Selecteer een pagina

Praten om je emoties te verbloemen. Wat doet dat in je energiesysteem?

[vc_row][vc_column][dt_fancy_title title=”Praten om je emoties te verbloemen. Wat doet dat in je energiesysteem?” title_size=”big” title_color=”custom” separator_color=”custom” custom_title_color=”#000000″ custom_separator_color=”#000000″][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”12687″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”678px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Je 7 chakra’s zijn denkbeeldige raderen in je lichaam. Het is het mechanisme van jouw energiehuishouding. We kunnen ze niet zien, wel voelen en uitmeten. Elk chakra heeft zijn eigen frequentie. Jij bent een energiecentrale die onbeperkt energie kan laten stromen mits je zorgt dat de raderen goed draaien.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Twee energiestromen

Er is een opgaande energiestroom vanuit de aarde, die via je voeten door je lichaam omhoog gaat. En een neergaande energie stroom vanuit het universum, de bron, het goddelijke, net welke naam jij eraan geeft. Deze neergaande energiestoom gaat via je kruin je lichaam in. Deze energiestromen zijn onbeperkt, op elk moment en voor iedereen beschikbaar.

[dt_gap height=”8″ /]

Energetische verbinding met ons lichaam

De beide energiestromen gaan via de raderen door je lichaam. Het zijn een soort tandwielen. Deze tandwielen zitten energetisch verbonden aan organen, klieren en zenuwcellen.

Als de tandwielen geblokkeerd zijn, te snel of te langzaam draaien ontstaat een blokkade. Tja en dan stagneert je energie.

[dt_gap height=”8″ /]

2e en 5e Chakra

Het 2e chakra staat voor voelen van emoties, gevoelens voor jezelf en anderen, seksualiteit en het delen met anderen

Het 5e chakra staat voor communicatie, je verbaal kunnen uiten en luisteren. Als deze chakra’s uit balans zijn kan het ene tandwiel het andere tandwiel overnemen, in de hoop dat de energiestroom goed blijft stromen.

[dt_gap height=”8″ /]

Blokkades

Ik zie vaak mensen in mijn praktijk die emoties niet doorvoelt hebben. Dit geeft blokkades in het lichaam. De energie kan niet goed stromen.

Als jij als kind hebt geleerd dat huilen (vaak voor mannen) niet stoer is. Dan laat je het vaak uit je hoofd om te gaan huilen. Het moment van huilen wordt weggestopt, wat als een blokkade in het lichaam gaat vastzitten. Sommige mensen worden heel stil en trekken zich terug andere gaan in de aanval door bijvoorbeeld juist stoer te doen.

[dt_gap height=”8″ /]

Gevolgen onbalans 

Vaak zie je dat mensen die in de aanval gaan in dit geval veel gaan praten om op deze manier emoties te verdoezelen. Het 5e chakra draait daardoor te snel terwijl het 2e chakra heel langzaam draait of zelfs geblokkeerd is. Dat gaat lange tijd goed totdat er klachten ontstaan. Onrust, een gevoel van het klopt niet of puur fysieke klachten. Een schroef die niet goed in het schroefdraad wordt gedraaid gaat op een bepaald moment ook wringen. 

Het is belangrijk dat jouw chakra tandwielen evenwichtig draaien zodat jij je energiecentrale volop kan gebruiken zonder energielek.

Weet jij of jouw chakra wielen in balans zijn?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zijn jouw chakra’s in balans?

Frederique Paardekooper van Feelgoodcoach.nl leert jou hoe je energiesysteem werkt. Niks is zo eerlijk als jouw eigen lichaam. Je vergeet er misschien goed naar te luisteren. Elke vrijdag van de oneven weken van 11.30-13.00 geeft Frederique de les “Een reis door de chakra’s voor meer energie” bij De Bewustzijn School. 

Niets meer missen van De Bewustzijn School?

Blijf dan op de hoogte via onze Facebook of Instagram en vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Keep me inspired

Schrijf je in voor wekelijkse
love letters & inspiratie van ons:

You have Successfully Subscribed!