Selecteer een pagina

Swami Purnachaitanya

“The more you stop running behind things, and the more you start being who you are, and being happy and content with that, the more beautiful you become. Your presence itself becomes a blessing to others.”

COMING SOON

The New Beginning

De Nederlandse Alex begon als normale student in Leiden en werd vervolgens een Swami, een monnik, in India. Door zijn bijzondere levensverhaal is Swami Purnachaitanya een unieke brug tussen Oost en West geworden.
Swami Purnachaitanya is een auteur, spreker en spirituele gids voor velen over de hele wereld. Hij is een veelgevraagd docent yoga, meditatie en mantra’s, en een boeiende verhalenverteller, die het leven van mensen van alle achtergronden heeft getransformeerd met zijn unieke vermogen om diepe oude wijsheid te ontcijferen en deze met eenvoud over te brengen, waardoor het praktisch toepasbaar is in het moderne leven.
Swami Purnachaitanya werd in Nederland geboren als zoon van een Nederlandse vader en een Indiase moeder, die een centrale rol speelden in het bij hem aanwakkeren van een grote interesse in de spirituele technieken, culturen en filosofieën van het Oosten. Dit bracht hem ertoe een uitgebreid scala aan oosterse krijgskunsten te beoefenen.

Het beslissende moment in zijn leven kwam op zestienjarige leeftijd, toen hij Sri Sri Ravi Shankar ontmoette, in wie hij zijn spiritueel leraar herkende. Sri Sri Ravi Shankar is een wereldberoemde vredesambassadeur, humanitaire en spirituele leider, en is de oprichter van een van de grootste op vrijwilligers gebaseerde humanitaire non-profitorganisaties ter wereld, The Art of Living. Swami Purnachaitanya raakte geïnspireerd om zich te verdiepen in de oude Vedische tradities, wat hem ertoe bracht zijn reis te beginnen om de aard van de realiteit en ons bewustzijn te begrijpen.

Na het afronden van zijn universitaire studie Indologie met een specialisatie in Sanskriet, verliet hij Nederland en verhuisde naar het Art of Living International Centre in Bangalore, India om de Vedische kennis, rituelen en het reciteren van mantra’s en Vedische hymnen zich eigen te maken. Hij ontving zijn titel (swami, monnik) als erkenning van zijn hoge bewustzijnsstaat en toewijding om zijn leven te wijden aan het dienen van anderen. Purnachaitanya is de naam die hem door zijn Meester is gegeven, wat betekent hij wiens bewustzijn (chaitanya) volledig tot bloei is gekomen (purna).

Swami Purnachaitanya is op het moment een Director of Programs van The Art of Living, waar hij een groot aantal persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s geeft en verschillende ontwikkelingsprojecten in India en Afrika overziet. Hij heeft ook Sri Sri Ravi Shankar en The Art of Living vertegenwoordigd op verschillende nationale en internationale fora, seminars en conferenties. Daarnaast is hij een Senior Teacher Trainer van de Sri Sri School of Yoga en staat hij bekend om zijn vaardigheid in het lesgeven in deze stijl van yoga, die een evenwichtige en grondige discipline van asanas, ademhalingstechnieken, meditatie en wijsheid van de geschriften van yoga combineert.

In de afgelopen 15 jaar heeft hij veel gereisd in Azië, Afrika en Europa, waar hij een groot aantal programma’s heeft gegeven in meer dan 20 landen. Hij heeft verschillende onderwijs-, bedrijfs- en overheidsinstellingen toegesproken en speciale workshops en masterclasses gegeven voor topmanagers van toonaangevende bedrijven zoals Boston Consulting Group (BCG), Barclays, en Microsoft. Zijn boek Looking Inward: Meditating to Survive in a Changing World is in juni 2021 door Penguin Random House in India gepubliceert en is nu al een bestseller. Het boek zal in 2022 in veel andere landen en talen worden uitgegeven.

Wereldwijd helpt Swami Purnachaitanya mensen door middel van yoga en meditatie om stress te verminderen en hun innerlijke geluk weer te vinden. Hij zet zich in om de schat van oude kennis, en de vrede, vreugde en volheid die hij in zijn leven heeft gevonden met honderdduizenden mensen te blijven delen.

www.swamipurnachaitanya.com

“Swami Purnachaitanya’s lessen hielpen me van mijn beklemmende gedachten af te komen en stelde me in staat vrede in mijzelf te ontdekken.”
Nathan Mersereau

CEO & President, Planning Alternatives

“Swamiji is de typische yogi. Hij is een begenadigd leraar die abstracte kennis uit oude Indiase geschriften vereenvoudigt tot simpele dagelijkse do’s & don’ts.”
Rajiv Kaul

Advisor & Former President, The Leela Palaces, Hotels and Resorts

“Heel veel mensen zoeken naar geluk. Meestal geldt: hoe harder je zoekt, des te minder je vindt. Swami Purnachaitanya draait het in zijn boek Looking Inward om: laat je leven een uitdrukking zijn van geluk. Als je dat zo leest, denk je misschien: tja, hoe dan? Het antwoord is meditatie. Door middel van persoonlijke verhalen, oefeningen in ‘moeiteloze meditatie’ en mooie sutra’s vol wijsheden vertelt hij hoe je rust kunt vinden in jezelf, ongeacht wat er om je heen gebeurt. Ook legt hij haarfijn het verschil uit tussen meditatie en mindfulness. Een parel voor in je boekenkast.”
Yoga Magazine

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!