Selecteer een pagina

15.04.2021 | Soul searching

SYNCHRONICITIES | Wanneer toeval geen toeval is

Synchroniciteit is een altijd aanwezige realiteit, voor hen die ogen hebben en zien. – Carl Jung

We zijn geprogrammeerd om te geloven dat samenhangende gebeurtenissen toeval zijn. Maar is dat wel zo? Wat als het Universum jou tekens stuurt die jou helpen richting te geven. En toevalligheden toch geen toevalligheden blijken te zijn.

Herken jij het dat wanneer je denkt aan een vriendin en daar gaat je telefoon, je vriendin belt. Of je bent toe aan een nieuwe baan en dan krijg je via LinkedIn een berichtje van een bedrijf die jouw profiel voorbij zag komen en dacht dat jij perfect bij hun zou passen…

Psycholoog Carl Jung noemde deze ‘toevalligheden’ synchroniciteit. Hij schrijft over een patiënt die droomde over een scarabee (een soort mestkever die veel voorkomt in Egypte). En precies wanneer hij wakker wordt, vliegt er een zeldzame kever die leek op de scarabee zijn kamer in. Toevallig… toch? Volgens Jung niet! Juist omdat er geen logische verklaring bestaat tussen de droom en de fysieke kever, geloofde Jung dat synchroniciteit een plan is van het universum. Een plan dat voor ons betekenisvol is. Voor Jung is synchroniciteit een samenloop van twee gebeurtenissen die vrijwel tegelijkertijd plaatsvinden.

Synchroniciteiten zijn de richtingaanwijzers van het Universum. De betekenis van een synchroniciteit kan per persoon verschillen, het gaat erom welke betekenis JIJ eraan geeft. Het kan zijn dat het Universum jou zo laat weten dat jij op het juiste pad bent of jou een duwtje in de rug geeft. Hou je ogen open en voel… Wat wil het Universum mij vertellen? Welke thema’s herhalen zich? Zegt dat iets over mijn zielsmissie?

Het Universum gebruikt ook vaak getallen om jouw aandacht te trekken of om je wat duidelijk te maken. Kijk jij ook altijd net op de klok om 11:11? Je rekent af en het bedrag komt precies uit op €22,22. Dan loop je de winkel uit en je ziet een auto voorbij rijden met 2222 op het nummerbord. Toeval? Kan. Maar hoe vaak kan iets nog toeval zijn? Galileo Galilei schreef in zijn werk “De proefnemer” dat het Universum als een boek is dat permanent voor onze ogen ligt, maar waarvan we eerst haar taal en symbolen moeten leren begrijpen. En de taal van het Universum is o.a. getallen. Elk getal heeft zijn eigen betekenis en frequentie.

Nu denk je misschien “Dit is allemaal leuk, maar wanneer weet ik dat iets een synchroniciteit is?” Your intuition is the key! Wees nieuwsgierig en kijk om je heen. Je intuïtie zal je vertellen of iets ‘toeval’ is of meer. Wanneer jij leert te luisteren naar de stem van je Ziel kom je in alignment met jezelf en het Universum. Wanneer je in harmonie raakt met het Universum, kom je in een flow terecht waarin je de taal herkent die het Universum tegen jou spreekt. Je zult patronen leren herkennen en weten welke betekenis je een synchroniciteit moet geven. En vertrouw dat het Universum jou helpt om jou op jouw unieke pad te brengen.

Jij bent geboren met een reden. En het Universum spant samen om jou op jouw unieke pad te brengen; jouw zielsmissie. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft een betekenis.

Let’s bring the magic on!

Zo boven, zo beneden
En wat boven is, is gelijk beneden
zodat het wonder van het Ene zich kan voltrekken

– Hermes Trismegistus

In Liefde,

Joanne Boerema

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!