Selecteer een pagina

Stembevrijding, wat kan het je brengen?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Stembevrijding, wat kan het je brengen?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9604″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Stembevrijding… wat is het? En hoe leg ik dat uit? Dat is een vraag waar ik mee worstel. Bevrijden van wat? Is het zingen zelf het doel? Of werkt het openen van je stemgeluid als middel om je bevrijdt te voelen? Is dit uiteindelijk hetzelfde? En doet het er eigenlijk wel toe dit te weten?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

De magie van vrij zingen

Het is september 2016, ik ben net terug van mijn eerste opleidingsweekend tot Stembevrijder. Ik lig in de hangmat, in de tuin, in de schaduw van de grote bladeren van de boom, en ik voel me ìn en in dankbaar. Deze eerste dagen van onderdompeling in de wereld van vrij zingen heeft iets in mij geopend waar ik nog nauwelijks woorden voor heb. Het is niet alleen fijn of makkelijk geweest, dat zeker niet, maar ik voel dat ik hier op een spoor gezet ben dat mij naar een nieuwe verte brengt!

[dt_gap height=”10″ /]

Wat doet het met mij?

Als ik erover vertel gaan mijn ogen twinkelen, zo hoor ik terug, maar ik voel ook dat ik stotter en haper als ik er over begin te spreken: ‘Zingen wat er nú is…, zingend naar buiten brengen hoe je je voelt, nee, uh echt in het moment zingen, ook in contact met degene die luistert, merken wat er dan gebeurt…, ja dit klinkt vaag, snap ik…, uhh, puur de ervaring van al die trillingen, wij bestaan uit trilling, zingen zet ons nog meer in trilling…, nee, ik leg het niet goed uit… het kan zeker veel losmaken, dat heb ik zelf in ieder geval wel echt ervaren…, en daar dan in dóór zingen, daar doorheen zingen bedoel ik, huilend zingen kan dus echt, en het mooie is dat daar dan weer een hele nieuwe wereld achter ligt.., ik bedoel…, als je dan doorzingt dan kom je weer ergens anders, het is een soort reis eigenlijk, nee nee, het is geen therapie, en het gaat ook niet om mooi zingen…, iedereen kan zingen, als je ‘ja’ kunt zeggen kun je ook zingen…als je die ‘a’ maar heel lang aanhoudt: jaaaaaaa, nee nee, geen notenlezen enzo, echt improviseren, laten komen wat komt, en alles is goed….

[dt_gap height=”10″ /]

Kortom: je moet het zelf ervaren

Twee jaar en veel stembevrijdende ervaringen verder nu, geef ik me over. Over dit zingen valt veel te zeggen, veel te schrijven, maar ik heb er de precieze woorden nog niet voor gevonden. Het blijft me allemaal te gebrekkig en dekt voor mij de lading niet. Misschien vallen ze me ooit nog in, die woorden, valt het me toe heel helder te kunnen uitleggen wat het voor mij nou is, maar tot die tijd inspireer ik anderen met de ervaring.

 

“Mijn ogen twinkelen, mijn hart loopt over, mijn wezen is geraakt als ik de mensen hoor zingen in de lessen of als ik zelf zing: verbonden, verrijkt, bevrijdt!” – Agnes Bergmeijer[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ervaren wat stembevrijding met jou doet? 

Agnes Bergmeijer is één van de teachers stembevrijding op De Bewustzijn School. Kom zingen, samenzingen, stil zijn en weer zingen! De les vindt plaats in de even weken op donderdagavond. Schrijf je hier in of neem contact met Agnes op via Facebook.

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!