Selecteer een pagina

14.05.2021 | Soul searching

Golden Tips voor een Spirituele Routine

Waarschijnlijk heb jij zoals heel veel anderen heel veel verschillende routines proberen te maken voor jezelf, zodat je steeds meer in een flow komt en in verbinding blijft met het universele. Zoals:

  • Elke dag die groene smoothie
  • 108 mantra’s in de ochtend chanten
  • Elke avond een uur lang mediteren
  • Een bullet journal maken en bijhouden

En voeg nog 12 andere routines aan dit lijstje toe. We hebben ze allemaal geprobeerd..

Maar toch lijken ze niet te blijven hangen en haak je na een paar dagen af. Hoe dat kan? Social Queen van De Bewustzijn School Lynn legt het je uit en deelt haar Golden Tips voor een Spirituele Routine die je in gemak kan volhouden!

GOLDEN TIP #1 Is it a Match?

Een routine die je volhoudt, is een routine die een match is. Je moet uiteindelijk iets vinden dat bij je past en niet wat anderen zeggen dat je moet doen. Je wilt voelen dat het bij jou klopt, dat het je een lekker gevoel geeft en het een match is met jou, want dan is het leuk en houd je het vol!

Anders werk je vanuit ‘moeten’ en dat heb je vast zelf ook ervaren: dat werk niet. ‘Moeten’ flowt niet en geeft geen energie. Dus vraag jezelf eens af: is deze routine een match met mij?

GOLDEN TIP #2 Waarom doe je het?

Heb voor jezelf helder waarom je iets wilt doen. Welke intrinsieke motivatie zit er in de routine die je wilt oppakken, waar doe je het voor? Hoe helderder je daar mee bent, hoe gemotiveerder je bent om het te doen en het echt vol te houden!

GOLDEN TIP #3 Make it simple!

Doe iets waarvan je weet dat je het kan volhouden, alle kleine beetjes helpen namelijk naar een grote verandering. In plaats van jezelf te verplichten 30min te mediteren, doe je 5 a 10 minuten.

Wie is er aan het stuur? Je Ziel of je Ego? Je Ego is streng en hard en ‘moet’ je veel van. Je Ziel beweegt uit flow, zachtheid en compassie.

GOLDEN TIP #4 Don’t grab your phone.

Wanneer je bezig bent met je routine, laat je je telefoon links liggen. Zodra jij namelijk je telefoon pakt heb je 100+ afleidingen waar je mee bezig kan gaan. Telefoons hebben de illusie van instant gratification, waardoor het moeilijker wordt om je eigen rituelen te doen en uit je routine een voldaan gevoel te halen. Als je je telefoon weglegt heb je de ruimte voor jezelf om de tijd en ruimte in te vullen hoe dat je zelf wilt.

Maak daarom een duidelijke afspraak met jezelf over je telefoongebruik om je er aan te houden.

GOLDEN TIP #5 Keep it fresh

Geef jezelf ook opties bij je routines in de ochtend of in de avond, want je zal niet altijd zin hebben om te mediteren of te journalen. Neem 3 verschillende activiteiten die je zou willen doen, om uit te kiezen. Zo blijft het leuk voor jezelf!

Voorbeeld van Lynn’s ochtendroutine:

08:00 wakker worden van de wekker & rekken

08:05 opstaan

08:10 douchen

08:30 groot glas water met geperste citroen drinken

08:35 15-20 minuten

  • Mediteren of,
  • Boek lezen of,
  • Wandelen

08:55 inspiratiekaart pakken op intunen

09:00 ontbijt maken & eten

09:15 werken

Na 10:00 uur pak ik pas mijn telefoon erbij!

En hoe wil jij dat jouw ochtend- of avond routine eruit komt te zien? Deel het in je stories, of in een post en tag ons om ons te inspireren en zodat wij het ook weer kunnen delen!

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!