Selecteer een pagina

21.07.2016 | Online School

Teacher Ernestine : The Call of the Soul – Overvloed

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Teacher Ernestine : The Call of the Soul – Overvloed” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2584″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

‘The Call of the Soul’; een overdenking ter inspiratie vanuit haar eigen ervaring. Dit keer met het onderwerp: ‘Overvloed’.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]

Overvloed

Zo’n term waar vaak over gesproken wordt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling & spiritualiteit. Om overvloed te ervaren zul je er, zoals bij veel dingen in het leven, eerst in moeten geloven, dan ga je zien dat het er is. Alles is immers perceptie, er is geen objectieve waarheid. Als ik in mijn leven net iets meer focus op wat ik nog niet heb, de training die ik nog niet gedaan heb en de hoeveelheid geld die ik nog niet verdien, ervaar ik bijzonder weinig overvloed. Zodra ik weer kijk naar wat er wel is, zoals de zon op mijn gezicht, veel liefdevolle relaties, een huis met verwarming en eten in de ijskast, ervaar ik heel veel overvloed. Alles is perceptie. Dus wat is de truc om die overvloed te ervaren?

Zelfliefde

Liefde als basishouding. En dan de liefde voor jezelf. Het klinkt vaak zo weeïg, maar toch ervaar ik steeds duidelijker hoe fundamenteel dit is. Hoe beter ik namelijk in staat ben mijzelf te accepteren, met alles wat ik ben, zowel de kanten waar ik trots op ben, als mijn ontwikkelpunten en beperkende overtuigingen, hoe meer ik in staat ben mijzelf te geven wat ik zo makkelijk aan anderen kan geven. En hoe meer ik dit aan mezelf geef, hoe meer ik aan anderen te geven heb. Het is een ongoing flow, een cyclus, een uitwisseling van geven & ontvangen. Je kunt niet geven, wat er niet is. En het mooie is dat je hier dus niemand anders voor nodig hebt! Een warm hart is het enige dat je werkelijk nodig hebt en dat kun je aan jezelf geven. Want heb jij je weleens afgevraagd of je jezelf werkelijk zoveel geeft, als je die ander tegenover je geeft? Vooral vrouwen zijn zo goed in elkaar empathisch ondersteunen en de ander ruimhartig laten zijn wie hij/zij is, terwijl we voor onszelf vaak hele hoge standaarden hebben. We meten met twee maten, maar als je jezelf werkelijk lief hebt, stroomt er overvloed door je lichaam, waardoor je perceptie op de wereld verandert en je overal overvloed ziet.

Mijn wens voor jou deze maand is dat je jezelf gaat behandelen zoals je die ander al lang behandelt: met net zoveel liefde, begrip en zelfspot, accepterend:

‘ je bent wie je bent en je bent te gek!’ Punt.

 

Looking for a friendly reminder dat ook jíj te gek bent?! Kom eens naar Stadsverlichting op woensdagavond om 20.45 uur bij De Bewustzijn School.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De Bewustzijn School is een rustige plek midden in de Pijp in Amsterdam waar je lessen kunt volgen op het gebied van Body, Mind en Spirit.  Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar er ongedwongen gecreëerd wordt. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!