Selecteer een pagina

22.02.2016 | Online School

Teacher Mattie: Licht noch donker

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Teacher Mattie: Licht noch donker” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1381″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wekelijks vragen we onze teachers om een blog te schrijven over hun eigen onderwerp. Zo kunnen we dieper ingaan op bijvoorbeeld meditatie, mindfulness, yoga of creatieve bewustwording. Mattie is teacher bij De Bewustzijn School en geeft op vrijdag (11.00–13.00) zijn ‘Creatieve Bewustwording’. Mattie vertelt:

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]Ik lig plat op mijn rug in het logeerbed. Weggevlucht van een meer dan snurkende sjaak…. Ik kijk naar buiten en zie de contouren van de kale bomen. Het is noch licht, noch donker. Geen idee van de tijd. Het raam staat wagenwijd open toegang verschaffend tot de bulderende wind. Ik laat me meevoeren in het komen en gaan als golven in een oceaan….

Ik lig al dagen op de bank…..mij verdrinkend in een buik die geen rust kent. Pijnstillers helpen niet…. Af en toe zorgen makend maar meestal niet. Gaten in dagen slapend….
De golven komen en gaan. Het geluid zwelt aan, zwelt aan, zwelt aan …. En voert me mee naar mijn buikgebied. Ik heb geen contouren. Het is als een universum zonder licht….ik ben overal tegelijk. Buiten buldert de wind, de golven zwellen aan en slaan om in mijn buik en rollen alle kanten op…. Heel in de verte, vaag iets v groei,transformatie? Ik glijd weg….naar overal en nergens. “Ootmoediging  ” gonst rond en leidt mij het derde chakra in…. Welwillendheid, het luikende oog van een paard, nederig , zacht maar oh zo krachtig…. Verdwijnend in een lijnenspel v bloemen. Het regent buiten en het regent in mij.  De tranen van de regen spoelen door mij heen. Een gouden regen….Het universum krijgt licht. Hier en daar verschijnen er sterren aan de horizon…..

Ik doe mijn ogen open en zie de contouren van de bomen. Het is nog licht noch donker. De wind buldert als golven in de oceaan. Ik laat me meevoeren  ver weg van hier…..

Ik doe mijn ogen open…. Het is licht. Ik zie de kale bomen en de vogels begroeten mij uitbundig met hun zang….. Af en toe probeert de wind op te zwellen als golven die dan toch weer vervlakken overstemd door gekwetter in vele toonaarden….
Ik lig plat op mijn rug in het logeerbed en adem heel bewust de frisse zingende buitenlucht in….. En voel….Yes, Ik ben er weer!!!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

De Bewustzijn School is een rustige plek midden in de Pijp in Amsterdam waar je lessen kunt volgen op het gebied van Body, Mind en Soul. In de maand Februari krijg je van ons een intake gesprek cadeau. Mail om dit te reserveren naar info@debewustzijnschool.nl.

Mattie geeft op vrijdag (11.30 – 13.00) haar les ‘Creatieve Bewustwording’. Haar eigen werk kan je zien op:  http://www.innerzense.nl.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!