Selecteer een pagina

25.09.2017 | blog, Online School

Stress relief tips – Martine Hilverda

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”5 Things to try at home, Stress relief – Martine Hilverda” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6835″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Martine Hilverda werkt als holistisch coach en yogateacher in Amsterdam. Ze deelt met jou graag haar tips voor een relaxt en gelukkig leven! 

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Voor mij is het niet altijd vanzelfsprekend geweest om mijzelf relaxt en gelukkig te voelen. Zo’n 12 jaar geleden leefde ik een lange tijd op het randje van overspannenheid. Ik was zwaar oververmoeid en had nergens meer zin in.
In die periode heb ik tijdens een coachtraject veel geleerd, over mijzelf, mijn familie, eigen gedragingen/gedachtepatronen en vooral geleerd om mijn grenzen aan te voelen en aan te geven. Het klinkt cliché, maar ik heb die periode hard nodig gehad, nog steeds heb ik profijt van wat ik destijds geleerd heb.

Het belangrijkste wat ik heb ervaren in deze periode, is dat ik beter voel hoe het met mij gaat en wat ik nodig heb. Destijds zat ik meer in mijn hoofd, te piekeren, altijd maar die gedachtes. Ik dàcht te weten wat ik wilde of nodig had. Nou, dat pakte dus niet zo goed uit.

Hoe doe ik dat nu? Hoe zorg ik ervoor dat ik mij nooit meer zo ga voelen als toen… Voor mij werken de onderstaande tips, misschien voor jou ook, of juist helemaal niet. Je kunt het eens proberen, wie weet!

  1. Tijd voor jezelf maken. Met stip op 1! Ik zet elke week meerdere kruizen in mijn agenda. Op dat moment plan ik niets en hoef ik dus ook even niets. Op het moment zelf bepaal ik of ik zin heb om iets te gaan doen of dat ik gewoon even helemaal niets doe.
  2. Mini breaks. Wellicht werk jij net als ik met to do lijstjes. Probeer eens om na elk punt wat je af kunt vinken even helemaal niets te doen. Ga even naar    buiten, drink rustig een kopje thee of geniet in alle rust van iets lekkers. Hierna kan je met nieuwe energie een volgend punt afwerken.
  3. Yoga. Het volgen van een yogales is voor mij iets magisch, totaal ontspannen en in een soort afterglow bubbel loop ik de les weer uit. Probeer verschillende yogastijlen en docenten uit om te kijken wat er bij jou past. Thuis proberen? Kom eens naar een childspose, zoals op de foto. Kom op handen en knieën, plaats je knieën wat verder uit elkaar, breng je grote tenen naar elkaar toe en laat je billen richting je hielen zakken. Je kunt je armen uitstrekken of om je lichaam heen vouwen. Je handen richting je voeten. Voor veel mensen is dit een hele prettige en ontspannende houding.
  4. Doe iets creatiefs! Ga tekenen, schijven, knutselen, zingen. Een beetje DIY’en kan wonderen doen qua ontspanning in je hoofd.
  5. Take it slowwwwww, adem eens rustig in en uit. Adem je hoog in je borst of lager in je buik? Probeer dit ook maar eens op kantoor te doen. Je hebt maar 1 minuutje nodig om je weer rustig en relaxt te voelen.

 

~ Martine Hilverda ~

Yoga & Coaching by MH. Martine Hilverda is yogateacher en holistisch coach. Martine werkt met jonge vrouwen die het beste uit zichzelf en het leven willen halen.  ‘Minder denken, meer voelen’ is haar motto. Meer informatie over haar werk en workshops vind je op www.martinehilverda.com. Facebook: https://www.facebook.com/yogamartinehilverda/  of Instagram: https://www.instagram.com/martinehilverda/

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Lees meer van Martine: 7 tips om heerlijk te slapen!

Ben je benieuwd wat De Bewustzijn School voor jou kan betekenen?
Boek dan vrijblijvend een persoonlijk intakegesprek met één van onze coaches.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!