Selecteer een pagina

17.07.2017 | blog, Online School

Stilstand als Blessing – Tamara Schvitz

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Stilstand als Blessing – Tamara Schvitz” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”6163″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Een zwangere vrouw krijgt aan het einde van haar zwangerschap vaak zo’n prachtige ‘glow’. Je kunt haast niet niet naar haar kijken. Het is alsof ze niet alleen fysiek maar ook energetisch meer ruimte inneemt en meer pulseert. De energie van de baby die bijna klaar is om geboren te worden, wordt steeds meer voelbaar en een hoogzwangere vrouw staat zowat symbool voor de creatieve kracht in het universum. Zeker als ze vol vertrouwen en in verbinding met haar baby naar de geboorte toe kan leven.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]En dan… baart ze. Een gebeurtenis die op welke manier dan ook transformerend en spiritueel is. Voor de vrouw zelf (al ervaart ze dat op het moment zelf misschien niet zo) en voor alle aanwezigen. De geboorte van de baby gaat naadloos over in beginnend ouderschap en de pasgeboren moeder klettert van haar roze wolk.

Roze wolk af

Tenminste… zo heb ik dat ervaren. Hoe wonderlijk en prachtig de eerste ontmoeting met mijn zoontje ook was, na zijn geboorte ben ik een vrij lange tijd in een staat van lichte shock geweest. De overgang van zwanger zijn naar het leven met een baby voelde voor mij juist alsof ik van een roze wolk was afgedonderd in plaats van dat ik op een roze wolk terecht kwam. Het etherische en dromerige gevoel van de zwangerschap en het fijne telepathische contact dat ik met de baby in mijn buik had, maakten plaats voor aardse strubbelingen rondom borstvoeding en weinig slapen en een gevoel van eenzaamheid doordat mijn wereld opeens zo klein was geworden.

Tegelijk opende zich langzaam een grote nieuwe wereld, een hele nieuwe fase in mijn leven, die ik op dat moment nog niet kon overzien. Ik ging door een proces van groeipijn en voelde intuïtief aan dat dat niet na 6 weken of 3 maanden voorbij zou zijn. Ik worstelde met het vinden van mezelf zoals ik dat voor en tijdens mijn zwangerschap deed door middel van yoga en meditatie. Mijn focus was toen voor een groot deel gericht op mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling en opeens leek mijn baby dat volledig te dwarsbomen.

Wachtkamer

Ik had het gevoel dat ik stilstond en in zekere zin was dat zo en was dat ook precies wat ik nodig had. Nu ik vier jaar later op deze periode terugkijk, die voor mijn gevoel ongeveer twee jaar heeft geduurd, zie ik dat mijn persoonlijke spirituele ontwikkeling juist een enorme vlucht genomen heeft. Doordat het leven me tijdelijk in een soort wachtkamer plaatste met mijn baby kon ik uiteindelijk een diepere laag in mezelf aanboren. Een baby leert je het ultieme Zijn. Het vergde veel overgave om te kunnen Zijn en het gevoel te moeten Doen los te laten. Het Zijn met een baby bracht me ook in contact met de moeilijkere emoties, die ik in mijn yogabeoefening lang niet altijd onder ogen hoefde te komen. Door deze emoties ook bij mijn zoontje te zien, leerde ik er zowel voor hem als voor mezelf geduld en compassie voor te hebben.

Ik besefte dat de ene staat van zijn niet perse spiritueler is dan een andere staat van zijn. Woede, angst, verdriet en frustratie zijn volkomen geoorloofd en dragen wijsheid met zich mee. Mijn spirituele ontwikkeling werd minder een project en meer een natuurlijke beweging waarvoor ik me in mijn eigen tijd steeds meer open kan stellen. Ik voel me nu meer verbonden met het aardse leven, met haar schoonheid en uitdagingen en daardoor voelt het alsof mijn spirituele beleving meer van binnenuit komt.

Dit is uiteraard een doorgaand proces waarin ik blijf leren en mezelf verwonderen. Naast de uitdagende momenten die ik in de opvoeding van mijn zoontje tegenkom, zie ik in hem ook de wijsheid en de lessen die hij met zich meebrengt. Door zijn komst ben ik een nieuwe en voor mij vernieuwende richting ingeslagen en daar ben ik hem en het leven heel dankbaar voor.

 

~Tamara Schvitz~

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt neem gerust een kijkje op mijn website: me to we yoga. 

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
You may like this: De Eerste Reis.

Ben je benieuwd wat De Bewustzijn School voor jou kan betekenen?
Boek dan een persoonlijk intakegesprek bij één van onze coaches.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!