11.05.2016 | Online School

Teacher Desirée: Wat ben ik Leuk!

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Teacher Desirée: Wat ben ik leuk!” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”782″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Deze week legt teacher Desiree uit dat onze identiteit gebaseerd is op overtuigingen als we de verbinding met het onbevangen, speelse kind in ons kwijtraken. Maar hoe komen we weer in verbinding met onszelf en dus ons innerlijke kind?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text]“Weet je nog mam, toen ik 7 jaar was en communie zou doen. Jij, papa en ik hadden een hele middag door de stad gelopen en ik had een prachtig wit jurkje van jullie gekregen. Ik kon niet wachten om het aan te trekken, was hieper nerveus voor de grote dag en dolblij dat ik in zo’n mooi jurkje deze dag zou beleven. Enthousiast liep ik naar de buurvrouw en vertelde over de heerlijke middag die ik samen met jullie gehad had en hoe mooi ik er uit zo zien op deze feestelijke dag. Tot in detail kreeg zij te horen hoe het jurkje er uit zag, van mooi wit kant en extra speciaal ; ik zou het bloemstukje dragen dat jij als bruid in je haar had gehad. Ik stroomde over van geluk . Aan tafel werden ook mijn broer en zusje deelgenoot van mijn enthousiasme, ik praatte maar door.

Totdat jij tegen mij zei: ‘Je moet niet iedereen vertellen hoe je jurkje er uit ziet, dat zien ze op de dag zelf wel. Anders brengen we het terug””.

Ik viel stil… En bleef stil. Ik ging steeds minder vertellen. Werd onzeker omdat ik helemaal die afspraken niet kende, de regels die er blijkbaar bleken te zijn en waar ik mij niet aan hield. Erger nog , er bleek straf op te staan. En welk kind wil er nou straf?

Het blije, spontane kind ging zich aanpassen. Ging zich bij dingen die zij wilde vertellen afvragen of het eigenlijk wel mocht. Had regelmatig last van een schuldgevoel, omdat het misschien toch teveel verteld had op een onbewaakt ogenblik en ging denken voor de ander. Vindt die ander het goed of niet wat ik doe?

Door de overtuiging van de ander, in dit geval mijn moeder, raak je de verbinding met jouw onbevangen, speelse kind kwijt. En juist dit deel in jou is zo belangrijk om de magie van het leven te ervaren, te vertrouwen, te leven vanuit jouw hart en mee te gaan in de stroom. In datgene wat het leven voor jou in petto heeft.

Bewustwording leerde mij dat dit maar één ervaring is geweest en dat er veel meer gebeurtenissen waren die zorgde dat ik mij ging aanpassen. Dat ik mijn speelse kind ging negeren en in de overleving ging. Ik ben dankbaar voor dit inzicht en vooral voor mijn moeder die het gesprek hierover met mij aanging en zich ook bewust werd van overtuigingen en regeltjes die zij zichzelf eigen had gemaakt.

Ik ging bij mijzelf naar binnen en ontmoette daar het enthousiaste meisje, ik nam haar bij mij, liet haar vertellen, waardoor zij vanuit het donker weer in het licht durfde te gaan staan.

En dat is fijn, want in het licht stroomt het- de liefde, het vertrouwen, de magie, de vreugde, de overvloed, het enthousiasme, de creativiteit.

Tijdens de lessen Zelfliefde op maandagmiddag, maak jij door de visualisaties en oefeningen die ik geef weer verbinding met jouw speelse, onbevangen kind. Hij of zij mag weer naar voren komen en in het licht gaan staan. JIJ mag naar voren komen en in het licht gaan staan!

In de lessen zie ik het verdriet als dit kind zich na lange tijd weer laat zien, maar ook een enorme opluchting en blijdschap dat hij of zij er nog is. Ik ken hem of haar nog! Wat was ik leuk zoals ik in de bomen klauterde, in het zwembad sprong, tikkertje speelde, danste door de kamer in zelfbedachte creaties. Wat was ik vrij! En dat ben je nog steeds. Je hoeft alleen maar de verbinding te maken met dit deel in jou. Het weer te her-inneren.

In Liefde

Desirée[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.

Desirée geeft op maandag (11.45–13.45) haar les ‘Zelfliefde’ en op donderdag (18.30–20.00) ‘Liefde voor jezelf en de ander’. Haar eigen werk kan je zien op: www.happy2dee.nl.
Desirée geeft naast de lessen op De Bewustzijn School, ook individuele- en gezinsbegeleiding en inspirerende workshops in haar eigen praktijk Happy2dee. Bewustwording over wie jij in wezen bent is de basis van haar manier van werken. Door liefdevol aanwezig te zijn vanuit haar hart, biedt zij veiligheid en vertrouwen om jouw verhaal te laten horen.

Haar begeleiding is gebaseerd op haar eigen ervaringen met trauma- en rouwverwerking, een Bijna Doodervaring die zij als puber had , de antwoorden die zij krijgt over het leven tijdens Ayahuasca ceremeonies en de kennis die zij op deed tijdens haar opleiding voor Kinder-en Jeugdtherapeut, Innerchild werk, Familie-opstellingen en Systemisch werken, Hechting, Liefdevol Communiceren, Mayawijsheid en de Tzolkinkalender.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]