Selecteer een pagina

18.04.2018 | Online School

Hoe je snel stressvolle momenten kan opvangen

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Hoe je snel stressvolle momenten kan opvangen” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8406″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hoe fijn zou het zijn als je ontspanning en inspiratie kan vinden in gestresste situatie, voorbij aan alle twijfel, voorbij aan zelf-sabotage, voorbij aan onzekerheid? Dat klinkt wel een beetje te mooi om waar te zijn, denk je nu misschien, maar ik weet uit ervaring dat het kan. Gebruik maken van de juiste tools, de juiste mindset, veel vallen en opstaan en een heldere focus. Het kan hopeloos lijken, maar dat is het niet. We kunnen het leren.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Er zijn verschillende tools die heel direct en krachtig werken, zoals bijvoorbeeld: The Work van Byron Katie, Ho’o Pono Pono (oude hawaiiaanse healingmethode), knuffelen, de MIR-methode en Tapping.  Allemaal methoden om innerlijke vrede en inspiratie uit te nodigen in stressvolle situaties. Ik pas ze toe in mijn één op één coachings en op de bewustzijnschool in de Zelfliefde lessen.

Vandaag wil ik iets vertellen over Tapping.

EFT (Tapping) is de afkorting voor Emotional Freedom Techniek, een techniek gebaseerd op de duizenden jaren oude Acupressuur gecombineerd met moderne psychologie. In de jaren 80 geintroduceert door Gary Graig.

Het is een prachtige methode die vaak heel snel en goed werkt bij tal van (emotionele) klachten zoals, angst, woede, verdriet, nare herinneringen etc. Door op bepaalde punten te kloppen terwijl je een zinnetje uitspreekt bevrijdt je jezelf op verschillende niveaus van deze blokkades. Het ontkoppelt emoties die verbonden zijn aan pijnlijke herinneringen die deze veroorzaken. Het is een veelgebruikte tool van psychologen, coaches en therapeuten. Doordat het relatief makkelijk te leren is, is het ook een uitstekende zelfhulpmethode.

Ik heb nu al vele malen gezien hoe het kan werken… Een clïent met een schrijfblokkade kon na 10 minuten tappen alweer volop schrijven (en nog steeds), een vriendin met jaloerse aanvallen ervaarde verlichting en kon daardoor nieuwe keuzes maken. De voorbeelden te vinden op internet zijn legio, doorbraken in succes, gewichtsverlies, innerlijke vrede,  pijnverlichting, stressverlichting, zelfvertrouwenen vele andere zaken. Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking en het effect van tapping. Onder andere door hersenscans die grote verbetering toonde na een aantal tapping-sessies en door cortisol (stresshormonen) metingen.  Het cortisol niveau daalt spectaculair na een paar rondjes tapping.

Het Tapping basisrecept

1. Scoor het probleem of de klacht (op een schaal van 0-10, waar 0 niets is en 10 heel erg).

2. SET-UP: het karatepunt bekloppen of wrijven op de zere plek en de volgende zin hardop zeggen: Ook al heb ik [probleem}, ik accepteer mezelf volledig en diepgaand.

3. SEQUENCE: Klop 5-7 keer op elk van de 7 EFT kloppunten terwijl je aan het probleem hardop herhaalt met een samenvattend woord of zinnetje. (let op: ongeveer 5-7 keer kloppen, je hoeft niet te tellen want het is belangrijk dat je je op het probleem concentreert)

4. Diepe ademhaling (paar keer) om de integratie te bevorderen

 

Kortom, Tapping  is bewustwording, opruimen en loslaten, zodat jij weer jouw leven kunt leven zoals het bedoeld is. Thuiskomen bij jezelf, lekker in je vel en in je lichaam, waardoor niets jou nog in de weg kan staan om te doen wat jij wilt en waar jij je goed bij voelt. Tapping is bevrijding.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nieuwsgierig geworden?
Je kunt naar de Zelfliefde in actie – les op de bewustzijnschool komen of één op één boeken met Suvana.

In de zelfliefde in actie les werken we afwisselend met Tapping, The Work van Byron Katie, de MIR methode of de Ho’o pono pono. Als je speciaal komt voor de Tapping is het fijn dat je het even aangeeft, misschien kan ik het programma een beetje aanpassen.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!