The Dutch Monk: Swami Purnachaitanya

“Hoe meer je stopt met achter dingen aan te rennen, en hoe meer je begint te zijn wie je bent, hoe gelukkiger en mooier je wordt. Je aanwezigheid wordt een zegen voor anderen.”

COMING SOON

The New Beginning

Ontmoet The Dutch Monk: Swami Purnachaitanya

Swami Purnachaitanya is een auteur, spreker en spirituele gids voor velen over de hele wereld. Hij is internationaal een veelgevraagd yoga, breathwork, mantras en meditatie expert. Hij transformeert het leven van mensen van alle achtergronden met zijn unieke vermogen om diepe oude wijsheid te ontcijferen en deze met eenvoud over te brengen, waardoor het praktisch toepasbaar is in het moderne leven.

Anders dan zijn naam doet vermoeden is Swami Purnachaitanya wel degelijk Nederlands. Hij werd als Alexander Luthra geboren in Leiden, als zoon van een Nederlandse vader en Indiase moeder. Op zijn 16e ontmoette hij tijdens een lezing in Amsterdam spiritueel leider Gurudev Sri Sri Ravi Shanker, grondlegger van de Art of Living beweging. Het werd een keerpunt in zijn leven. Hij besloot zijn leven in dienst te stellen van het grotere goed, van diepe wijsheid en dienstbaarheid aan de wereld. Na zijn studie reisde hij naar India om vrijwilligerswerk te doen en zich meer te verdiepen in de eeuwenoude Indiase wijsheid en tradities. Sri Sri Ravi Shankar gaf hem een aantal jaren later de titel van Swami, een monnik van de Vedische traditie, en de naam Purnachaitanya, ‘hij van wie het bewustzijn tot volle bloei is gekomen’. Sindsdien geeft Swami over de hele wereld cursussen, lezingen en trainingen in yoga, meditatie, ademhaling en Vedische wijsheid.

Door zijn bijzondere levensverhaal is Swami Purnachaitanya een unieke brug tussen Oost en West geworden.

 

Masterclass Power of the Life Force: Prana, Chakras en de kracht van Meditatie

Een unieke praktische masterclass met Swami Purnachaitanya waar je leert hoe je de kwaliteit en kwantiteit van Prana, de subtiele levensenergie, in je dagelijks leven kan verhogen. Dit kan bijdragen in verschillende aspecten van je leven, zoals de kwaliteit van jouw rust, gezondheid, focus en productiviteit, en ook hoe je je meer verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen. Je leert meer over wat Prana is, wat Chakras zijn en hoe de eeuwenoude kennis en technieken van Yoga je kunnen helpen deze meer te ontwikkelen en je daardoor ook makkelijker en dieper kan mediteren.

Swami Purnachaitanya zal je inzicht geven in de subtiele connectie tussen ons fysieke lichaam, ons energetische lichaam en de subtiele aspecten van onze gedachten, emoties en ons bewustzijn. Hij deelt ook waardevolle inzichten hoe technieken als pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie gebruikt kunnen worden om de kwaliteit van onze gedachten, emoties en algehele gezondheid te verbeteren. Tenslotte zal hij je een simpele maar krachtige ademhalingstechniek en een speciale meditatie voor alle Chakras leren.

Deze masterclass is een unieke kans om te ervaren wat meditatie voor je kan betekenen, en om de rust, vrede en liefde te ervaren die je eigen natuur zijn, of je nou een beginner bent, of al jaren mediteert.

www.swamipurnachaitanya.com

Swami Purnachaitanya’s lessen hielpen me van mijn beklemmende gedachten af te komen en stelde me in staat vrede in mijzelf te ontdekken.

~ Nathan Mersereau, CEO & President, Planning Alternatives

Swamiji is de typische yogi. Hij is een begenadigd leraar die abstracte kennis uit oude Indiase geschriften vereenvoudigt tot simpele dagelijkse do’s & dont’s.

~ Rajiv Kaul, Advisor & Former President, The Leela Palaces, Hotels and Resorts

Heel veel mensen zoeken naar geluk. Meestal geldt: hoe harder je zoekt, des te minder je vindt. Swami Purnachaitanya draait het in zijn boek ‘Vind je innerlijke kracht’ om: laat je leven een uitdrukking zijn van geluk. Als je dat zo leest, denk je misschien: tja, hoe dan? Het antwoord is meditatie. Door middel van persoonlijke verhalen, oefeningen in ‘moeiteloze meditatie’ en mooie sutra’s vol wijsheden vertelt hij hoe je rust kunt vinden in jezelf, ongeacht wat er om je heen gebeurt. Ook legt hij haarfijn het verschil uit tussen meditatie en mindfulness. Een parel voor in je boekenkast.

~ Yoga Magazine

Yoga Magazine