktail wat in contrast staat met Amerikanen die de hele dag door rondlopen met plastieken bekers vol ijsgekoelde drankjes. Als ik mezelf Engels hoor spreken is mijn accent een rare mix geworden wat meer en meer een op een Franse tongval is gaan lijken. En dan heb je het azertytoetsenbord natuurlijk. Zou ik minder Fien zijn met een Amerikaans accent, qwertytoetsenbord al ijskoude drankjes slurpend? Waarschijnlijk niet. Ik denk dat ik eigenlijk bang ben dat ik er dan niet meer bijhoor als ik geen echte Belg meer ben. Ik kan het ook zien als een situatie die vooral veel mogelijkheden met zich meebrengt. Voor de eerste keer kan ik echt los zijn van nationaliteit, familie of vrienden. Ik kan eigenlijk doen wat ik wil. Die Amerikanen weten toch niet of dat typisch Europees of Belgisch of West-Vlaams is. Voor de eerste keer kan ik gewoon Fien zijn en dat klinkt zo slecht nog niet.

~Fien Kestelyn~

 [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: In the (time) zone.

Ben je benieuwd wat De Bewustzijn School voor jou kan betekenen?
Boek dan vrijblijvend een persoonlijk intakegesprek bij één van onze coaches.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!