Selecteer een pagina

30.09.2022 | Astrologie, Moon

Ontvlam je heilige innerlijke vuur | Volle Bloedmaan in Ram

Met het herfstseizoen dat zich steeds verder vormt zou je verwachten dat de kosmische energie ons uitnodigt om dieper in onszelf te keren. Echter zijn de maan en andere hemellichamen iets anders met ons van plan. De aankomende periode is gevuld met vuur, dynamiek en is explosief. Anderzijds is het een activerende, transformerende en bekrachtigende periode. Het heeft allemaal te maken met welke energie jij kiest om te gebruiken en hoe jij dit voor jezelf gaat gebruiken. De volle maan in ram zal je hierin ondersteunen.

Bewuste Actie | Volle Bloedmaan in Ram

Op 9 oktober, vroeg in het herfstseizoen, zal de eerste volle maan van dit seizoen opkomen in het moedige teken ram.
De energie van het teken ram is intens, vurig, gepassioneerd en voornamelijk moedig. Wanneer een ram ergens voor gaat, dan ‘ramt’ hij er dwars doorheen. Tevens is deze volle maan een bloedmaan, dat sinds oudsher ook bekend staat als de jachtmaan, waardoor de energie onrustiger voelt.

Met zo’n grote hoeveelheid aan explosieve energie heb jij nu een grote uitnodiging om te bepalen hoe je er mee omgaat. Of beter gezegd, hoe jij door deze energie beweegt. Je kan de energie je laten overweldigen, dat het letterlijk als vuur onder je voeten voelt, waardoor je prikkelbaarder en explosiever bent. Of, wanneer je het herkent, het actief omzet in daadkracht en leiderschap.

Het grootste cadeau in dit leven is je bewustwording en bewustzijnexpansie. Maak gebruik van het vuur van het teken ram om je eigen innerlijke vuur te laten branden. Ram energie stimuleert je en zet je aan om de veranderingen aan te brengen die je wilt maken, om volledig in jouw kracht te staan.

Ram is het eerste dierenriemteken en gaat over ‘ik ben’. Je hebt mogelijk eerder van de mantra ‘i am that i am’ gehoord. Dit is ram energie in zijn essentie. Bevraag jezelf eens; hoe zet ik mij neer in de wereld? Vanuit passie, moed en kracht? Jij mag opstaan en uitspreken: ‘Ik ken mezelf, ik weet waar ik voor sta, ik handel vanuit mijn persoonlijke soevereiniteit en ik sta in mijn waarheid’. Wanneer jij dit doet zeg je letterlijk:

Ik ben hier, ik kan het en ik sta open voor mijn hoogste zelf. Want leven vanuit jouw waarheid, betekent in alignment leven met jouw Ziel en Hoogste Zelf. Het is een zuiver bestaan.

Herinnering aan harmonie | Zon in Weegschaal

De zon in weegschaal draagt ook bij aan deze integratie in jezelf van de ram energie. Het teken weegschaal staat voor harmonie, vrede, diplomatie en innerlijk geluk.
Het is een letterlijke breath of fresh air, aangezien weegschaal een lucht teken is, en het brengt je terug naar jouw nu(l)punt, naar je centrum waar de rust te vinden is. Zo behoud je overzicht en helderheid om harmonie in jezelf te creëren. Zonder dualiteit kunnen we niets nieuws creëeren.

Herinner jezelf eraan dat er geen ‘goed en slecht’ is, omdat dat afscheiding en separatie creëert. Een jij vs. zij verhaal. Juist door de dualiteit in jezelf te omarmen creëer je harmonie. Vuur is passie. Explosiviteit is daadkracht.

Transformeer je perspectief, zodat je heilige innerlijke vuur gevoed wordt met de juiste energie. Deze keuze en het effect er van ligt namelijk helemaal in jouw handen.

De zuivering | Pluto

Op 8 oktober beweegt Pluto weer direct, sinds zijn start in april om in retrograde te gaan. Dit zijn bijzondere momenten, zeker als dit soort type planeten in retrograde gaan, omdat het ‘mini-vortex’ momenten zijn.

Pluto is een dwergplaneet, maar draagt ontzettend krachtige energie. Pluto haalt geheimen naar boven en schijnt licht op onderliggende problemen. Dit om ze om te kunnen zetten in transformaties en wedergeboortes. Pluto is onze collectieve energie zuiveraar. De afgelopen retrograde heeft pluto zijn effect gehad op onze oude wonden. Jeugd trauma’s, individueel en op collectief niveau zijn onder de aandacht gebracht zodat ze omgezet worden naar goud.

Deze energie van pluto is net zo dynamisch en explosief als het teken ram. Je ontvangt daarom een lading aan een verhoogde frequentie om je systemen mee te zuiveren

Draken Energie | Meteorietenregen van de Draconidenzwerm

We hebben dit sterrenbeeld wel eens eerder benoemd ‘Draco’ de Draak. Eentje die we niet zo vaak behandelen, maar die wel van belang is. Het verhaal gaat dat al onze sterrenbeelden geboren zijn uit Draco de Draak. Rond de periode van de volle maan is de meteorietenregen vanuit dit sterrenbeeld weer actief. Jammer genoeg voor ons halfrond niet met het oog zichtbaar. Gelukkig heb je ondertussen wel door dat je ook bij ‘dingen die je met het blote oog niet ziet’ kan.

De Draak is mythologisch gezien de bewaker van het universele schat (Goud, dat staat voor zuivering). Om te werken met de Draken Energie, worden we uitgenodigd om Alchemistisch Zuiver worden. Dat houdt in dat je volledig in je waarheid gaat staan en verbinding maakt met je Kern. Waarheid heeft een hele hoge frequentie en is van zichzelf uit zuiver. Jouw kern is ontstaan vanuit de kern van het universum, wat ook zuiver is.

Wederom gaat het over het onderscheid dat we creëren vanuit dualiteit. Wanneer jij blokkades en oude patronen wilt transformeren in jezelf naar goud, is het belangrijk dat je jezelf niet bestempelt als ‘goed’ en ‘fout’. Je brengt namelijk het donker naar het licht, je laat het niet afgescheiden van elkaar. Daarmee keer je terug naar eenheid. Want de dualiteit kan zichzelf in balans trekken en harmonie creëren.

Dit is de kracht die de Drakenenergie je brengt. Draco vertegenwoordigt de eenheid te midden van de dualiteit.

Nodig jezelf uit om de dualiteit in jezelf te omarmen en Harmonie te creëren. Dit doe je door vanuit jouw Waarheid te gaan leven, om zo transparant te worden. Zo vinden we elkaar terug in de transparantie en in de principes van verlichting. Alles is in het Universum is beschikbaar voor je om dit te verwezenlijken.

Om te werken met deze energie kan je verschillende maan rituelen uitvoeren. De energie is immers versterkt rond deze periode. Ook wij gaan ‘aan’ op de collectieve energie op 9 oktober tijdens de online volle maan class met Marieke. We gaan een transcendente reis maken. Benieuwd naar? Sluit vooral aan via HIER.

Zoals altijd, geniet van de energie
In Liefde, Nina Omeragic-Dokic

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!