Selecteer een pagina

10.04.2017 | blog, Online School

Say Watsu?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Say Watsu?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4985″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Het is 06:00 ’s ochtends en ik schrik wakker uit een nachtmerrie. De zee ruist. De gordijnen bollen op in de wind. De eerste hanen kraaien voorzichtig. Bali ontwaakt langzaam, maar ik ben klaarwakker. Met gesperde ogen staar ik voor me uit en hap naar adem. In mijn hoofd paniek; waarom heb ik nog geen antwoorden?! Waarom komt er niks?

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

Ik ben een maand in mijn eentje op reis. Een reis om te herstellen. Van stress en tegenslagen in werk, van ziekte en ongeluk in de familie en bij mijzelf en van liefdesverdriet. In een jaar tijd is mijn hele leven overhoop gegooid, alles waar ik in geloofde is onderuit gehaald. Hoe het verder moet en welke nieuwe toekomst ik voor mezelf moet gaan vormen? Geen flauw idee. Ik vertrok naar Bali in de hoop mijn hoofd stil te krijgen en mijn gevoel te laten spreken. Om nieuwe inzichten te verkrijgen. Nu zit ik in mijn derde week, die in het teken staat van een yoga retraite, en ik heb nog niks gevoeld en geen enkel inzicht gehad. Help!

Say whuat?

Gestrest dender ik naar beneden en klamp retraiteleidster Sophia aan. ‘Ik moet praten!’ Ze ziet de paniek in mijn ogen en schudt glimlachend haar hoofd. ‘Jij mag stil worden’ De vrouw nodigt me uit voor een Watsu sessie. Say whuat? Shiatsu in het water, legt ze uit. Ze neemt me mee naar de healing swimmingpool; een idyllisch zwembadje omgeven door boeddha’s en bloemen. Aan het begin van de week is ons verteld dat je hier niet mag praten en al helemaal niet zonder begeleiding het water in mag. Maar nu nodigt Sophia me uit erin te stappen. Vol verwachting, het is tenslotte een healing swimmingpool, hier kan alles gebeuren, stap ik in het warme water en laat me om beide benen een drijfelement aanmeten.

Sophia zegt me mijn ogen te sluiten en me over te geven aan het moment. Ik knik met toegeknepen ogen. Ja, ok, goed. Ontspannen. Nu. Ik voel dat Sophia mijn hoofd vastpakt en me zachtjes achterover trekt zodat ik ga drijven. Voordat ik het weet lig ik in haar armen, voel haar huid en ruik haar geur. Ik treed direct uit mijn lichaam en zie het plaatje van bovenaf. Ik, in mijn stinkende bikini die al drie weken geen kans heeft gehad om goed op te drogen, in de armen van een vrouw van in de zeventig die mij als een willoze baby door het water waadt en met haar neus boven op mijn pukkelgezicht en met haar handen aan mijn stoppelbenen zit. -Nee! Neeneenee! Niet doen! Nu niet sceptisch worden of zelfbewust. Let it go, ga het aan.

Oneindig

Ik dwing mezelf weer terug in mijn lichaam te komen en concentreer me op de bewegingen. Zachtjes wordt ik heen en weer gewaad. In rondjes, in golfjes, op mijn zij. Sophia vouwt me liefdevol in elkaar en weer uit elkaar, maar altijd met mijn oren onder water. Ik raak volledig gedesoriënteerd, wat eerst verwarrend en misselijkmakend en daarna volledig ontspannend is. Ik vergeet alles. Mijn stinkende bikini, hoe lang het nog duurt voor het lunchtijd is, al mijn levensvragen. Achter mijn oogleden zie ik mezelf zweven in een eindeloze, gewichtsloze wereld van het helderste blauw waarin alleen mijn eigen ademhaling bestaat. Ik, nuchtere ziel die mijn moeder vroeger uitlachte toen ze met Tarot kaarten aan kwam, word overspoeld door een gevoel van warmte en opluchting. Ik zweef in mijn eigen infinity en het voelt fantastisch!

Heilig

Na wat een uur, een dag, twee maanden of twintig jaar kan zijn voel ik dat Sophia me heel voorzichtig weer overeind zet tegen de muur van het zwembad. ‘Open je ogen maar’ zegt ze zachtjes, maar dit lukt me met geen mogelijkheid. Ik ben volledig van m’n padje. Ik wil ze ook eigenlijk niet openen. Ik wil hier blijven, in de blauwe gewichtsloze wereld. De eerste streep daglicht die door het kiertje in mijn oogleden piept is een teleurstelling. Goodbye infinity.

Een instant inzicht heeft het me niet gebracht, het heilige zwembad. Wel ontspanning en vertrouwen. Het komt vast wel goed met mij, straks weer thuis. En anders kan ik nog altijd een Watsu abbonement nemen.

 

~Anne Barnhoorn~

Maandag 8 mei start De Bewustzijn School met het Premium Program: Meesterschap in Succes. Dit programma van 4 maanden is de opvolger van het eerste succesvolle 8-week program ‘Meesterschap in Zelfvertrouwen’. Maar moet je dan eerst dat programma volgen voor je aan deze tweede module begint? Nee, dat hoeft helemaal niet! Het geeft je wel de extra verdieping, dat jouw persoonlijke reis meer flow kan bieden. En daar is iedereen welkom voor: http://www.debewustzijnschool.nl/meesterschap-in-succes/.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Related Posts
Misschien is dit iets voor jou: Dagboek van mijn Lichaam: Weet jij waarom je eet?

Niets meer missen van De Bewustzijn School?
Blijf dan op de hoogte via onze Facebook pagina en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De Bewustzijn School is de plek midden in de pijp in Amsterdam waar je dagelijks kan werken aan je bewustzijn en ontwikkeling door het volgen van Mind, Body & Spirit lessen. Waar je samen bent en kan werken met gelijkgestemden. Waar jij jezelf en je eigen professie kan verdiepen en uitbouwen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!